Erfaringer med spedbarn i syden

Her er noen erfaringer jeg har gjort meg siden vi kom til Spania. Jeg har lest flere steder på nettet at man ikke kan dra på ferie med spedbarn på grunn av varmen, men så lenge man har aircondition ser jeg ingen grunn til at man ikke skal kunne det.

1. Selv i slutten av september er det for varmt for en baby midt på dagen. Også i skyggen. Én forelder må hver dag være inne med poden (i vårt tilfelle har Roar gitt oppgaven til meg ved å rømme leiligheten klokken halv elleve uten verken kone eller barn. Takk for det)

2. Spansk flaskevann er ikke farlig å gi til poden uten å koke det. Noen flaskevann-merker har til og med brukt det som salgsargument på emballasjen. Vi lar vannet stå i kjøleskap etter flasken er åpnet i tilfelle bakterier.

3. Under bleiekrig er bleier billigere i Norge. Tar man med bleier slipper man også å gå seg vill i bleiejungelen på spansk (kanskje man kan bruke den ledige plassen i kofferten på enden av ferien til en flaske vin?). 

4. Smokker er også billigere i Norge (!).

5. Amme-bher er ikke vanlig i Spania, selv i rene undertøysbutikker.

6. Man trenger ikke UV-klær før barnet er 6 måneder – barnet skal jo ikke være i solen uansett og UV-klær puster ikke.

7. Bilstol får du gjerne med som håndbaggasje og kan brukes som vippestol/avlastningsstol når du kommer fram (bare husk at spedbarn ikke har godt av å sitte for lenge). Mange steder kan man også leie slikt barneutstyr.

8. Skal du kjøpe reisetrile kjøp det på et såkalt “hipermercado”. På barnebutikk koster det gjerne 70-80 euro og oppover, men på Carrefour hadde de helt nede i 19 euro (!). Vi kjøpte en av de “dyrere” for 54 euro og er storfornøyde.

9. Mye sterkt lys kan gi vondt i hodet, ikke glem solbriller i tillegg til solhatt på minsten.

10. Bleieposer/brødposer kan være greit å bruke til bleieavfall. Brukte bleier og varme er ingen heldig luktkombinasjon.

11. Minsten har ikke vondt av en liten dypp i bassenget selv om det er litt kaldere enn reglene man leser over alt på nettet. Snarere tvert imot om det er veldig varmt ute. Bare ikke bad så lenge.

12. Leker er vel og bra å ha med, men ikke fortvil om du har glemt det – selv en plastkopp er interessant for utforskende småtasser

Jeg legger til mer etterhvert om jeg kommer på at det er noe jeg har glemt, eller erfarer noe annet nyttig.


Månedens tema på Foreldremanualen er (beleielig nok) “Reise med barn”: http://www.foreldremanualen.no/2010/09/manedens-tema-september-reise-med-barn.html

2 kommentarer
  1. veldig bra innlegg 🙂 Vi skal til Kypros i november og jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å gå med lillemor! Er heldigvis ikke så varmt der i november da, det er mer som en norsk sommer 🙂
   Kos dere videre!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg