Bowling for første gang

I dag har vi vært på bowling og Oliver har for første gang bowlet helt selv uten hjelp fra mamma og pappa.

Selv de letteste bowlingballene er fortsatt litt tunge, men ballen kommer seg i hvert fall fremover og sakte men sikkert frem til kjeglene.

#mamma #bowling

Bli slankere på bare sekunder!

Jeg publiserte dette bildet første gang på Instagram, men tenkte at jeg kunne skrive om denne fantastiske “slankemetoden” her også. Etter bare syv sekunder på dette fantastiske programmet mistet jeg flere cm rundt magen og fikk en umiddelbar sprettrumpe! 


Bilde med 7 sekunders forskjell

 

“Dietten” kaller jeg Holdning, og kan virkelig gjøre underverker 😉 

 

 

#diett #trening #lol

Papirbryllup: Ett års bryllupsdag

På søndag hadde jeg og Roar ett års bryllupsdag, eller papirbryllup som det så eksklusivt kalles. Roar hadde sagt at han skulle jobbe i helgen, og jeg trodde jeg skulle bli sittende alene og vente på at han skulle komme hjem. Istedenfor bråvåknet jeg på lørdag fordi han fortsatt lå i sengen og ropte til han “klokken er ni! Du kommer for sent på jobb!”, før han snudde seg med et lurt smil. Det tok noen sekunder før jeg skjønte at han hadde tatt seg fri og planlagt en dag sammen. Som den shopoholikeren jeg er ble det først en tur inn til sentrum der jeg fikk noen nye øredobber (som noen kanskje har fått med seg på Instagram) før vi dro til en kompis av Roar og grillet. Vi er ikke helt menneskene til å gjøre store ting ut av jubileumer (bortsett fra at vi giftet oss ti år etter vi ble sammen, det var jo en hyggelig måte å feire ti år på, hehe), så på kvelden dro vi hjem og så på film. Akkurat passe romantisk 😉 

 

 

#bryllup #papirbryllup 

Hyperallergisk – allergivennlige og trendy smykker på nett

Da har jeg åpnet den nye nettbutikken min Hyperallergisk for fullt: http://hyperallergisk.tictail.com/. Jeg hadde egentlig denne på en annen platform før, men har nå fått en side som er litt mer “min”. Her er noen av smykkene du kan finne hos Hyperallergisk akkurat nå: 


KLO Håndringer (her), ARTEMIS hårsmykke (her), KLO knokering (her) og perlet skulderpynt (her)

 


RIDDER leddring (her)

 

Jeg sliter selv med at jeg reagerer på ulike smykker, så mange av smykkene på Hyperallergisk trenger ikke berøre huden; som skulderpynten, skjortesnipp-smykkene og hårsmykkene

Hvilket likte du best? 

 

#smykker #allergi #armbånd #ringer

Kiel-båten

I helgen har vi feiret at mommo er 50 år, og bursdagsbarnet inviterte hele familien med på Color Magic for en utrolig hyggelig tur.

Beste og onkel tok Oliver med på arkaden slik at jeg og Roar fikk dra og trene. For en utsikt man har fra tredemøllen!

Deretter ble det storfin middag og show før det var leggetid.

Dagen etterpå dro vi inn til Kiel og spiste litt mat før det var tilbake til båt, arkade (Olivers favoritt), badeland og middag. En helt suveren tur med suverene mennesker.

Enkel hverdagsfrisyre uten hårstrikk

Her om dagen hadde jeg glemt hårstrikk på jobb, men trengte desperat å få opp håret litt. Etter å ha funnet noen hårspenner nederst i vesken ble denne uformelle håroppsatsen løsningen: 

 

For å lage denne frisyren deler du bare håret ditt i to, knyter håret to ganger og fester løst med hårspenner. Om du har langt hår kan du knyte håret to ganger, og la lengdene henge ned, slik som dette: 


Bildekilde

 

 

#hår #DIY #hårfrisyre

Bytte barnehage til annen kommune

Selv om vi har flyttet til Bærum for en stund siden nå har vi erfart at det er veldig vanskelig å få barnehageplass utenom hovedopptaket. Dette gjelder spesielt i Bærum kommune, fordi de ikke har ordningen som i Oslo og mange andre kommuner der barn uten barnehageplass blir prioritert. Man må med andre ord vente i samme kø som de som allerede har plass i kommunen, som ønsker å bytte barnehage, selv om barnet ditt står uten barnehageplass. Når man flytter fra Oslo kan man beholde barnehageplassen i tre måneder etter flytting, så det er med veldig lettet hjerte at jeg kan meddele at Oliver har fått plass i en barnehage i hjemkommunen (jippi!). Vi fikk ingen av de barnehagene vi søkte på, men akkurat nå er jeg bare glad jeg slipper å bruke over en og en halv time for å levere i Oslo. 

Jeg og Oliver skal på besøk dit snart, og Oliver har skrevet et brev til barnehagen: 


(Ikke spør hvorfor pappa får dobbeltkonsonant og ikke jeg, for det aner jeg ikke. Alt jeg vet er at han tegnet meg i kjole
og ville ha kjole selv slik at vi matchet – og en sønn som vil matche mammaen sin – det kan jeg like).

 

 

#barnehage #mamma 

Man er en dårlig mor om man ikke tapetserer ungen i Disney-print

Jeg er lei av folk som sier at jeg må la Oliver få være barn hver gang jeg åpner munnen og sier at jeg ikke kan fordra klær med flashy print av lisensierte figurer. 

Er Oliver noe mindre barn fordi jeg liker å kle han i duse farger? Lar den baggy no-brand stripebuksen hans han bevege seg noe dårligere enn en jeans med fotballer, tall og en hel masse andre broderier? Har Oliver det verre enn andre barn fordi trykket på skjorten hans er noen anonyme mopeder i duse farger? 


“What the… Dette er ikke taue-Bill?!”

Å prekke på ungen din Lynet McQueen 24 timer i døgnet – på klærne, på rommet, på TV’en og på tannbørsten – kanskje det er dét som ikke lar barn være barn? De skal brandes og merkes med kjente figurer før de i det hele tatt er gamle nok til å kjenne igjen figuren på TV-skjermen. Lekene barna leker i bakgården skal kretse rundt TV-serier og apper – ikke fantaseres og finnes på selv. Du skal ha Emil PÅ skjorten din, ikke ha en skjorte som Emil. Alle duplobiler er Lynet McQueen og Francesco og treleker er kjedelig fordi da må man TENKE seg at det er noe annet og bruke fantasien. Fy så kjedelig! 

Oliver har det fælt han. Med et rom som ikke ser ut som en gjeng klover har kastet opp utover vegger, møbler og gulv, kun én genser med en lisensiert figur på, og en sykkel uten racerbiler fra Disney på. Stakkars unge. Han får ikke lov til å være barn… 

 

 #mamma #mammablogg