5 tips til å kjøpe brudekjole fra Kina: Erfaring fra Weddingdressbee.net, Ebay og Etsy

Det er mange skrekkhistorier ute og går angående det å kjøpe brudekjole på nett fra bl.a. Kina, men sannheten er at du kan spare flere tusen på å heller kjøpe brudekjolen fra Østen, uansett om det er på Ebay, Etsy eller egne nettbutikker. Jeg brant meg på mine to første brudekjoler som jeg kjøpte på nett. De var impulskjøp som ikke passet kroppsfasongen min i det hele tatt, og i materialer som jeg fort skjønte ikke var noe for meg. Til gjengjeld kostet de rundt 500 kroner og det var noen lykkelige bruder som fikk brudekjolen sin for en rimelig penge på finn.no. 

Her er mine tips om du skal kjøpe kjole på nett fra utlandet: 

1. Ta nøyaktige mål 

De fleste som selger brudekjoler på nett skreddersyr kjolen. Standardstørrelsene i Kina er litt smalere rundt midjen og videre over brystet enn norske standardstørrelser, så selv om kjolen har snøring kan det fort bli feil. 

2. Se om selgeren har egne bilder av kjolene

Mange seriøse selgere på Ebay har bilde av den faktiske kjolen inne i annonsen. Ikke nødvendigvis som førstebilde, men lengre ned i infoen om produktet. Dette er et godt tegn. Sjekk imidlertid om bildet er vannmerket med en annen Ebay-selgers navn, da noen Ebay-selgere stjeler dette fra andre. På Etsy tror jeg de er strengere med å ha egne produktbilder, så selv om prisene kan være noe høyere, kan dette være et tryggere valg da du får se sluttresultatet før du kjøper. 

3. Sjekk feedback’en til selgeren

Feedback er noe andre kunder har lagt igjen når de har fått varen. Her er det fire ting du kan fokusere på: 1: Prosentvis positiv feedback, (2: Trykk her for å se mer detaljert feedback,) 3: Et godt tegn er om selgeren er “Top Rated”, 4: Jeg bruker alltid å lese den negative feedbacken først. Sjekk også om denne er dagsaktuell eller veldig gammel. Selgeren fra Kina som jeg har brukt som eksempel under har kun én negativ feedback, som i tillegg er gammel. 

4. Send selgeren en melding der du spør rett ut om kvaliteten

De fleste selgere er livredde for negativ feedback og vil sjeldent love deg mer enn de kan holde. Send dem gjerne en melding der du spør rett ut om kvaliteten er god. Si at du kommer til å ha høye krav, og at det er det beste for begge parter om man er enige om kvaliteten på forhånd. Jeg er for eksempel livredd for billige materialer og sendte melding der jeg spurte rett ut om de brukte høykvalitets matt sateng og broderier. Jeg la til at jeg godt kunne betale litt ekstra for en oppgradering av materialene. De fleste seriøse aktørene har allerede gode materialer, men en slik oppgradering bruker ikke koste all verdens. 

5. Bruk mer enn 1000 kr

Jeg opplever tusen kroner som den gyldne grensen mellom “billige” og “bedre” kjoler. En kjole fra Kina som koster 1500 kroner er meget sansynlig av god kvalitet. Du kan få nydelige kjoler til 5-600 kroner også, men da blir det desto større gambling på om den faktisk er fin. 

 

Husk at om du kjøper kjole på nett tilkommer det ofte tollavgifter ved siden av prisen (25% av varens verdi og ca 100 kroner i fortollingsgebyr). Mange selgere fra Kina sender kjolen som “gift” slik at du slipper toll, men jeg ville ikke oppfordret til dette.

Husk også at det tar ca fire uker å få kjolen tilsendt om du ikke betaler for express shipping. Du har en trygghet når du handler gjennom Ebay med betalingsløsningen Paypal, som gjør at hvis du melder fra om en “Dispute” innen noen uker fra handelen kan du få pengene igjen, hvis du ikke klarer å løse saken direkte med selger. 


Brudeskjørtet mitt var fra denne selgeren som jeg brukte som eksempel ovenfor. Selgeren var meget god i engelsk, og jeg ble veldig fornøyd med skjørtet (som dere kanskje ser, siden jeg faktisk brukte det til bryllupet). Jeg fikk skjørtet laget som en hasteordre bare noen uker før bryllupet og de løste det hele veldig bra. Ebay-profilen ser imidlertid ut til å være lagt ned. 

Selv om jeg ikke endte opp med kjolen fra Weddingdressbee.net (nå nedlagt?) var jeg veldig fornøyd med kvaliteten derfra: 

Kjolen, som var en del dyrere enn Ebay-kjoler, var laget i kvalitetsmaterialer og eksakt etter mine mål. Ikke la deg lure av at målene dine er veldig langt unna standardmålene de har for de forskjellige størrelsene på sin egen størrelsesguide – bruk dine egne mål. 

Jeg kjøpte også et brudeskjørt fra en som solgte brukte brudekjoler på Etsy som jeg ble veldig fornøyd med, men jeg fikk det litt for sent uheldigvis (noe som var min egen feil ettersom jeg kjøpte det tre uker før bryllupet og ikke ba om express shipping). 

Har du erfaring med å kjøpe brudekjole fra Kina/Østen? 

 

 

#bryllup 

Har du brukket armen? – Da er du sikkert gravid!

Når man kommer i en viss livssituasjon blir alle symptomer og sykdommer til sikre tegn for omverdenen på at du er gravid. Kanskje begynner man å nærme seg 30, kanskje har man blitt forlovet, akkurat giftet seg, eller så er det kanskje mer enn et år siden førstefødte kom til verden? Du kan uansett banne på at neste gang du får omgangssyken vil folk være skråsikre på at du er gravid. 

“Jeg har så vondt i hodet i dag”

Gravid! 

“Jeg er litt sliten i bena av all gåingen i dag” 

Gravid! 

“Jeg har omgangssyke og har kastet opp i hele natt” 

Gravid, gravid, gravid! 

 

Selv når det er “den tiden av måneden” og du mangler jern er du gravid. 

“Oi, litt svimmel når jeg reiste meg der, ja”

Gravid! 

 

Jeg er livredd for å legge på meg eller glemme og holde inn magen, fordi her kommer gravidryktene fortere enn hos Britney Spears på strandferie. Heck – det å skrive et blogginnlegg om at man ikke er gravid, dét er jo egentlig en litt gravid ting å gjøre, er det ikke? 

 


Jeg er ikke gravid – jeg har bare spist alt for mye taco

 

Her er for ordens skyld et bilde av magen min tatt med noen dagers mellomrom fra bildet over, uten at jeg blåser ut magen min: 

Det skal godt gjøres å gjemme en baby inni der. 

 

Så ja: i dag er jeg syk, men nei: jeg er ikke gravid.;) 

 

Tips til billig, smal søskenvogn med tre hjul

Jeg må bare tipse om et rimelig alternativ til en “singel” søskenvogn (søskenvogn der søskensetet er plassert under eller over hovedsetet): 

Her sitter Oliver og kusine Mira i vognen på vei opp til Bogstad. Oliver liker best å sitte under. 

Beemoo Søskenvogn 3: http://www.jollyroom.no/produkter/beemoo-s%C3%B8skenvogn-3-svart-svart (NB: Linken er endret i ettertid, etter at Beemoo lanserte ny modell av Søskenvogn 3, og den gamle ikke er tilgjengelig lengre) 

Jeg har lenge tenkt at hvis jeg får mulighet til å teste en barnevogn til før Oliver er ferdig med vogner for godt, må det være en søskenvogn. Ikke fordi jeg venter en til, men fordi jeg synes det hadde vært greit å ha muligheten. Ikke en tvillingvogn som bruker hele bussen, men en smalere versjon som ser ut som en singelvogn med et ekstra sete. Smale “jogge”-søskenvogner veier jo ikke stort mer enn en vanlig trehjuling, og man har muligheten til å bruke den enten som singelvogn eller søskenvogn. På grunn av at det skal være plass til bena under er også handlekurven under stor og fin, så hvis man bruker den som singelvogn har man ekstra plass til handleposer og liknende. Jeg har lenge siklet på Phil & Teds sine søskenvogner, men da jeg kom over Beemoo sin som er overraskende lik valgte vi å prøve denne. 

En mer utfyllende omtale kommer etterhvert, men måtte bare tipse dere nå, fordi vognen er satt ned med nesten 40%, fra 3999,- til 2595,- 🙂 

Har noen erfaring med denne vognen? 


Da har jeg blitt kone!

Det har vært lunkent på bloggen i det siste, av denne enkle grunnen: 

Nei, ikke 3-3 kampen mellom VIF og Molde i går, men at jeg og Roar giftet oss! 

Bryllupslokalet i VIF-loungen på Ullevaal var en overraskelse til brudgommen som ikke visste det før vi var der. 


Foto: Helena Krekling

 

Vi giftet oss i Sørkedalen kirke, og vi fikk mange fine bilder i marka rundt Sørkedalen. Sørkedalen er bare en kjøretur unna oss, men fortsatt en så stor kontrast til bylivet. Idyllisk sted. 

Flere bilder kommer når jeg får dem av venner, familie og fotografer. Jeg synes likevel dette bildet oppsummerer dagen ganske godt: 


Foto: Mattias Spångberg

 

Bryllupsmodus

Nå er det bare dager igjen til Bryllupet på lørdag, og dagene går i jobb og forberedelser.

Roar har kjøpt dress og fått den tilpasset, mens jeg enda ikke helt har bestemt meg for kjole.

Attpåtil er det meldt regn i Oslo på lørdag sist jeg sjekket.

Jeg gleder meg til jeg går ned kirkegulvet og det ikke er noe mer å gjøre eller stresse over, hehe.

Jeg føler ikke bilder av utdrikningslaget passer seg på bloggen, men jeg har lagt ut litt på Instagram for de som synes det er interessant 😉

Gaper som en prest

Tannlegebesøket gikk over all forventning. Null hull og akkurat passe mange tenner.

Jeg fikk sneket meg til bildet over. Når jeg ser bildet blir jeg så stolt. Så stolt at tærne nesten krøller seg. Han satt seg i stolen helt selv og gapet så fint. Tannlegen til Oliver må virkelig være verdens beste tannlege, for når vi gikk inn døren ville han helst stå bak mammas ben og gjemme seg, men etter en kort samtale med tannlegen var det helt i orden at tannlegen fikk både se og blåse med blåsemaskinen sin – så lenge de telte til tre først 😉

Sommerfølelse

For en flott helg vi har hatt værmessig utenom en regnbyge i dag. Skikkelig sommerfølelse. Oliver og pappa har spilt badminton:

Mamma har tatt bilder av blomster:

Og bare sekunder etter at dette bildet ble tatt, ble plutselig de voksne med på en ufrivillig vannkrig der Oliver vant: