Den nye vognen

Etter kommentar fra Ingrid kom jeg på at jeg har jo helt glemt å legge ut bilde av den nye reisetrillen vår!

Den har allerede sneket seg inn på noen bilder av Oliver, men her vises den best:

Grunnen til at vi valgte denne, og ikke en av de billigere versjonene er:
– Solskjerm
– At ryggen kan legges ned til soveposisjon

Andre funksjoner den har, men som ikke var avgjørende er:
– At forhjulene kan låses
– Bøyle foran
– Handlenett (med akkurat plass til et brett med 12 colabokser, pluss litt til. Dette fant vi ut at var praktisk først etter vi kjøpte den, men det har kommet godt med)
– Eget regntrekk

Som alle andre reisetriller/paraplytriller har den også 5-punkts sele og muligheten til å slåes sammen. Selv om det var blant de dyrere reisetrillene på Carrefour kostet den rundt halvparten av den billigste reisetrillen de hadde på Barnas Hus. (Denne kostet 54 euro, den billigste på Barnas Hus koster kr 799 http://barnashus.no/nettbutikk/detaljer/barnevogner/reisetriller/babytravel-bombay-sort.html).

Ville du tatt med paraplytrille fra Norge, eller satset på at man fant et kupp i syden?

Erfaringer med spedbarn i syden

Her er noen erfaringer jeg har gjort meg siden vi kom til Spania. Jeg har lest flere steder på nettet at man ikke kan dra på ferie med spedbarn på grunn av varmen, men så lenge man har aircondition ser jeg ingen grunn til at man ikke skal kunne det.

1. Selv i slutten av september er det for varmt for en baby midt på dagen. Også i skyggen. Én forelder må hver dag være inne med poden (i vårt tilfelle har Roar gitt oppgaven til meg ved å rømme leiligheten klokken halv elleve uten verken kone eller barn. Takk for det)

2. Spansk flaskevann er ikke farlig å gi til poden uten å koke det. Noen flaskevann-merker har til og med brukt det som salgsargument på emballasjen. Vi lar vannet stå i kjøleskap etter flasken er åpnet i tilfelle bakterier.

3. Under bleiekrig er bleier billigere i Norge. Tar man med bleier slipper man også å gå seg vill i bleiejungelen på spansk (kanskje man kan bruke den ledige plassen i kofferten på enden av ferien til en flaske vin?). 

4. Smokker er også billigere i Norge (!).

5. Amme-bher er ikke vanlig i Spania, selv i rene undertøysbutikker.

6. Man trenger ikke UV-klær før barnet er 6 måneder – barnet skal jo ikke være i solen uansett og UV-klær puster ikke.

7. Bilstol får du gjerne med som håndbaggasje og kan brukes som vippestol/avlastningsstol når du kommer fram (bare husk at spedbarn ikke har godt av å sitte for lenge). Mange steder kan man også leie slikt barneutstyr.

8. Skal du kjøpe reisetrile kjøp det på et såkalt “hipermercado”. På barnebutikk koster det gjerne 70-80 euro og oppover, men på Carrefour hadde de helt nede i 19 euro (!). Vi kjøpte en av de “dyrere” for 54 euro og er storfornøyde.

9. Mye sterkt lys kan gi vondt i hodet, ikke glem solbriller i tillegg til solhatt på minsten.

10. Bleieposer/brødposer kan være greit å bruke til bleieavfall. Brukte bleier og varme er ingen heldig luktkombinasjon.

11. Minsten har ikke vondt av en liten dypp i bassenget selv om det er litt kaldere enn reglene man leser over alt på nettet. Snarere tvert imot om det er veldig varmt ute. Bare ikke bad så lenge.

12. Leker er vel og bra å ha med, men ikke fortvil om du har glemt det – selv en plastkopp er interessant for utforskende småtasser

Jeg legger til mer etterhvert om jeg kommer på at det er noe jeg har glemt, eller erfarer noe annet nyttig.


Månedens tema på Foreldremanualen er (beleielig nok) “Reise med barn”: http://www.foreldremanualen.no/2010/09/manedens-tema-september-reise-med-barn.html

Hjelp. Jeg leter etter en klokke

Jeg har sett et artig veggur som jeg angrer sånn på at jeg ikke kjøpte, men husker ikke hvor jeg fant det. Det er en veggklokke med gårdsdyr på. Vet noen hvor jeg kan finne den?

Her har jeg prøvd å tegne den:


(bare med flere dyr)

Hadde blitt kjempeglad om noen visste hvilken jeg mente og vet hvor jeg får tak i den.

Formen er bedre og været er strålende

Nå er det bare litt snufsing igjen før vi er back in business. Gradestokken viser 31 grader rundt klokken 1700, så det blir litt mer inne-tid med Oliver enn jeg hadde planlagt, men sånn er det vel med spedbarn på ferie. Jeg har i hvert fall ikke blitt solbrent enda, bare fått en “lettstekt” farge.


Oliver storkoser seg

Glad i øl allerede?

Oliver satt på fanget mitt når vi var ute og spiste middag, og tok tak i alt han kunne få hendene på. Brusen til mamma var en storfavoritt:

Roar tok seg en øl til middagen og vi ble nysgjerrig på om den var like populær.

Det var den.

Dette blir et artig bilde å dra fram når Oliver begynner å drikke øl på ordentlig. Hehe.

Breaking news: Tyngdekraften gjelder kun for kvinner!

Jeg må bare dele denne saken jeg fant på VG-nett:

Kvinner risikerer «datafjes»

Kvinner risikerer å utvikle hengekinn, «kalkunhals» og dype rynker som følge av å tilbringe dagen foran dataskjermen, hevder en britisk kosmetisk kirurg.


Oliver trenger ikke bekymre seg

…så jeg antar at tyngdekraften og aldringsprosessen ikke lenger gjelder for menn?

Kilde: http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=10036828

Aircondition-syken

Her har både jeg og Oliver fått aircondition-syken. Den syken man får når man er ute i varmen hele dagen, og så går og legger seg i et kaldt soverom. Vi nyser om kapp og er tette i både hals og nese.

Håper det går over snart.

Bruker du å bli dårlig de første dagene i syden?

Det finnes dårlig vær

Det finnes dårlig vær, ikke bare dårlige klær. Vel, det er ikke ekstremt dårlig vær, bare litt overskyet, som for det meste har gått over nå. Men Roar var veldig deprimert over å miste noen timer med sol. Og overskyet på ferie er jo ikke noe å trakte etter.


“Dårlig” vær