Tips til reise med barn: Trunki koffert

Oliver har fått seg egen koffert til sommeren. Det er så stas og han har allerede reist stua og bakgården rundt. Kofferten kan låses og Oliver åpner og lukker den lett selv, uten at den går opp når den ikke skal. 

Kofferten han har fått er en Trunki trillekoffert til barn. Den kan han ha tingene sine på reisen og trille etter seg. Den går som håndbagasje slik at man også kan ha den med inn forbi sikkerhetskontrollen, og det er enda godt, fordi noe av det smarteste med kofferten er at om han blir sliten så kan han bare sette seg på den slik at jeg kan trille han:

…Eller man kan sparke seg fremover selv. Oliver sin er en brannbil, men den finnes også i tiger, ku og ensfargede. Vi fant dem først på Kiel-båten i rosa og blått, men siden jeg ikke er så overentusiastisk til at Oliver kun skal ha blå ting ventet vi med å kjøpe den til vi kom tilbake til Norge. Oliver sin er kjøpt på Handysize på Sandvika, men de finnes også på Ellos her

På torsdag skal vi på besøk til morfar, oldemor, oldefar og gjengen i nord, så da skal Oliver få ha klærne sine i sin egen koffert. 

 

Stelleveske som kan brettes ut til en reiseseng/stellematte

Jeg har vel skrevet om denne for noen år siden, men jeg mener å huske at nettsiden jeg linket til sluttet å selge den, så må bare skrive om den igjen nå som jeg fant den på Jollyroom. Hadde jeg funnet den da jeg var gravid eller da Oliver var mindre hadde jeg definitivt kjøpt den. Den lille reisesengen hadde vært perfekt til reisene våre, store og små. Jeg ser for meg at den hadde vært ideell på steder der det allerede finnes en seng, men der Oliver var for liten til å sove alene i sengen. Eventuelt der det var dobbeltseng slik at jeg kunne ha han vedsiden av meg i sengen uten at jeg skulle være redd for at han skulle rulle ut av sengen. 


 

Reisesengen har plass til det man trenger til bleieskift, og kan også brukes som stellematte. Jeg ser for meg at om barnet sover i en slik reiseseng vil den kjente lukten gjøre at barnet føler seg tryggere enn om den sover i en fremmed seng. Sengeplassen inni blir 80 cm, så den kan brukes en god stund. 

Jeg bare elsker slike smarte løsninger for småbarnsforeldre. 

Har du sett noe så smart? 

 

Reisesengen finner du her: http://www.jollyroom.no/mamma/stellevesker/doomoo-basic-stelleveske-reiseseng-2i1-gra

 

TEST: Beemoo Søskenvogn 3 erfaringer

Da har vi testet vognen Beemoo Søskenvogn 3 fra Jollyroom. Jeg har jo tidligere hatt *kremt* en del vogner, så jeg føler at jeg har en viss erfaring når det gjelder vogner. I forhold til andre rimelige vogner som fort kan bli stive og “billige” har jeg hørt mye bra om vognene fra Beemoo, så jeg hadde store forventninger til denne vognen. Vi har delt opp erfaringene våre i positive og negative punkter: 

Positivt: 

– Robust 
Vognen føles robust og stødig. Rimelige vogner føles gjerne vinglete eller slarkete, men denne føltes veldig god.  

– Lett å manøvrere
Tyngdepunktet på en søskenvogn er lengre frem, men vognen er fortsatt lett å manøvrere. Det at vognen har lufthjul gjør også mye for trillekomforten. 

– Smart solskjerm
I tillegg til at kalesjen kan løsnes bak og flyttes etter solen, har den en glidelås som gjør at man kan trekke den lengre ned ved solfylte dager. 

– Romslig handlekurv og egen luftpumpe
Det overrasker meg at dyrere vogner ikke har løsninger som dette. Man skulle nesten tro at en dyrere vogn ville ha slike smarte ting som egen luftpumpe til hjulene, men her har folkene bak Beemoo tenkt lengre

 – Søskensetet kan brukes både under vognen og foran
Det følger med et ekstra trekk til vognen som gjør at vognen kan brukes med mykbag, og søskensetet kan settes oppå. Vi synes tyngdepunktet på vognen var best med søskensetet bak:

– Størrelsen
På tross av at det er en søskenvogn er ikke vognen mye større enn andre trehjulinger, så den går lett med på offentlig transport som buss og tog. 

– Prisen 
Idet jeg skriver dette har Jollyroom salg på Beemoo Søskenvognen for kr 2595, men selv for orginalprisen på kr 3999 er det mye vogn for pengene.

 

Negativt: 

– Vekten
Vognen er noen kg tyngre enn vogner jeg er vant med. Jeg trodde jeg skulle kjenne det ordentlig i oppoverbakker, men det er mest når man skal vippe vognen opp kanter og liknende med kun ett barn i vognen man kjenner til det. Har man to barn i vognen blir tyngdepunktet anderledes og man kjenner ikke tyngden så godt. Det skal sies at den i forhold til gjennomsnittsvognen er den ikke så tung – bare i forhold til de to trehjulingene jeg har hatt før. 

 

Alt i alt er dette en super vogn som kan brukes både for ett barn og to. Grunnen til at jeg valgte denne vognen er fordi jeg kan bruke den til Oliver er ferdig med vogn og spare den til nestemann. Den er også perfekt som vogn når man skal gå turer med to barn uten å bli helt barnevognmafia 😉 Det skader heller ikke at den er sporty og pen og se på. 

Vognen finner du her: http://www.jollyroom.no/produkter/beemoo-s%C3%B8skenvogn-3-svart-svart (NB: Linken er endret i ettertid av det orginale innlegget, etter at Beemoo lanserte ny modell av Søskenvogn 3, og den gamle linken ikke er tilgjengelig lengre). 

 

Brudekjolen min (eller brudeskjørtet om du vil)

Før bryllupet sa jeg at jeg ikke ville ha stroppeløs kjole, og jeg skulle ikke ha tyll. Jeg endte til slutt opp med en stroppeløs tyllkjole: 


“ikke et ord!” 

Kjolen min er ikke egentlig en kjole, men et brudeskjørt kombinert med en hvit stroppeløs sommerkjole. Jeg tenkte egentlig å kombinere den med en genser, men fant ingen som var fine nok til et bryllup, så bare dager før bryllupet ble den hvite sommerkjolen valgt som plan B. 


Foto: Gullik Gulliksen

Jeg vet ikke om jeg kommer til å tenke mye på det, og selv om jeg brukte nesten to år på å finne brudekjolen skulle jeg fortsatt ønske at jeg hadde noen måneder til. Man vil jo gjerne ha plan A, ikke plan B i sitt eget bryllup, men jeg er veldig glad jeg hadde et alternativ. Jeg kjøpte også et annet brudeskjørt, som ankom litt for sent, og det er nesten så jeg sparer på det i tilfelle jeg og Roar skal fornye løftene en gang og jeg ønsker å gå i hvitt. 

Tidligere stusset jeg jo litt over om jeg skulle selge brudekjolen etter bryllupet eller ikke, men har funnet ut at siden det er et skjørt og ikke en hel kjole, så har jeg valgt å selge den.