Hvordan jeg fortalte mamma og pappa at de skulle bli mormor og morfar

Fikk inspirasjon til å skrive litt om hvordan jeg fortalte det til foreldrene mine etter å ha lest andre blogger der folk forteller hvordan de gjorde det.

Å si at man er gravid midt i en bachelor som 20-åring sammen med ungdomskjæresten som man for bare noen måneder siden ble sammen igjen med, var ganske skummelt.

Jeg tror kanskje mamma og stefar André hadde blitt litt mistenksomme allerede før jeg var sikker selv, ettersom vi dro til Spania og jeg kun drakk én øl under hele oppholdet. Det er jo så godt med en kald øl til maten når man er i varme strøk. Jeg visste ikke om jeg faktisk var gravid i Spania, fordi jeg var kun noen dager ‘forsinket’ som kunne skyldes varmen, men jeg var forsiktig uansett.

Når jeg og Roar fant det ut bestemte vi oss egentlig for å vente i 12 uker før vi sa det til noen, men mamma hjalp oss med flyttingen noen uker før, og jeg klarte ikke å la være å si noe. Mamma var noe vanskelig å tyde da jeg sa det. Hun hoppet ikke akkurat i taket av glede med det første. Noe av det første hun sa var “er du sikker på dette, nå?”. Jeg fikk ikke sett reaksjonen til André fordi det ble mamma som sa det til han. Så første gang jeg snakket med han om det var det bare en bekreftelse fra min side at det stemte. Først etter de hadde fått vite om det, kom jeg med en redegjørelse av planene våre fremover.

Jeg fant ut at rekkefølgen burde vært omvendt, så når jeg fortalte det til pappa forklarte jeg at vi hadde en plan bak det, samtidig som jeg fortalte at jeg var gravid. Jeg planla egentlig å si det når jeg møtte han, men det var i konfirmasjonen til Amanda, så jeg klarte ikke å si det i tilfelle oppmerksomheten ble rettet mot meg istedenfor. Amanda er datteren til pappas bestekompis. Så selv om det kanskje var litt feig måte å si det på, sendte jeg han en SMS senere på kvelden. Pappa ble heldigvis glad og jeg tror han gleder seg veldig.

Selv om mamma og André virket veldig bekymret i begynnelsen tror jeg nå at de heller ser fram til å bli besteforeldre, og de har til og med sagt seg villige til å kjøpe det vi trenger av barneutstyr – noe vi er veldig takknemlige for.

Vet ikke hvordan det er vanlig å si det til foreldrene sine, jeg? Noen som har gode forslag eller historier? Jeg tror jeg må spørre litt rundt i familien om hvordan de sa det til foreldrene sine. Hadde vært morsomt å vite. Det er sikkert noen gode historier på lager.

En måte å si det på?:

“Verdens beste”-krus fra http://www.babydesign.no/ 

Stellebordsidyll?

Etter at stellebordet har sett slik ut i en uke, fant jeg ut at det var på tide å gjøre noe med saken. Jeg hadde faktisk glemt hele greia til Caroline spurte hvordan det gikk med mysteriet om stellebordsmassakeren. Jeg vasket da veggen og hang opp sugekoppene. Når sugekoppene hadde hengt oppe en natt, hektet jeg på kurvene igjen. Slik ser det ut nå:

Så håper vi det holder denne gangen. Sugekopphyllen i dusjen holder jo helt fint, så det burde jo gå andre steder på badet også? Hvis ikke dette funker kjøper jeg noen vaclock-sugekopper på Clas Ohlson. De klarer visstnok alt.

Ikeatur på en lørdag. Vi må ha gått fra vettet.

Grunnet at hele Oslo Vest og Bærum skulle på Ikea samtidig i dag, ble det en heller liten fangst. Dette er det vi fikk rasket med oss før vi kjørte slalom mellom folk i konstant saktekjøringsfil til kassene.

Vi hadde ikke med handleliste, så det eneste som var planlagt var bokhyllen. Som dere ser var det minst folk på kjøkkenavdelingen, så der fikk vi med oss hele tre artikler.

Oppdatering på saken om stellebordet http://juliecv.blogg.no/1264417250_stellebordmassaker.html :
Jeg vasket forresten veggen på badet klokken to i natt, så nå får vi snart vite om det hele var veggen sin skyld og ikke sugekoppene.

“Innredet” vognen

Kom på at jeg har kjøpt lammeskinn til vognen som bare ligger i skapet, så tenkte jeg kunne legge det i vognen. Jeg ser jo nå at det kan bli litt liten plass ettersom det er langhåret lammeskinn. Vet ikke om dette også kan være plagsomt for babyen med lange lammehår? Slik ble det ihvertfall:

Her skal lille babyen min ligge og kose seg. Gleder meg så!

Jeg må få noe spennende som henger og dingler der også. Kanskje en bamse eller noe der det står "rør meg ikke", slik at ikke alle fremmede absolutt skal "inn" i vognen. Hvordan innreder man egentlig vognen fra sommer til vinter? Den kan jo ikke ligge på lammeskinn og under dyne midtsommers? Har man lammeskinn i hele året? Må den ha noe annet underlag om sommeren? Er det virkelig nødvendig med vognpose? Hvorfor kommer det ikke en slik bruksanvisning for altmuligrart som har med babyer å gjøre? Stakkars mamma blir jo nedringt flere ganger i uka allerede med spørsmål. Jeg kommer sikkert til å ringe henne konstant når babyen kommer.

Eos – et bloggfenomen?

Jeg er så glad i Eos'ene mine. Virker som om alle bloggere har dem. Jeg har to! Den mørkegrønne min kjøpte jeg før jeg fikk blogg, så jeg mener de kan brukes av alle. De lukter så godt 🙂 og så er de jo organiske, naturlige, uten parabener og uten noe de kaller "Phthalate" (tritrans.net visste ikke hva det var) og det er jo ikke måte på. Siden de påpeker at det ikke inneholder disse stoffene antar jeg at de ikke er bra for meg, og ikke minst babyen, så da er vi trygge mot det ihvertfall. Hehe.

Og så matcher de jo mammaneglene som Kate har lagt, som jeg tror jeg fant gjennom Noor sin blogg. Så da ble det et ordentlig blogginnlegg i dag. (Pun intended)

Eksamen før termin

Jeg er så glad for at eksamen i Kvantitativ markedsanalyse er før termin.

Satser på at det ikke kommer noen rier under noen av disse. Da sliter jeg mer enn jeg ville gjort til vanlig. Konte-eksamen er nemlig mye vanskeligere enn vanlig eksamen. Så vil helst slippe å ta den igjen.