“Est ut” etter jeg sluttet å amme: Mitt første plagg i str L

Etter jeg sluttet å fullamme har jeg “est ut” som jeg bruker å si. Jeg har egentlig bare gått opp 5-6 kg, men når det er 10% av kroppsvekten før vektøkningen, føler man seg ikke så fresh.

Nå er overskriften litt misvisende, for jeg har ikke blitt en str L. Jeg er fortsatt en S, kanskje en S/M. Men jeg har fått litt skrekken etter jeg måtte kjøpe en bukse i to (!) størrelser større en jeg bruker. Herregud. Jeg har gått fra en 27 til 29. Jeg synes ikke det er ille å være en str 29, men to buksestørrelser. Wow. Jeg må ha levd godt på den ammeforbrenningen. Jeg var jo nede i før-graviditetsvekten bare et par måneder etter fødselen. Så denne shortsen kjøpte jeg i størrelse Large.

Den var alt for stor. Heldigvis var det en sløyfe jeg kunne snurpe sammen bak i ryggen. Håper ikke det ser for dumt ut.

Er det flere enn meg som gikk opp etter dere sluttet å amme? Added: Buksedressen/shortsen er forresten fra Nelly.com (direktelink).

Spise voksenmat med ordentlig bestikk

Oliver har gradvis begynt å spise samme mat som meg og Roar. Vi startet ikke ordentlig med det før han ble et år på grunn av saltet, men jeg bruker veldig lite salt i matlagingen, så nå spiser han samme mat som oss. Jeg har alltid most maten hans litt, sånn at det er litt større biter, men i går fikk han spise maten sånn som mamma og pappa spiser den. Ikke most, men kuttet opp i mindre biter (det er klart, mamma og pappa klarer jo å kutte opp maten selv, men det kommer jo det og).

Det virket som det var veldig stas og han fikk i seg nesten alt (potetene var ikke like velvillige som fiskekakene, så de var litt vanskeligere å få inn i munnen uten at de hoppet av gaffelen underveis). ¨Pene uroer til barnerommet

Da jeg gikk gravid tenkte jeg som så mange andre gravide at Olivers leker skulle være vakre treleker som passet inn i interiøret. Det er lettere sagt enn gjort. Litt fordi lekene med farger gjerne er hakket mer populære hos de små. Noe jeg like vel kunne tenkt meg at jeg kjøpte til Oliver var en helt enkel og pen uro. Siden jeg fikk en uro fra Tiny Love i barselgave slo jeg tanken fra meg, men disse er fine alternativer:


Fra Etsy, ca 800 kroner (link)

 

Fra Lekmer.no, 150 kr (link)


Fra Etsy.com, ca 290 kr (link)Også Etsy, ca 330 kr (link)

 

Hvis disse blir litt for enkle synes jeg også denne var kjempesøt, og med litt mer farger:


Fra Etsy.com, ca 680 kr (link)


Hvilken uro var din favoritt?Selge brudekjolen etter bryllupet?

Jeg lurer på en ting: Er det vanlig å selge brudekjolen sin etter bryllupet?

For jeg har veldig lyst til å bruke mammas gamle brudekjole og jeg er så glad hun ikke har solgt den. Jeg har forstått det slik at farmor har sin brudekjole enda og jeg synes det er helt magisk å se brudekjoler i levende live som man har sett på gamle brudebilder.

Prinsesse Dianas brudekjole


Siden jeg ikke har hatt et bryllup enda vet jeg jo ikke helt hvorfor man egentlig tar vare på brudekjolen. Hvis det er for minnenes skyld selger man den da om man skiller seg? Er det for å kunne arve den videre? For jeg kan godt tenke meg å arve bort min til en eventuell datter eller nieser om jeg får det. Har man først brukt så mye tid og penger på en kjole er det jo sikkert litt sårt å kvitte seg med den.

På den annen side er det så utrolig mange brukte kjoler på finn.no. Og man har jo minnene selv om man blir kvitt kjolen.

Ville du solgt brudekjolen din etter bryllupet? Er det noen som vet hva som er vanligst?