Mer hjemmestrikk ♥

Jeg gikk jo og håpet på noe hjemmestrikk eller heklet fra søsteren til Roar som er så flink på sånt, og nå har vi fått en hel pose med godsaker ♥ 

Her er noe av det vi fikk: 

SAMSUNG CSC

Er det ikke nusselig? Og de små luene! ♥ Vi fikk også pledd og flere luer. Babytøy er så smått! Som dukketøy. Tenke seg til at de kan komme når som helst snart. Nesten litt uvirkelig fortsatt. 

 

#gravid #hjemmestrikk #baby #mamma
 

Babybox fra Apotek1: Innhold

I helgen var vi og hentet den andre babypakken som er tilgjengelig uten å binde seg til noe abonnement. Rimi finnes jo ikke lengre, og Liberoklubben har sluttet med egen pakke. Så da er det vel bare REMA1000 og Apotek1 sin igjen som jeg har funnet. Jeg likte REMA1000 sin, så håpet denne fra Apotek1 skulle være bra også. Slik ser den ut utenpå:

SAMSUNG CSC

Praktisk utformet med håndtak. Førsteinntrykket var at den var tyngre enn størrelsen skulle tilsi. Og det lover jo godt? 

Slik så innholdet ut: 

SAMSUNG CSC

Pakken inneholdt: 

– Smokk

– Magasinet “Foreldre & Barn”

– Prøvepakke med Libero-bleier 

– Tåteflaske fra Avent (med tut som visstnok skal minne om et bryst slik at babyer som blir ammet lettere skal ta den. Spennende!) 

– Prøvepakke på ammeinnlegg fra Avent

– Prøvetube med salve 

– Babyskje 

– Tåteflaske fra MAM

– Smokk fra MAM (inni flasken) 

– Våtservietter og tørre engangskluter 

Pakken kan bestilles her: www.babybox.no 

På én måte virker den bedre enn REMA1000 sin, fordi det er flere ting i den, men på den annen side fikk man fulle pakninger i REMA sin, og kun små prøvepakker i Apotek1 sin. Jeg er likevel overbevist av de 2 tåteflaskene – koster ikke dette litt? Og hvis man først skal kjøpe tåteflaske virker det jo naturlig å kjøpe noen som passer den/de man har – så det er jo en vinn-vinn for tåteflaske-leverandørene. 

Kjenner du til noen andre babypakker som ikke krever abonnement? Hva synes du om innholdet? 
 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #baby

Tvillingmagen uke 30

Ja – da var vi der. The big 3-0. 30 uker that is. 30 uker gravid med tvillinger, og den berømte “ved uke 30 er du like stor som en fullgått enlinggravid”. Jeg tvilte forrige uke, men kjenner jo at jeg har blitt ganske stor. Det første folk sier når de ser meg nå er “ja, du er ganske fødeklar!” eller “DU har ikke lenge igjen!”. Ansiktsuttrykkene på folk når jeg forteller at det er inntil 2 måneder igjen er ganske priceless. Vel, slik ser jeg i hvert fall ut nå: 


Bleh, eksem på magen. Ikke så lekkert, men bare vent til det blir eksem OG strekkmerker – DA snakker vi kunstverk! 

Jeg jobber fortsatt 75% og stortrives med det. Håper på å kunne jobbe så lenge jeg kan frem til fødselen. Jeg skal selvsagt høre på kroppen min, men føler meg ikke like tung som jeg var med Oliver på slutten, så føler at jeg fint kan jobbe en stund til. Apropos fullgått enlinggravid – så stor var jeg samme dag som jeg fødte Oliver: 

Hva tror vi? Like stor, eller fortsatt litt igjen å gå? 

 

Fun fact: Var jo på ultralyd på mandag. Først kan jeg fortelle at begge to har det bra (også han “beskjedne” som legen ville overvåke litt ekstra), og de var nå ca 1500 gram og ca 1350 gram. Så han ene er faktisk ca like stor som en enling i uke 29/30! Snakk om å ta seg god plass 😉  

Tips: Rimelig vognpose i dun, som passer i vognbag

For de som ikke vet det allerede elsker jeg kupp. Jeg har allerede én vognpose i dun etter Oliver, og har lett etter en rimelig dunpose til andremann også. Etter mye leting (og litt flaks) fant jeg til slutt denne vognposen i dun fra Odenwälder, til den nette sum av kr 349,- på salg: 

SAMSUNG CSC

Vognposen er lett og fin, samtidig som den virker isolerende og varm. Det blir nok en høst- og vinter-vognpose. 

SAMSUNG CSC

På baksiden har den også åpning til seler, så denne kan nok brukes i overgangen mellom vognbag og sportsdel også før mini vokser helt ut av den (det har ikke den andre, så her kan det hende jeg må sy noen åpninger): 

SAMSUNG CSC

Vognposen finnes også i hvit, og kan kjøpes på Komplett.no her (eller trykk på bildet av vognposene under for å komme direkte til hver farge): 

 

Hva foretrekker du? Dunpose eller vognpose med ull- eller syntetisk fyll? 

 

Les mer på blogg.no om: 
#mamma #familie #baby #gravid 

Kaffemaskin med melkebeholder og automatisk melkeskummer

Etter å ha regnet på hvor mye penger jeg la igjen på Stockfleths, Espresso House og den lokale kaffebaren fant jeg ut at jeg var nødt til å skaffe meg cappuccinomaskin. Problemet mitt er bare at jeg er lat liker effektive løsninger. Hva er vel mer effektivt og enkelt enn å la andre lage kaffen din for deg, liksom? Så da jeg først skulle kjøpe meg en maskin måtte den kunne ca det samme som den lokale baristaen: Kverne kaffebønner, trakte kaffen, skumme/varme melk, og blande det hele. Helst uten å bruke flere kalorier enn det koster å si “Én enkel latte. Ta med”. 

Etter mye leting og undersøking fant jeg ut av cappuccinomaskin med melkeskummer er dyrt. Man finner mange espressomaskiner til en all right pris, men da uten egen melkeskummer. Og jeg vet med meg selv at hvis jeg må varme og skumme melken ved siden av, så kommer jeg til å droppe det, og bestille det av hun søte svenske baristaen som alltid smiler. 

SAMSUNG CSC

Til slutt fant jeg imidlertid denne: En Saeco Minuto fra Phillips. Jeg tenkte at jeg skulle teste den et års tid før jeg skrev om den, ettersom man aldri vet med kaffemaskiner, men nå viser det seg at de har sluttet å selge akkurat denne modellen. Det finnes like vel liknende modeller fra Phillips/Saeco til en OK pris, så jeg skriver like vel noen ord om den. Dette er den jeg har funnet som likner mest: https://www.komplett.no/product/853623/hjem-fritid/kjoekkenutstyr/kaffe-espresso/kaffemaskiner/philips-4000-series-hd884701#​ 

SAMSUNG CSC
 

Positivt: 

Egen kaffekvern og kafferom: Velg din favoritt-blend og få nykvernet kaffe hver gang

– Også egen beholder for “vanlig” kaffe: Har du en svigerfar som kun drikker Evergood, og synes kaffemaskinen din lager jålekaffe? Denne har egen beholder også for traktekaffe. 

Enkel latte med ett enkelt trykk: Ja – den kan faktisk lage meg en kaffe med like liten innsats som på kaffebaren. Og vet du: Fordi jeg har valgt blend, styrke og temperatur selv på det smarte displayet, kan jeg jo ikke si annet enn at den også er like god som baristakaffe. 

Lett å koble til/fra melkebeholderen: Det er ikke kjøl på maskinen, så man må sette melkebeholderen i kjøleskapet mellom hver bruk. Det er likevel ikke så galt, da den “klikker” lett av og på. 

SAMSUNG CSC

 

Negativt: 

Den svenske baristaen på hjørnet må jeg ikke vaske og smøre regelmessig. Ja – jeg skulle gjerne hatt en vedlikeholdsfri maskin. Denne må jeg vaske melkebeholderen til ca hver tredje dag (stress), og litt avhengig av hvor mange kaffer man lager, rense/avkalke ca en gang i måneden. Det går forsåvidt fint når jeg minner meg på pengene jeg sparer, men det er jo litt slit. Dryppbrettet under kaffekoppen må også vaskes/skylles minst et par ganger i uken. 

 

Konklusjon: 

Klarer du av litt rengjøring er dette en gull løsning. Litt avhengig av hvor mange jålekaffe du kjøper på en uke, tar det ikke mange månedene før den er tjent inn igjen, også medregnet at det koster penger for kaffebønner og melk. 

 

Dundyne til babyene i boks! (på 40% rabatt – yey!)

Bare noen timer etter jeg hadde skrevet innlegg om at jeg manglet dundyne fikk jeg nyhetsbrev fra Princess om at de nå har 40% rabatt på alle baby- og barnevarer. For en timing! Så nå er dyne i boks. Én i hvert fall – og jeg tenker at siden jeg kjøpte 80×100 cm, så holder det til vuggen i første omgang. 

SAMSUNG CSC

WOOP!

(trykk på bildet under for å komme til tilbudet – ikke sponset, men et jæskla godt tilbud spør du meg)

 

#gravid #familie #mamma #interiør

Gratis REMA1000 babypakke: Innhold

SAMSUNG CSC

I dag var jeg og hentet babypakken fra REMA1000. Den kan bestilles gratis her: rema.no/babypakkebestilling 

Jeg trodde det var en babyboks slik som hos apoteket, men man fikk med et praktisk handlenett, så denne var lett å få med seg fra butikken. Dette er innholdet i babypakken: 

SAMSUNG CSC

– Bleiepakke

– Badesåpe 

– Bomullspinner

– Tørre- og våte stellekluter (den lille pakken her husker jeg var genial å ha med i vesken også da Oliver ble eldre) 

– Smokk fra MAM

– Body (eller som Oliver sa: “Hæ? Én??”)

Man fikk også med seg et infohefte om Lev Vel-produktene til REMA1000. 

 

Har du hentet noen av de gratis babypakkene man kan få av dagligvarehandler eller apotek? 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #baby 

 

Ønskeliste Oliver 7 år

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne legge ut Olivers ønskeliste til bursdagen hans om en måned. Vi har derfor satt sammen en liten kollasj av ønskene hans: 

Walkie talkies, radiostyrt BB-8 (rimeligere versjon), LEGO fra Lego Batman-filmen der Batman/Bruce Wayne kan bytte antrekk, STOR Clone Trooper figur – denne har han sett i boden til en nabo og siklet på den siden, Nerf gun, Flash t-skjorte eller Flash drakt 

Mine ekstratips er også: 

– Leseløve-bøker (Oliver bruker å lese for meg på kvelden, men kan snart de han har utenat) 

Joggebukse som ser ut som jeans, str 122

Smalere bokhylle til rommet hans (akkurat nå har han en kjempestor EXPEDIT fra IKEA, som bruker unødvendig mye plass på et allerede lite rom)

Oliver håper forøvrig at tvillingene kommer på bursdagen hans, fordi da blir det større fest. Hehe. Tror ikke helt han vet hva han ønsker seg. 

 

Noen andre gavetips til en syv år gammel gutt? 

 

Tvillingmagen uke 29

Den siste uken har virkelig gått fort! Mange synes magen min har “sunket” litt, men jeg sammenliknet bildet med forrige ukes gravidbilde, og den strutter fortsatt like mye. Om noe ser den kanskje “høyere” ut, fordi den er bittelitt mer fylt opp på toppen: 


 

Klør meg forøvrig halvt til blods av atopisk eksem, og leter febrilsk etter en krem som funker, eller et solarium som man kan stå i (vil nødig plage vena cava igjen). 

Babyene både beveger seg og hikker, og aller best er det å turne om natten når mamma skal sove. 

Ser jo at jeg ikke helt klarer å nå den “tvillinggravide i uke 30 er like store som fullgåtte enlinggravide”-myten innen neste uke. Da skal jeg i hvert fall vokse noe enormt på én uke. Har funnet frem bilde av magen min samme dag som jeg fødte Oliver til sammenlikning – så da får vi se. På mandag skal jeg på ekstra ultralyd fordi legen ville holde et ekstra øye med tvilling 1, som hun kaller “den beskjedne” av dem. 

Roar som vanligvis er veldig avslappet i forhold til det hele har innsett at fødselen kan være nærmere enn vi tror, og friker litt ut av alt fra navnevalg til at vi ikke har kjøpt inn dyner enda (kom igjen da, Princess – gi meg nå salg på dundyner for svarte. Kid hadde det jo forrige uke. Jeg tviholder på gavekortet til dere har tilbud). 

 

Les mer på blogg.no om:
#gravid #tvillinger #mamma

Stelleplassen før-/etterbilder

Jeg har jo siden vi flyttet inn i fjor ergret meg over den upraktiske planløsningen på badet vårt. Badet er OK størrelse til at vi har bare litt over 60 kvadrat, og det er større enn det badet vi hadde da vi hadde 60 kvadrat på Røa, men det er langt og smalt. På tross av at det er langt og smalt har de likevel presset inn en lang benk som bruker opp nesten hele badet da de bygde her. Jeg synes denne benken ruver veldig, og har hatt lyst til å bytte ut både servant, servantskap og benk. Nå som vi skal ha to små har vi like vel satt dette på vent. 

Det er jo ikke så galt med en benk når vi skal ha stelleplass, selv om jeg godt kunne tenkt meg at vaskemaskinen stod i hjørnet og vi brukte den som stellested slik som på Røa.

Slik så det i hvert fall ut tidligere: 

Stelleputen stod jo ikke nødvendigvis sånn, men siden den ikke fikk plass ved siden av hyllen ble det litt sånn. 

Søsteren min ble med og kjøpte en liten kommode/nattbord på Jysk, og slik ser det ut nå: 

SAMSUNG CSC

Så nå føles det et hakk mer virkelig at det faktisk kommer noen små. 🙂 

 

#mamma #gravid #interiør