Pen og rimelig lekeoppbevaring til stue eller soverom

Er det mulig å ha leker i stua mens det fortsatt ser pent ut? For noen uker siden flyttet vi inn i ny bolig (bilder kommer), og samtidig som jeg gjerne vil ha et lite utvalg leker i stua, så vil jeg at det skal se ut som en stue, ikke et lekerom. Jakten på stilren oppbevaring til leker var dermed i gang.

Kriteriene var som følger:

  • Det skulle være enkelt å ta ut lekene, og ikke minst rydde lekene.
  • Møbelet kunne gjerne også ha en ekstra funksjon.
  • Og ikke minst skulle lekeoppbevaringen tåle barnelek.

I jakten kom jeg over denne artikkelen. De hadde imidertid brukt filtkurver til kr 749,- (!), ikke langt unna det hele vår løsning endte med å koste på IKEA:

Løsningen ble en kombinert oppbevaring og sittebenk, og den endte faktisk opp på soverommet til guttene. Benken er en KALLAX hylle (tidl. EXPEDIT om du leter på Finn.no), samt noen PUDDA filt-kurver.

I stuen endte vi opp med noen kurver med lokk som vi fikk tips om av en kollega av meg som er helt fantastisk på interiør. Her er et bilde av stuen hennes (her er lekene i kurvene ved sofaen – superlett tilgjengelig for ungene, men fortsatt gjemt når man har ryddet de bort):

Hvordan oppbevarer du leker?

 

Betale for fotografi, uten å få noen bilder: Svindel i fåreklær

Hvis du hadde betalt kr 1800 for et treningsopplegg, hadde du forventet å motta treningsopplegget? Hvis du hadde betalt noen kr 1800 for å tegne et bilde av deg, hadde du forventet å få bildet eller en kopi av det etterpå? Hvis du hadde betalt kr 1800 for å få et bloggbanner – hadde du forventet å få bildefilen av banneret? 

Hva om tegneren, den personlige treneren eller designeren hadde krevet at du måtte betale kr 5000 for å få produktet i etterkant? Ville du godtatt det?

Hvorfor skal vi da godta dette med fotografi? 

I november var vi på familiefotografering, men vi får ingen av bildene i etterkant. Ingenting er inkludert i de kr 1800. Vi har altså betalt kr 1800, og en halvtime av livet vårt for å sitte igjen med ingenting. Hva har vi betalt for? Vi har betalt for drømmen om at det finnes noen fine bilder av oss der ute. Vi har betalt for muligheten til å betale enda mer for å faktisk få bildene. Vi har betalt for “kunnskap, forberedelser og utstyr” i følge fotografen. Har ikke en grafisk designer utdannelse og utstyr? Har ikke en tegner erfaring og utstyr? Har ikke en personlig trener kunnskap og forberedelser? 

Vi har betalt kr 1800 for ingenting.

For det er det jeg sitter igjen med etter kr 1800 hos en fotograf på Sandvika. Ingenting annet enn en erfaring rikere om at prisstrategien til fotografer er på randen til svindel spør du meg. 

Ingen steder på info-siden om fotografering eller siden der man bestiller finnes det noen advarsler om at man må betale på nytt i etterkant for å få noe som helst produkt ut av de 1800 kronene. Man betaler altså kr 1800 for fotografering, men får ingen bilder. 

Og jeg spør igjen; Hvorfor godtar vi dette med fotografer? Hvorfor godtar man å betale nesten to tusen kroner, for å sitte igjen med ingenting annet enn at man får “lov” til å betale enda flere tusen for å faktisk få et av bildene? 

P.s. Jeg ønsker ikke å henge ut enkelt-fotografen på bloggen, dette er mer et kritisk spørsmål til hvorfor vi som forbruker godtar dette her, når vi ikke ville godtatt det andre steder. 

 

#mamma #familie #barn #foreldre