Fotballspilleren min

Vi flyttet jo til Bærum for en tid tilbake, og i løpet av våren har Oliver allerede rukket å bli stamgjest på den lokale fotballbanen i nabolaget. For tiden jobber vi litt med teknikk sånn at ballen ikke bare mæles i alle retninger og han får mer presisjon i pasninger og skudd.

Her synes jeg han likner så på tante Silje da hun var liten – for de som kjenner henne. Jeg kan se om jeg finner et bilde jeg kan legge ut til sammenlikning. De likner ofte i mimikken og det lure ansiktsuttrykket.;)

Merkelig nok er det ikke så mange barn på fotballbanen enda, men det tar seg vel opp iløpet av sommeren. Inntil da er mamma og pappa med på fast start-treer.

#mamma

Hvordan se bra uten briller

Ok, jeg så denne videoen på 9gag.com i helgen, og den blåste meg av banen! 

 

 

Det er en film om hvordan man kan se klart (i hvert fall små områder) uten å bruke briller, samt vitenskapen bak. Jeg har selv minus 1, og da jeg prøvde dette trikset kunne jeg faktisk lese det som stod på TVen selv om jeg stod på andre siden av rommet! Helt sykt. Så da vet jeg det at jeg kan lage en hånd-kikkert neste gang jeg skal lese noe på avstand om jeg har glemt briller eller linser (noe som er ganske ofte, fordi jeg ser ikke egentlig at jeg har glemt det før jeg kommer ut og skal lese skilt og liknende på lang avstand). 

 

Vinneren av giveaway er trukket – Vant du?

Da er giveawayen der du kunne vinne støvplugg til telefonen din avsluttet og vinnerne er kontaktet. Sjekk gjerne søppelposten om du var med på trekningen i tilfelle e-posten har havnet i feil. Hvis du var blant de som ikke vant har du fortsatt mulighet til å få deg en av de søte kattene i min nettbutikk: http://hyperallergisk.tictail.com/products/mobiltilbeh%C3%B8r

Frakt er inkludert i prisen og katten får du innen få virkedager.:) 

 

Sommerens favorittkjoler til jente

Hadde jeg bare hatt en liten jente skulle jeg kjøpt begge disse sommerkjolene til henne: 

Jeg elsker den nostalgiske og rene formen på disse kjolene, uten trykk eller flashy broderier. Kjolene er fra det norske merket Virrevapp og finnes blant annet på Miinto her: http://www.miinto.no/brands/virrevapp. Noen ganger finner jeg ting som jeg vurderer å kjøpe bare i tilfelle jeg noen sinne skulle få en jente, men da hadde vel Roar fått mark tenker jeg meg, hehe. 

Hva synes du om kjolene? For enkle eller fine? 

 

#mamma #sommerkjole #Virrevapp #barn

Hvor lang tid tar det å overføre penger?

Du skal sette over penger fra en bank til en annen. Kanskje haster det litt; Men hvor lang tid tar det egentlig fra du har betalt til pengene kommer over? Hvor lang tid tar en bankoverføring? I din egen bank tar det bare et par sekunder, men med en gang du betaler til noen med en annen bank enn din egen kan den som skal motta pengene fort bli nødt til å vente opptil et halvt døgn. Pr. i dag er det fire overføringer om dagen mellom ulike banker: 

Klokken:

05:35

11:05

13:35

og 

15:35

Det kan derfor ta alt fra noen minutter, til et halvt døgn (14 timer) før pengene blir overført når du først setter over penger. 

Dette gjelder imidlertid bankoverføringer og betalinger gjort i nettbank eller i fysisk bank. Det finnes også løsninger/apper der du kan overføre penger på sekundet, som spås å bli veldig stort også i fysiske butikker i tillegg til på nett. Så da er det bare å vente og se om vi ser tilbake på fire overføringer om dagen og humrer godt mens vi setter over penger på mobilen samtidig som vi står i kassen og innser at vi har tatt med oss feil bankkort. 

 

 

Kilde: http://e24.no/digital/raskere-bankoverfoering-fra-hoesten/20232149 

P.s. I dag satt jeg over penger rundt klokken 1400 fra Nordea til en bank i Eika-gruppen, som kom over ca klokken 1600, så det er ikke alltid det kommer over på slaget 15.35.

 

Giveaway: Vinn supersøte iPhone-katter

Har du en telefon med åpen hodetelefon-plugg? I denne kan det samle seg støv, og man kan finne mange ulike anti-støv-plugger. Jeg kjøpte noen ulike slike og tenkte å gi ut noen av dem på bloggen. Her er de jeg gir bort: 

1. Katt som gjemmer seg

2. Gul og hvit katt

3. Katt som “gir pote”

4. Katt som henger over kanten av telefonen

5. Sovende katt som sikler

Man kan bruke pluggene til iPhone og mange andre telefoner med jack-åpning (vanlige hodetelefoner). 

 

Alt du trenger å gjøre er å like innlegget med facebook-knappen under, og skrive i en kommentar hvilken katt du ønsker deg 🙂 

Jeg trekker en vinner neste helg. 

 

#konkurranse #iphone #android #giveaway #mammablogg 

Jarbakken barnehage, Oslo: Nymotens barnehage

Barnehagen til Oliver har flyttet inn i noen store og flotte nybygde lokaler. Nå som Oliver har sluttet der kan jeg nevne navn på barnehagen, som heter Jarbakken Barnehage. Oliver har gitt meg en rundtur av premissene og forklart hva de forskjellige rommene er til:

Lesekroken. Her kan man lese. Og sitte i sittesekker. Men ikke hoppe i sittesekkene.

Vann- og malerommet. Her maler man og leker med vann, og både vegger og gulv tåler å bli våte.

Utsikt over lekeplassen. Her leker de som ikke er babyer.

Musikk og teater-rommet. Det er denne trommen som er best.

Hvis man ikke vil gå i trappen, kan man ta sklien ned. Men da må man ha innesko, hvis ikke går det alt for fort.

På den andre lekeplassen leker de små barna.