Når man er litt matlei…

Når jeg blir litt matlei lager jeg meg skikkelige ostesmørbrød i ovnen. Så lett og så mye bedre enn vanlig brødskive med ost.

Jeg og Oliver bruker å ha:

– Kneip
– Ketchup
– Ost
– Pizzakrydder

Helstrøm hadde vært stolt. Hehe.

Oliver bruker ikke å være fornøyd med krydringen min, så å ta på pizza-krydder har blitt hans faste jobb (det og å spise halvparten av osteskivene han egentlig skal legge på brødskivene, hehe). 

Så har vi de inne i ovnen på 200 grader til osten får en gylden skorpe og da er det bare å hugge innpå. Vi glemte faktisk å ta bilde av skivene før vi hadde spist de opp, så det får bli en oppgave til neste gang.

Nesten som små minipizzaer, bare med litt sunnere “deig”.

 

 

Oppskrift på Ingrid Espelid Hovigs “pimpede” langpanne

Jeg fikk spørsmål om oppskriften jeg brukte på bursdagskaken til Oliver og selv om jeg er litt treg, skal jeg selvsagt dele den. Jeg tok utgangspunkt i Ingrid Espelid Hovig sin oppskrift på sjokoladeruter og prøvde å gjøre den litt mer saftig. Jeg byttet også ut glasuren med smørkrem. Åh, smørkrem! NAM! Om smørkrem noen gang blir ulovlig kommer jeg til å bli kriminell.

Her er ingrediensene:

Fremgangsmåten er den samme (bare husk at fremgangsmåten på glasuren er anderledes):

Igjen: UNNTATT GLASUREN!!!

DEN skal du lage SLIK:

Oppskrift på sjokoladekrem

– 50/50 med romtemperert smør og melis (jeg brukte 200 gram smør og 200 gram melis) + bakekakao etter smak (jeg brukte ca 2 toppede spiseskjeer).

Pisk smør og melis+kakao “hvitt”. Om smøret ikke er så mykt kan det ta litt tid før det blir kremete. Er du utålmodig (som meg) kan du ha i 1-2 spiseskjeer flytende Melange eller smeltet avkjølt smør for å få litt fortgang på det. Bare pass på at det ikke smelter på grunn av varmt smør. Pass også på at kaken er avkjølt før du har på smørkremen, ettersom denne smelter om kaken er for varm.

 

 

 

Pakkeåpning når poden er to år

Det er noe spesielt med toårsdag. Bursdagsbarnet er oppvakt nok til å glede seg over gavene og si takk. De fleste gjestene blir kjent igjen og alle gavene blir brukt i dagene etter bursdagen – ikke fordi men legger det fram, men fordi bursdagsbarnet selv vil leke med alle de nye lekene sine. Og bursdagsbarnet forteller med iver om dagen som har vært, med de ordene han kan.

Artig hvordan man ser forskjellene når det er slike merkedager.

Ønskeliste Oliver to år

Det er kanskje litt sent å skrive det først etter han faktisk har hatt bursdag, men siden Oliver skal ha selskap i helgen er dette det vi ønsker til Oliver i toårsdagsgaver:

– Lekekjøkken (det kjøpte vi jo selv)

– Tilbehør til lekekjøkken (stekepanner, kaseroller o.l.)

– Lekemat i tre (plast blir bare tygd i stykker og ser ikke like pent ut)

– Brio-togbane eller lokomotiv

– Mellomhøye vårsko med Gore Tex

– Tynne ullklær

– Biler (Oliver har masse biler, men om noen vil kjøpe han noe han blir skikkelig glad av, så må det være noe med bil, buss eller tog)

– Ball

– Lego Duplo

Kanskje ikke de mest “fornuftige” ønskene, men jeg er ganske sikker på at om Oliver kunne snakke hadde han sagt ca dette (minus sko og klær. Nei, vent han elsker sko. Minus ullklær da).