Sunt alternativ til halloween-godteri: Halloween-klementin

Jeg skrev jo om innpakket godteri på bloggen her om dagen, men om du vil tilby barna noe litt sunnere enn godteri på tirsdag, kan du gjøre som jeg har gjort de siste årene: Gi bort halloween-klementiner!

Her er tre alternativer på hvordan servere dem til små som går knask eller knep:

1. Som de er

Halloween-oransje i fargen kan de gis bort i en dekorert skål “au natural”. Det finnes en masse halloween-skåler man kan kjøpe, eller kanskje lage selv. Her finner du et utvalg DIY skåler på Pinterest.   

2. Som mini-gresskar

Dekorer klementinene med giftfri tusj slik som bildet over. De kan ha det vanlige gresskar-smilet, eller hva med en masse ulike ansiktsuttrykk slik at barna kan velge seg den de synes var søtest eller kulest. 

3. Med pålimt dekor

Hva med å lime på noen morsomme øyne, vampyr-tenner eller kanskje lime på små flaggermus i sort papir? Her kan man finne på mye morsomt. Erfaringsmessig synes barna at klementinene er mindre kjipt å få om de ser litt morsomme ut. 

 

Det er klart det blir enkelte skuffede barn, men min erfaring er at de fleste synes de er søte og takker høflig. Hjemme hos oss får Oliver bare lov til å spise noen få biter godteri på selve halloween, og må spare resten til kommende lørdager. Får han imidlertid klementiner teller ikke disse i de “godkjente” bitene, så da kan man jo kose seg litt ekstra. 

#halloween #klementiner #gresskar #halloween2017mood 

Konstantin har begynt å åle seg

Jeg ventet egentlig med å skrive at Konstantin hadde begynt å snu seg fra rygg til mage til Birk også hadde det (til nå har han bare “tippet”), men nå har Konstantin begynt å åle, så da følte jeg at det var på tide med en oppdatering. Han snur seg først fra rygg til mage, før han styrer med armene og dytter seg bakover.

Det er nok ikke så målbevisst enda, og han ender gjerne under bordet og blir liggende å klage, men moro er det i hvert fall. 

 

#mamma #baby #tvillinger #foreldre 

Tips til halloween: Innpakket godteri

SAMSUNG CSC

Mens resten av Norge går amok med priskrig på smågodt vil jeg bare komme med et tips om du skal gi bort godteri på halloween: Nemlig innpakket godteri. Masse små barnehender ned i en bolle med smågodt blir fort ikke så veldig hygienisk, og mange barn får faktisk ikke lov til å spise godteri de har fått på halloween som ikke er pakket inn.

Kan du tenke deg så trist å samle sammen masse godteri, for så å komme hjem og ikke få spise det? 

Så derfor gir vi i år kun innpakket godteri. Hvis man føler det blir for dyrt å gi bort disse mellomstore mini-bars’ene med sjokolade som koster 5-8 kr stk, kan man kjøpe en pose Twist, fruktkarameller fra eksempelvis Maoam, eller disse store posene med drops pakket individuelt. Søstrene Grene har også små kjærligheter på pinne til 1-2 kroner stk. På Nille hadde de disse eskene man kunne fylle for kr 49: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det finnes også flere butikker som har enkelte innpakkede ting i smågodt-hyllene også – så om du først skal på priskrig-jakt anbefaler jeg å lete etter slikt godteri. Jeg tror det er Candy King som har Maoam Bloxx i løsvekt blant annet, som man også kan dele opp i mindre pakker. 

HAPPY HALLOWEEN 🙂 

 

#halloween #tips #mamma #barn #foreldre #halloween2017preps 

Ulldresser med fot

SAMSUNG CSC

Jeg bare elsker disse ulldressene fra Joha med fot! De kan brukes enten med nederste del brettet over, som en sokk: 

SAMSUNG CSC

Eller brettet tilbake: 

SAMSUNG CSC
Åååååh, baby-føtter altså! ♥

Kjenner du til noen andre bra ulldresser? Jeg husker vi hadde en liknende dress i ull-fleece til Oliver med samme funksjon – også fra Joha. Perfekt for små som sparker av seg sokkene til stadighet. 

#mamma #ull #foreldre #baby #tvillinger 

Søskenbæresele/ DIY tvillingbæresele

På samme måte som at prisen dobles når man setter “bryllups-” foran et produkt, triples det nesten når man setter ordet “tvilling-” foran. Jeg lette lenge etter en tvillingbæresele, ettersom jeg husker det var så veldig greit å ha Oliver i bæresele da jeg skulle gjøre ærend rundt i huset. Jeg fant til slutt ut at alt av søskenbæreseler eller tvillingbæreseler ble alt for dyrt, men fant like vel en alternativ løsning: 

SAMSUNG CSC

Løsningen ble 2 stk Ergobaby bæreseler brukt samtidig. Vi hadde én fra før etter Oliver (egentlig to, men den ene lånte jeg bort), også kjøpte jeg en brukt på Finn.no. Denne bæreseleløsningen kan også passe til søsken der eldstemann fortsatt kan sitte i bæresele, ettersom den eldste kan sitte bak, og den yngste på magen. 

Her ser dere bedre hvordan bæreselene er festet: 

SAMSUNG CSC

Først setter jeg på meg begge hoftebeltene like ovenfor hverandre, med den bakerste nederst. Deretter setter jeg den ene i den bakerste bæreselen som normalt, før jeg setter i den andre foran og legger “over” skulderstroppene på den bak.

Det mest ideelle hadde kanskje vært å sette i den foran først, slik at man lettere får festet skulderstoppene foran. Jeg føler likevel det er tryggest å la den bak “lene” seg mot ryggen min når jeg putter i han foran, så derfor tar jeg bak først. 

Da de var nyfødte satt jeg dem bare i samme bæresjal-bæresele, Baby K’tan: 

 

#tvillinger #mamma #foreldre #bæresele

Nye, gamle venner: Tvillingene har begynt å “kommunisere” med hverandre

SAMSUNG CSC

Da guttene ble født sa jeg jo at de var heldige som ble født med en bestevenn, men det er jo faktisk ikke før nå i det siste de har begynt å få litt utbytte av hverandre. De ser hverandre og smiler når de ser hverandre. Latteren sitter også løsere hos den ene om den andre allerede ler. Rent “språk”-messig så pludrer de gjerne samtidig, men jeg vet ikke om jeg skimter noe dialog i pludringen enda.

SAMSUNG CSC

En annen morsom ting er at de stadig vekk ligger og holder hender. Ikke med vilje nødvendigvis. De ligger jo ofte i armlengdes avstand til hverandre, og ettersom de gjerne griper tak i ting de når, er det ofte tvillingbrorens hånd. ♥

SAMSUNG CSC
 
…OK, et par bilder til. Jeg mener: Seee på dem da: 
 
SAMSUNG CSC
 
SAMSUNG CSC

#tvillinger #baby #foreldre #mamma 

Guttene 5 måneder

SAMSUNG CSC

I dag er guttene fem måneder. Tenk! Snart et halvt år. Vokser gjør de også, og godt er det! Tenk å være like stor som en på 4 måneder hele livet – det kunne blitt upraktisk. 

Birk 

SAMSUNG CSC

 

Konstantin 

SAMSUNG CSC

 

Se bildene måned for måned her

 

#mamma #foreldre #tvillinger 

Quiz: Oliver eller Konstantin?

Vi ser ofte veldig mye av Oliver i Konstantin, så jeg tenkte å lage en liten quiz. Quiz’en heter “Oliver eller Konstantin”. Klarer du å se forskjell?

(Se fasit nederst).

1. Oliver eller Konstantin? 

SAMSUNG CSC

2. Oliver eller Konstantin? 

3. Oliver eller Konstantin

4. Hvem er hvem? 

5. Hvem er hvem? 

6. Hvem er hvem? 

 

Hva synes du? Noen likheter?  

 

#mamma #storebror #baby #foreldre

Fasit: 1: Konstantin, 2: Oliver, 3: Oliver, 4: Konstantin til venstre, 5: Oliver til venstre, 6: Konstantin til venstre

Youtube haul og erfaringer med Patpat.com babyklær

Jeg har prøvd meg på en såkalt “haul” som det finnes en del av på Youtube, der jeg viser kvaliteten på noen av plaggene jeg har kjøpt fra Patpat.com så langt, og mine erfaringer med siden. Birk var så utålmodig at han fikk sitte på fanget mens jeg filmet, hehe. 

Litt kleint å spille inn på et annet språk enn sitt eget, men for at den skulle være relevant for flere enn bare norsktalende tok jeg det på engelsk. 

 

 

#baby #haul #shopping #patpat #mamma #foreldre #youtube