Mammatips: Babykunst med mindre styr

I dag når jeg skulle kjøpe meg månedskort gikk jeg innom Søstrene Grenes. Der fant vi malesaker og lerret for vannmaling. Eller maleplater som det heter.  

Så dermed slipper man å tenke på bløte ark og å ramme inn kunstverket, man maler bare rett på maleplaten, fester på en krok og henger det opp.

Oliver storkoste seg også med å male både maleplater og gulv, og deretter seg selv.

Husk å søke barnehageplass

I dag er siste frist for å søke barnehageplass fra august. Jeg har selv tenkt at jeg har “goood tid”, men fristen kom fortere enn jeg trodde. Vi har i hvert fall søkt og håper håper håper på førstevalget.

Det er bare en ting jeg stusser på. Jeg går jo på skole til mai/juni. Og man skriver jo opp ønsket startdato. Kan man få barnehageplass før august?

Eventuelt får jeg vel begynne å jobbe natt, passe Oliver om dagen, og så sove en 3-4 timer når Roar kommer hjem før jeg skal på jobb igjen. Det hadde jo vært et artig liv.

Neida, vi skal ikke slite oss ut, og jeg skal nok søke jobber jeg har lyst på, med vanlige jobbtider. Vet noen hva det koster med dagmamma? Bare sånn “just in case”.

Vårt eget lille karneval

Det er så mye karnevalsprat om dagen, men siden Oliver ikke går i barnehagen eller barneselskap enda, så måtte vi lage vårt eget karneval. Det ble et relativt lite karneval siden vi bare har ett kostyme på deling.

Roar synes det var et jentekostyme, men jeg synes Oliver så ut som en guttekanin. Oliver hadde ikke så mye imot kostymet annet enn at det var litt vanskelig å drikke av koppen sin med det.

Så prøvde mamma det, men da meldte Oliver seg ut.


“Åh, mamma slutt a”

 

Er det noen som har vært på karneval i år?

Oliver tester: Riskaker med eplesmak fra Småfolk

Oliver bruker jo å få økologiske riskaker uten salt som snacks når vi er på tur. Her om dagen fant jeg imidlertid en mer spenstig variant fra Småfolk med eplesmak.


Litt krøllete øverst på grunn av klipsen vi har brukt til å holde den lukket

De vanlige riskakene bruker vi å brekke i mindre biter, men disse var en fin liten håndfull til Oliver. Enkelt å “dosere”.

Selv om Oliver ser litt skeptisk ut på bildet så det ut til at han likte de. Han spiste hele, og gjemte ikke restene i vognposen som han bruker. En fulltreffer med andre ord.

Sinnsykt god leveringstid på Panduro Hobby

Jeg har den siste måneden bestilt to ganger fra Panduro Hobby. Første gangen leste jeg på nettsidene at “Pakken din vil bli sendt fra vårt lager i Malmö innen 2-3 dager”. “Ja, ja” tenkte jeg. “Da er det vel først 3 dagers ventetid på at den blir sendt, og så mer ventetid på at både posten i Sverige og posten i Norge skal behandle den”.

Bare to dager etterpå lå den på Rimi. Skeptisk som jeg er til leveringstider tenkte jeg “Flaks! Det skjer nok ikke igjen”. Men nå har det altså skjedd igjen. Pakken jeg bestilte tirsdag ettermiddag var framme allerede i dag, og jeg har brukt kvelden på å strikke på en lue til Oliver.

Godt jobbet Panduro, Post Sverige og Bring/Posten Norge! 🙂 jeg er en særdeles fornøyd kunde.

Blogger jeg leser (og anbefaler)

Noen har kanskje lagt merke til det, men jeg har lagt til en bloglovin’-widget nede til venstre med “Blogs I follow”. Dette er da flesteparten av bloggene jeg følger (jeg finner jo stadig nye. Har jeg kommentert på en blogg er jeg som regel mer eller mindre fast leser, men har glemt å legge den til i listen min).

Jeg synes egentlig dette var en genial liten dings, for jeg er så misunnelig på de med blogspot som kan ha blogger de følger på en egen liste på siden sin. Oppdatert med siste innlegg og alt. Fyttigrisen jeg er misunnelig.

Men dette får være en grei reserveløsning.

Om du vil se hele listen er den her: http://www.bloglovin.com/blogmix/16958/ 

Jeg har enda ikke vent meg av med å bruke favoritter-feltet for å gå inn på én og én blogg, men bloglovin er så greit å ha, for da har jeg alltid med meg favoritter-listen i tilfelle, selv om jeg skulle bytte data.

Bruker du bloglovin?

Har du noen tips til blogger jeg burde ta turen innom?