Barnesko fra H&M for 99 kr bedre enn Converse til 500 kr?

Oliver har et par Small Star sko fra Converse til rundt 500 kroner, men jeg bruker de kun som “pyntesko”, eller sko han kan ha på om han kun skal sitte i vognen. Grunnen til at han ikke får bruke de som hverdagssko er fordi jeg leste denne artikkelen i bladet Foreldre og Barn om at 7 av 10 barn har for dårlige sko.

Her er ekspertene sine kriterier for valg av sko til barn:

1. Ta med barnet i butikken: Dermed kan skoene prøves før dere kjøper dem. Den samme størrelsen kan være forskjellig fra merke til merke.

2. Sjekk lengden: Ta ut sålen inne i skoen og sett barnets fot på den. Det skal være 12 millimeter å gå på.

3. Sjekk bredden: Pass på at skoen også passer i bredden. Noen barn har smale føtter, andre har brede.

4. Ikke kjøp for store sko: De sitter ikke ordentlig på, og gjør at barnet lett kan snuble.

5. Stiv hælkappe: Noe av det viktigste med en barnesko, er at den har en god hælkappe som gir foten støtte. Sjekk om hælkappen er stiv ved å trykke på begge sider av den. Den skal ikke gi etter. At barnet har gode sko med støttende hælkappe, er ikke bare viktig når de er små, men i hele vekstperioden.

6. Mellomhard såle: Sålen må ikke være helt hard, men heller ikke så myk at du får vridd den rundt.

7. God bevegelse foran: Det eneste stedet hvor foten skal være stiv, er ved hælen. Forfoten skal ha god bevegelighet.

8. Kjøp sko om ettermiddagen: Føtter har en tendens til å hovne opp i løpet av dagen.

9. Velg sko som ventilerer godt: Barn er aktive, og blir lett klamme på føttene.

10. Bytt sko ofte: Barn vokser fort. Du må regne med å kjøpe flere par sko i løpet av samme sesong.

 

Converse sine sko feiler nemlig på flere punkter, men spesielt på punkt 5, der det står at noe av det viktigste med en barnesko er at den har en god helkappe som gir foten støtte. Small star er nemlig helt myke bak, som gjør at man tråkker ned skoen og foten går på innsiden av skoen istedenfor midt på.
? Barn som går på innsiden av foten, er mer utsatt for belastning på hofter, knær og rygg, samtidig som den motoriske utviklingen kan bli hemmet. Dette kan unngås ved at de bruker sko med god hælkappe, sier fysioterapeut Bruun Haugen.

Her om dagen var jeg imidlertid på H&M og så noen sko for 99 kr – en femtedel av Converse Small star, og disse hadde både stivere helkappe (uten at den er helt stiv), mellomhard såle (mykere enn Converse sine) og med god bevegelighet foran. De ble med oss hjem og har erstattet Small star skoene til Oliver.

598574-1-1306868655806.jpg
Sko fra H&M med helkappe

Så da er nok Small star skoene best til pynt, for kule er de jo.Sitte pent og spise

Oliver sitter aldri i ro. Den eneste måten å få han til å sitte er å sette han i barnestolen fra Ikea med beltet på. Da kommer han seg ikke ut.

Helt til nå. Når det er frokost-tid setter jeg han i Tripp Trapp stolen, uten bøyle og uten sele, og så sitter han pent og pyntelig og spiser frokosten sin.Om Motorola Defy: Den barnevennlige android-telefonen

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne skrive litt om telefonen min, og det er klart jeg kan. Den er forøvrig ikke sponset. Den er vel strengt talt ikke min enda heller ettersom den er kjøpt på (rentefri) avbetaling via Chess. Som forøvrig har vært mitt trofaste teleselskap i over to år, så alt for galt var det ikke.

Mobilen heter i hvert fall: Motorola Defy

Den er så mye som støtsikker, støv- og vanntett. Den ble også spådd å bli en hit blant “soccer moms” fordi det er for øyeblikket den eneste androidtelefonen som er så robust. Jeg er ingen soccer mom enda, men jeg er fortsatt frelst.

Oliver har siklet i stykker to telefoner det siste året. Det stemmer – SIKLET. Vannskader og ingen ting igjen på garantien. Defyen skal han imidlertid slite med å sikle i stykker. Den tåler nemlig vann inntil 1 meter i en halv time. Trenger du bevis? Oliver bruker min som badeleke.

Kameraet er midt på treet av hva man kan forvente fra en nyere mobil. Bildet av Olivers nye sko er mobilblogget fra min Defy, så der kan dere se et eksempel på bilde tatt med Defy’en.

Mobilen koster rundt kr 2600 kontant, men det er ikke sikkert at du finner den på nærmeste lokale elektronikkbutikk. De jeg snakket med på Sandvika hadde ikke tatt den inn og de trodde at det var flere som kviet seg mot å ta inn Motorola i fare for å “brenne inne” med dem ettersom Motorola har vært ute av Norge en stund nå. Leser man imidlertid testen av Defy på Mobili.no kan det hende at de ombestemmer seg.

Spør gjerne om det er noe dere lurer på 🙂 

Teste ut en ny selvbruningsmousse?

Det kan hende jeg får prøve ut en ny selvbruningsmousse som heter St. Moriz gjennom Buzzador.

Om du melder deg på som Buzzador og passer inn i målgruppen, kanskje du også får teste den eller andre spennende produkter. Det eneste man forplikter seg til er å teste produktet og skrive en rapport om hva man synes.

Du kan melde deg på her, og skriv gjerne at “juliecv” rekrutterte deg når du melder deg inn.

Jeg er også veldig spent på om noen av de jeg har rekruttert har fått noen kampanjer enda? Eller om det er noen av dere som leser bloggen som er Buzzadorer og hvilke produkter dere eventuelt har prøvd?