Gavetips til tvillingmamma

Er det noe jeg har savnet siden tvillingene kom til verden er det tid. Siden det er vanskelig å kjøpe tid for penger har jeg spurt damene i tvillingmamma-gruppene jeg er medlem i på Facebook hva de ønsker seg til jul. Her er noen av flerling-mamma ønskene (som sikkert også gjelder for de fleste mødre), og som jeg selv også hadde blitt overlykkelig for å få.

Ønskeliste:

 

1. Barnevakt

Dette punktet ble mer eller mindre spøkefullt nevnt av flere, men når man er mamma til tvillinger/flerlinger kan terskelen for å be om barnevakt være større, fordi man vet at det blir ekstra jobb med to små (og kanskje et søsken eller to oppå der igjen). Et tips kan være å lage en liten “kupong” av noe slag med barnevakt, kanskje kombinert med en av gavetipsene under som man trenger barnevakt til.

2. Gavekort på opplevelse

Blant tingene som ble nevnt oftest var spa, massasje og velvære som frisør, hudpleie eller liknende. Her kan man jo like vel tilpasse gavekortet til mottakeren; et kinogavekort til paret/mammaen som liker film, gavekort på lazer tag for den lekne, det finnes en rekke muligheter.

 

3. Vaskehjelp

Dette er et punkt som kanskje kan kjennes som en høyterskel ting å gi, men et gavekort på Freska.no eller annen vasketjeneste er noe mange fortalte at de hadde satt pris på, og ikke noe de ville blitt fornærmet av. Man kan jo formulere kortet som “så slipper du bruke all tiden på å vaske, men heller ta en dag med ungene” eller liknende, om du gir til noen som kan ta det som et hint til at man ikke vasker nok.

4. Gavekort på Fretex

Gjenbruk er bra for miljøet, lommeboken, og ikke minst alt det gode arbeidet Fretex og Frelsesarmeen gjør. Et gavekort på Fretex eller annen gjenbruksbutikk om man ikke bor i nærheten av en Fretex er en flott måte å bidra til klesbudsjettet som ofte blir stort med to eller flere små.

 

5. Gavekort på kos

Det er kanskje kjedelig å gi gavekort på alt mulig, men gavekort har en fleksibilitet som kan være godt når man har tvillinger, flerlinger eller mange små. Gavekort på tvillingmammaens favoritt kaffested, en restaurant hun liker, eller kanskje på den lokale delikatesse-butikken er hyggelige alternativer.

6. Ullklær til barna

Jada, jada, jeg vet det skulle være en liste over ting til mor, men ullklær er dyrt, og barn vokser fort. Så noen supermyke ullplagg til de små, eller votter (gudene vet hvor mange votter man går gjennom med små barn) er som oftest en trygg gave. Jeg er selv ekstra glad i hjemmestrikk til guttene.

Noen av de andre gaveønskene var som følger (med kommentarer fra meg i parentes);

Termokopp som ikke lekker (her i gården bruker vi testvinneren fra Clas Ohlson, det er et godt kupp),

håndholdt steamer til klær (en slik har jeg, og skal innrømme at det er det nærmeste jeg kommer å stryke noe om dagen),

søvn (lol, kanskje en barnefri tur med danskebåten kunne vært et alternativ: “her, sov i 24-36 timer, jeg tar ungene i mellomtiden”),

Harry Potter Lego-slottet (etter at hun prøvde å få ungene til å ønske seg det selv, men de ikke bet på. Elsker denne),

forlovelsesring (hint hint gutter),

en sekk,

middagsinvitasjon,

vin og en ponni,

symaskin,

hjemmelaget stuebord,

strikkebøker,

parfyme,

gavekort på møbelforretning som IKEA,

felleski,

mopp med integrert sprayflaske (jeg har denne selv, og den er ge-ni-al),

uteklær til seg selv (enig med ressonementet her; man kler jo gjerne ungene godt, også drar man på seg den gamle lurven av en utebukse selv),

støpejernsgryte,

ting å gjøre med barna (stort puslespill e.l.),

ny seng,

sydentur,

skotørker,

turtøy.

 

Har du noen gavetips til flerlingmødre? Hva ønsker du deg til jul? 

Ansiktsskrubb uten mikroplast: Mild, medium og grov

Reklame | Ambassadørsamarbeid med Nivea

Her om dagen mottok jeg noen ansiktsskrubber fra Nivea som er uten mikroplast. Istedenfor plastpartikler som skrubbe-korn har de ris! Er det ikke smart?

 

De kommer i tre intensiteter; en med veldig mild eksfoliering (rosa), en med medium mengde skrubbekorn (blå), og en med mest (grønn).

 

 

For meg som er vant til Clinique sin “7 day scrub” likte jeg best den med aloe vera og intensitet 3, men jeg eksfolierer kun ansiktet én gang i uken, så om man ønsker å bruke disse som en ansiktsrens ville jeg kanskje valgt den med bringebær eller blåbær, som har veldig behagelige dufter.

Les mer om skrubbene på Nivea sine nettsider.

 

Har du prøvd noen eksfolierende skrubber uten mikroplast? Hvilken liker du best?