Vi tester: NonStop og Oreo-yoghurt fra Q-meieriene

Q-meieriene har kommet med noe de kaller godis-yoghurt. Med på laget har de Oreo og NonStop. Som den godterotta jeg er klarte jeg ikke å gå forbi uten å kjøpe begge to.

Det første som skjedde var at jeg kom på kontoret og fikk høre at “åh, jeg har hørt at de er litt kvalmende”. Jeg har imidlertid en greie for ting som andre synes er litt kvalmende (les: bamsemums, kokosboller og jeg er ganske sikker på at jeg også hadde likt “fried Mars bar”), så det er ingen negativ ting nødvendigvis.

Først ut ble Oreo. Jeg er ingen kjempefan av kjeksen, men sammen med det syrlige i yoghurten synes jeg det funket bra. Som en ihuga strøssel-elsker synes jeg alltid det er for lite “attåt” på slike produkter, men jeg synes Q har vært flinke her. Ikke for lite, og heller ikke for mye.

 

Min favoritt ble imidlertid NonStop-versjonen. Jeg elsker den mørkere sjokoladen i NonStop, og dette sammen med krønsj fra skallene og den søt-syrlige yoghurten var bare perfekt!

Nå er imidlertid dette lørdags-yoghurt i mine øyne, så spørs om det blir så mange flere i hverdagene 😉

OK da, jeg spiste en i lunsjen i dag – bare noen timer til helg i hvert fall. 

 

Har du prøvd de nye godis-yoghurtene fra Q? 

 

Forskjeller på skostørrelser til barn

Jeg trodde en skostørrelse var en skostørrelse, og skjønte ikke at de i barnehagen kunne si at slagstøvlene til Oliver begynte å bli for små. De er jo to størrelser større enn hverdagsskoene hans.

Skoen til venstre er en størrelse 25, og den til høyre er en størrelse 27…

Det ble både nye hverdagssko og nye støvler på Oliver for å si det sånn.

Har du opplevd liknende forskjeller? 

#mammablogg

Ting å gjøre med barn på en lørdag: Forsvarets Flysamling

I helgen var vi på besøk hos mommo og beste på Jessheim, og mens damene dro og handlet litt, dro Oliver, beste og onkel på Forsvarets Flysamling på Gardermoen.

Beste er pilot og flyentusiast, så med han som guide var det ekstra spennende å gå rundt og se på store og små fly.

Han trivdes faktisk så godt at da de var ferdige med runden ville han ikke dra hjem, så det virket som det var stor suksess.

 

Se åpningstider og les mer om flyene her: http://www.akersmus.no/flysamlingen/ 

 

 

Husk 20% på alle barneklær hos miinto – kun til i morgen klokken 1200

OK, dette er siste gang jeg minner dere på det, jeg lover 😉

Miinto.no har 20% på hele sortimentet til i morgen klokken 1200. Her kan man spare mye både til seg selv og barnet:

Bruk koden:

MIINTO24

 

Si gjerne hva dere kjøper/ønsker dere fra miinto i kommentarfeltet: Jeg trenger tips til hva jeg kan kjøpe til Oliver. Hittil har vi dunjakke, vintersko og en lue fra Ullungan i handlekurven.

Carbonara-fan

Åh, jeg skulle ønske jeg kunne lage carbonara som pappa og søsteren min. Oliver spiste carbonara nesten alle kveldene vi var på den italienske restauranten på Fuerteventura:

Han lærte til og med å bestille det selv innen vi dro hjem, selv om jeg lurer på om kelnerne egentlig skjønte det når han sa “spagetti carbonara – sånn som moffa lager!”.

“OK, nok bilder nå mamma”

20% på alle vintersko fra Viking, Angulus, Bisgaard, Tretorn med flere

Har du kjøpt inn vinterskoene for i år enda? 

Jeg vil bare tipse om at miinto.no har 20% på alle varer i 24 timer fra 14.-15. oktober, så her er det mye å spare på barneklær og -sko 🙂 

 

For å melde deg på og få rabattkoden kan du trykke på bildet eller gå inn på http://www.24hourshoppingspree.no/

 

Vi, for vår del, har enda ikke klart å bestemme oss for hvilke sko vi skal kjøpe i år. Det virker som om de fleste holder en knapp på Viking, så da blir det kanskje et par Viking til Oliver på 20% den 14. oktober. 

 

 

#vintersko #mammablogg

Røde støvler til en gutt

Oliver har fått seg nye støvler. Jeg er så grådig lei av at alle ting til gutter og jenter er delt opp i enten blått eller rødt/rosa. Hver gang jeg kjøper noe rødt til Oliver ser folk på meg som om de lurer på hvorfor jeg kjøper jente-versjonen til han – de blå henger jo rett der borte. Når jeg kledde Oliver i rødt da han var baby antok alltid folk at han var jente. I år har Oliver rød parkdress og røde støvler. Jeg håper ikke barna i barnehagen er like bevisst på dette som voksne…

Hva synes du om rødt til gutter?

Nostalgiske skinnsko fra Angulus eller tekniske vintersko fra Viking?

Jeg nevnte i forrige innlegg at jeg lurer på hvilke sko jeg skal kjøpe til Oliver. Det kom noen tips om Viking, som er de skoene vi gjerne har sverget til før. De har jo gode tekniske egenskaper som Gore Tex og varmt fór, men de første vinterskoene Oliver hadde var faktisk noen skinnsko fra Kavat som vi var veldig fornøyd med. 

De jeg står mellom i år er noen skinnsko med ullfór fra Angulus: 


Som i mine øyne er mye penere sko. Jeg er også veldig fan av naturlige materialer som skinn og ull, men jeg vet ikke om disse har like gode tekniske egenskaper som mitt andre alternativ, Viking. 

Har du noen erfaring med slike “gammeldagse” sko i skinn og ull? Jeg ser at flere av disse har Tex-membran også, som gjør de litt bedre i vått vær enn vanlig skinn. 

 

 

(Bildene er lånt fra miinto.no. Trykk på bildet for å komme til skoene)

#vintersko #barnesko

Tips til vintersko?

Høsten er her: votter og skjerf har blitt funnet frem og Oliver har fått ullbukse av oldemor i Trondheim.

I dag er jeg syk og sengeliggende. Skulle egentlig handle vintersko til Oliver i dag, men det ble dårlig med det.

Har du noen gode tips til vintersko?