Betale for fotografi, uten å få noen bilder: Svindel i fåreklær

Hvis du hadde betalt kr 1800 for et treningsopplegg, hadde du forventet å motta treningsopplegget? Hvis du hadde betalt noen kr 1800 for å tegne et bilde av deg, hadde du forventet å få bildet eller en kopi av det etterpå? Hvis du hadde betalt kr 1800 for å få et bloggbanner – hadde du forventet å få bildefilen av banneret? 

Hva om tegneren, den personlige treneren eller designeren hadde krevet at du måtte betale kr 5000 for å få produktet i etterkant? Ville du godtatt det?

Hvorfor skal vi da godta dette med fotografi? 

I november var vi på familiefotografering, men vi får ingen av bildene i etterkant. Ingenting er inkludert i de kr 1800. Vi har altså betalt kr 1800, og en halvtime av livet vårt for å sitte igjen med ingenting. Hva har vi betalt for? Vi har betalt for drømmen om at det finnes noen fine bilder av oss der ute. Vi har betalt for muligheten til å betale enda mer for å faktisk få bildene. Vi har betalt for “kunnskap, forberedelser og utstyr” i følge fotografen. Har ikke en grafisk designer utdannelse og utstyr? Har ikke en tegner erfaring og utstyr? Har ikke en personlig trener kunnskap og forberedelser? 

Vi har betalt kr 1800 for ingenting.

For det er det jeg sitter igjen med etter kr 1800 hos en fotograf på Sandvika. Ingenting annet enn en erfaring rikere om at prisstrategien til fotografer er på randen til svindel spør du meg. 

Ingen steder på info-siden om fotografering eller siden der man bestiller finnes det noen advarsler om at man må betale på nytt i etterkant for å få noe som helst produkt ut av de 1800 kronene. Man betaler altså kr 1800 for fotografering, men får ingen bilder. 

Og jeg spør igjen; Hvorfor godtar vi dette med fotografer? Hvorfor godtar man å betale nesten to tusen kroner, for å sitte igjen med ingenting annet enn at man får “lov” til å betale enda flere tusen for å faktisk få et av bildene? 

P.s. Jeg ønsker ikke å henge ut enkelt-fotografen på bloggen, dette er mer et kritisk spørsmål til hvorfor vi som forbruker godtar dette her, når vi ikke ville godtatt det andre steder. 

 

#mamma #familie #barn #foreldre

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg