5 ting å gjøre i høstferien i Oslo/Bærum med barn

Høstferien nærmer seg, og dertil kommer gjerne spørsmålet rundt hva man kan gjøre i vår kjære hovedstad om man skal være hjemme, eller har tatt turen utenbys fra til Oslo i høstferien. Høsten kan jo fort bikke begge veier værmessig, så her har jeg tatt med både noen tips til når det regner, samt når det er fint vær. Noen tips koster penger, mens noen er gratis med unntak av en bussbillett. 

1. Klatrepark i Oslo

Klatreparkene har ofte åpent ut oktober, og hvis det er opphold er det en morsom aktivitet for hele familien. Noen av klatreparkene i Oslo er blant annet: 

Oslo Klatrepark – Groruddalen 

Oslo Sommerpark – Tryvann 

BIJ9e8nhY0f

 

2. Danskebåtene

Det høres kanskje rart ut å anbefale å dra bort fra Oslo, i en liste med ting å gjøre i Oslo, men danskebåtene har ofte gode opplegg for barn i skoleferiene. Stena Line har blant annet eget “Barnas Båt“-opplegg med show og aktiviteter som vi har testet tidligere (det kan du lese om her). 

 

BKhrsJCByFd

 

3. Gå tur

En av de hyggeligste tingene å gjøre når det er fint vær er attpåtil gratis. Den Norske Turistforening har en egen “Fersking“-side med tips til turer for deg som kanskje ikke går så mye tur. Mitt personlige tips, som ikke står på listen, er å gå Kolsåstoppen. Beskrivelsen her er såre enkel: Ta banen til Hauger, og følg skilting fra t-banestoppet (jeg sa det var enkelt). 

BJ7to18B63I

4. Utforsk Oslo/Bærum 

Ruter har samlet tips til hva man kan gjøre rundt østlandets holdeplasser fra innbyggerne selv. Resultatet er siden “4000 holdeplasser” og har tips innenfor kategoriene sport, kultur, spisesteder, natur m.m.

Les mer, og utforsk på: 4000holdeplasser.no 

 

5. Museum

Det finnes en rekke museum som er moro for både barn og voksne i Oslo. En av våre favoritter er Teknisk Museum

BC5gDdzhaVK

 

Kom gjerne med flere tips til ting å gjøre i høstferien eller om høsten i Oslo i kommentarfeltet. 

 

#mamma #Oslo #høstferie