Siste luke i adventskalenderen for i år: Vinn Rødhette og ulven-pakke

Siden det har vært forsinkelser i adventskalenderen her på bloggen har jeg slått sammen de to siste lukene, så i siste luke kan du vinne to ting:

– En Rødhettelue str 1-4 år
– En ulve-hånddukke

For å være med i trekningen må du:

– Like innlegget med facebook-knappen under
– Legge igjen en kommentar (husk å skrive inn e-postadressen din i e-postfeltet slik at jeg får kontaktet deg om du vinner)

Lykke til 🙂

Jeg trekker en vinner i romjulen.

Ta med en ekstra nisselue i barnhagen

I disse juletider vil jeg bare oppfordre alle foreldre til å være med og ta vare på også andres barn i barnehagen og skole. Ikke alle foreldre har mulighet til å være med på lucia om morgenen, eller gå tidligere fra jobb for å se barnet synge på nissefest. Ikke alle har en nisselue hjemme, og glitteret som man skal ha rundt hodet kan fort bli glemt igjen i gangen når man er litt stresset før man skal i barnehagen eller på skolen. 

Har du en ekstra nisselue – Ta den med i barnehagen når de skal ha nissefest eller avslutning. Barnehagen har med stor sansynlighet en lånelue eller to, men du kan redde dagen til et barn som er knust over at luen ligger igjen hjemme. 

Er et barn uten foreldre på en tilstelning? Prøv å inkludere barnet som forelder. Barnehageansatte og lærere passer selvsagt på barnet, men det er noe eget ved å ha en mamma eller pappa som sier at du er flink eller foreslår at dere går og henter dere en lussekatt. 

Dette er en aktuell problemstilling hele året, men kanskje ekstra aktuelt på denne tiden av året med mange tilstelninger og arrangementer. Det kan være sårt å være “den eneste”, og det skal så lite til å redde dagen til et barn med små gester som et lite glitterbånd rundt midjen. 

 

God jul fra oss (som forøvrig glemte glitterbånd til lucia, men lånte bort en nisselue til noen som hadde glemt sin på nissefesten i dag). 

 

Du kan få vondt i hodet av cola-slutt

Sliter du med hodepine? Hvis du prøver å kutte ned på Cola-drikkingen kan det være grunnen. 

Det finnes mange ulike grunner til hodepine. Health.com har kommet med 14 hodepiner og hvordan bli kvitt dem. Én av hodepinene nevnt er kaffe-hodepine. Koffein kan i små doser hjelpe mot hodepine, men visste du at for mye koffein, eller mangel på koffein når du er vant til det, også kan gi deg hodepine? 

Cola har som kjent koffein i seg, men hvor mye koffein er det i en colaboks i forhold til en kopp kaffe? 


Fotokilde: http://www.coca-cola.co.uk/health/caffeine-in-your-can.html

Svaret avhenger selvsagt at hvor sterk kaffe du lager, men Coca Cola kan melde om at en kopp pulverkaffe har ca 100 mg koffein. En Cola-boks har til sammenlikning 32 mg koffein, og en halvliter Cola ca 50 mg. Drikker du koffeinholdige drikker regelmessig, og deretter slutter å gi kroppen den samme mengden koffein, kan kroppen få koffein-abstinenser. I tillegg til at du kan føle deg sliten og nedstemt uten å få i deg koffeinen, kan koffein-abstinenser vise seg ved hodepine. 

 

 

Det vil si at hvis du regelmessig drikker større mengder Cola, og deretter går en dag eller flere uten, kan mangelen på koffein fra colaen gi deg hodepine. Drikker du i tillegg kaffe ved siden av Cola-drikkingen er det sannsynligheter for at du får en morgen med vondt i hodet på lørdag om du ikke får i deg morgenkaffen. 

Og legens ordre i følge Health.com? 

“You can take caffeine when you normally do and feed the addiction, or quit altogether.”


Luke 2 i adventskalenderen: Vinn bartestempel

I en litt forsinket luke av adventskalenderen her på bloggen kan dere nå vinne et bartestempel slik som det jeg og Oliver har:

Reglene er som vanlig:
– Lik innlegget med facebook-knappen under
– Legg igjen en kommentar. Husk e-postadressen i e-postfeltet i tilfelle du vinner.

Jeg trekker en vinner om en uke. Lykke til 🙂

#mammablogg #konkurranse #adventskalender #julekalender

Den ultimate julegaven til små gutter

Kom over denne på Riktigeleker.no i dag og kan ikke tenke på en mer ultimat julegave til små gutter (og jenter?): 

Førpris 1998,- nå 998,- 

Jeg lurer på om det er denne banen som Polarn o Pyret har i butikkene sine? Litt stor til en liten leilighet, og litt dyr om man ikke har planer om å bruke masse på julegave, men jeg er en sucker for gode tilbud og 50% på noe så dyrt er jo et kjempekupp.