Adventskalender/-giveaway

Yes. Da skal jeg ha min første giveaway på bloggen. Flere faktisk. Fire stykker skal jeg ha innen jul. En hver søndag i advent. Siden jeg fant ut av dette i dag blir den første litt forsinket.

Her er første pakke, som jeg kaller Søstrene Grene-pakken:


To julestrømper, en nisselue og en liten tinnbøtte fylt med candy canes

Alt du trenger å gjøre er å:
– Skrive en kommentar på dette innlegget (husk e-post så jeg får kontaktet deg om du vinner)

Synes man giveawayen er verdt å fortelle andre om på din egen blogg får man et ekstra lodd, bare husk å fortelle meg om du har skrevet om den.

Vinneren trekkes på lørdag (4. desember). Lykke til 🙂

 


Kommende pakker:

2. søndag i advent

“Oliver og den krympende bamsen”

Jeg må bare vise hva jeg har gjort med bildene jeg har tatt av Oliver måned for måned:

Det er en fotolomme jeg kjøpte her og jeg kaller bildeserien “Oliver og den krympende bamsen”. Så nå kan alle som kommer på besøk se hvordan vår lille søte har vokst/bamsen har krympet.

Siden det er plass til 17 bilder tenkte jeg at de første 13 skal være Oliver måned for måned (0-12 mnd) og deretter bilder av han som 2 år, 3 år, 4 år og 5 år.

Billig ulldrakt

Denne ulldrakten fant jeg på barnas hus for bare 199 kroner og den har da overtatt plassen som billigste ulldrakt jeg har funnet:


Ulldress – Reflex, Sokker i ullmiks – H&M

Den var også silkemyk og hadde bedre passform enn den tykke ulldressen Reflex-merket har (som forøvrig var kjempestor øverst og trang ved benene).

Vet noen om billige (men gode) ulldrakter til barn?

Yes, hjemmelaget trumfet Nestlé

Jeg kjøpte disse fruktpureene (en med mango for jern, og en med pasjonsfrukt for jern) på Meny i går:

Så nå har jeg prøvd å gi han disse siden i går og det går bare ikke ned. Men min fruktpure den tar han noen skjeer av. Det varmer godt i hjertet til mamma. Skjønt. Fruktpuré blir ikke noen favoritt her hjemme. Enda han liker juice. Så vi får vel bare prøve videre.

Rød eller lilla advent?

Jeg er blant de som pynter til jul så snart klokken er over midnatt og det er første dag i advent. På den måten får jeg julen til å vare lenger enn en liten uke før nyttår. Men i går var jeg på Søstrene Grene og der stod det en gammel mann og diskuterte med noen damer på rundt 30-40 og diskuterte om adventspynten og adventslysene skulle være lilla eller ikke. En av damene mente at det var smak og behag, mens mannen mente at når advent er lilla i kirken, bør den være lilla hjemme.

Jeg for min del har ikke råd til to sett med pynt, og kjøpte en del rød julepynt da jeg flyttet hjemmefra. Jeg tenkte at jeg kunne kjøpe lilla adventslys, men da passer de jo ikke inn med noe av den andre pynten.

Er jeg den eneste som ikke har lilla pynt til advent?

I dag skal i hvert fall vi pynte til jul. Og siden vi bare har rød pynt, blir det rødt. Her er en liten smakebit som ikke ligger i esker:


En sekk til ikke-jule-putene og Olivers nye tøfler (KappAhl)

Varmere uten truse? Om å kle på barna i kulden.

Haha, jeg må bare dele denne artikkelen jeg kom over når jeg satt og leste nyheter på tv2 (der jeg egentlig lette etter saken om at kommunene skal få barnehagestøtte ut i fra prosentandel med høyere utdannelse. Jeg tror vi må flytte til Bærum der 33% av beboerne fortsatte på skolen etter videregående). Jeg fant ikke barnehage-saken, men noe annet fant jeg.

http://www.tv2.no/gmn/slik-kler-du-barna-i-kulda-3351171.html

I artikkelen ovenfor er det intervju med forskningsleder i SIFO som mener at man holder seg varmere om man dropper å ha på truse. Hun banlyser også jeans på små barn og kommer med andre retningslinjer om hvordan kle på barnet i kulden.

Det virker som jeg gjør mye riktig ved at jeg kler Oliver (og meg selv) i ull, men jeg dropper nok ikke undertøyet mitt med det første. Selv om det er laget av ullens “slemme” navne(ste)bror bomullen. Oliver har jo bare bleier og ull, så der er det lite bomull å ta vekk.


Ulltruse kanskje? Bare kjipt det ikke kan vaskes på mer enn 40 grader

Skal du droppe trusa i vinter?

Nytt skostativ

I går kom endelig skostativet jeg hadde bestilt fra Select.no. Nå har jeg fått skrudd det opp og fått ryddet i gangen.

Slik så gangen vår ut før:

Og slik ser det ut nå:

Vi har ikke så stor yttergang, så jeg har lett nettet rundt etter en skokarusell til fornuftig pris. Denne fant jeg her for kr 198,50.

Matchende mamma- og babyoutfit

Nesten i hvert fall. Begge to har på seg strikkeplagg i hvitt, Oliver har en heldress fra Ugly Childrens Clothing og mamma har genser fra Lindex (og ullsinglet fra Only).

Oliver har forresten kloret meg på kinnet, så nå ser jeg litt “badass” ut.

Jeg gleder meg til jul, for jeg har fått vite at en blå mariusgenser er “in progress” oppe i nord, og er det noe jeg liker bedre enn mariusmønster er det hjemmestrikket mariusmønster ♥