Armbånd som minner om dåpgavene

Må bare vise dere disse nusselige armbåndene vi hadde inne til fotografering på jobben her om dagen. De likner veldig på armbåndene og smykkene man fikk i dåpsgave og har liggende i smykkeskrinet sitt, bare at disse passer voksne: 

 

Er de ikke nusselige?

 

De finnes i ulike farger: 

Hvithttp://www.miinto.no/p-253218-armbaand 

Turkishttp://www.miinto.no/p-253217-armbaand

Mørkeblåhttp://www.miinto.no/p-253216-armbaand

Lyseblåhttp://www.miinto.no/p-253215-armbaand 

Gulhttp://www.miinto.no/p-253214-armbaand

Rosahttp://www.miinto.no/p-253211-armbaand

Rød/Burgunder (det på bildet): http://www.miinto.no/p-253209-armbaand 

Lillahttp://www.miinto.no/p-253208-armbaand

Sølvhjertethttp://www.miinto.no/p-253207-armbaand

 

Har du et liknende smykke/armbånd liggende hjemme? 

 


P.s. Innlegget er ikke sponset, selv om jeg gjerne skulle ønske det, hehe. 

Sier du “prekivere”?

Gjennom hele livet og barndommen min har jeg hørt ordet “prekivere” eller “prekkivere”. Hvis vi har vært på butikken så prekiverer vi varene, eller hvis lekene lå strødd i stua måtte vi prekivere lekene. I dag sa jeg dette ordet på jobben min til en gjeng med østlendinger som ikke skjønte bæret av hva jeg snakket om. Prekivere? Nei, det var nytt for dem. Jeg innså at jeg kun hadde hørt dette fra min far og slekninger i Narvik, min stefar som også er fra Narvik, og min mor som har bodd i Narvik. Hadde jeg innarbeidet meg enda et uttrykk som østlendinger ikke hadde hørt før? Slik som den gangen jeg sa at jeg bare tok “en tugge” (en bit av brødskiven) og ingen i klassen, inkludert læreren, skjønte hva jeg sa.  

Jeg sjekket ordet prekivere i ordboken og fant til min fortvilelse ingen bekreftelse på at ordet fantes. Jeg prøvde meg på prekivere, prekkivere, prekevere, men ingen hell. Etter litt googling fant jeg imidlertid en artikkel hos Språkrådet som røpet at ordet er “prekavere“. 


Oliver prekiverer veden på hytta

Så får vi se da, om jeg fortsetter å si prekivere, eller endrer det til prekavere. 

Sier du prekivere? Har du noen gang oppdaget et ord som du bruker i dagligtalen som folk med annen dialekt ikke har forstått? 


Sær unge i matveien

Oliver er en liten skrue. Noe av det han liker best i hele verden er brokkoli, og her om dagen da han fikk smake dette bakverket med spinat og fetaost tok han likegodt resten, hehe. Jeg var veldig kresen da jeg var yngre, og er det noe du ikke hadde fått i meg, så et det brokkoli, spinat eller feta.

Valg 2013, dato: Forhåndsstemme eller stemme på valgdagen?

Lurer du på hvorfor det er mulig å forhåndsstemme, eller hvorfor man har en valgdag når man kan stemme i flere uker i forveien? Stemmene teller jo uansett like mye. 

Ved ulike valg i foreninger og bedrifter har man gjerne en avstemming under/etter et møte der man akkurat har gått gjennom de ulike sidene av saken. I slike settinger er det vanskelig å forhåndsstemme fordi man får oppgitt valgene på møtet, eller at den tilstrekkelige informasjonen for å gjøre et valg ikke enda er kjent før møtet. Man kan også få infoen på forhånd, før det skjer en debatt/diskusjon på møtet og man til slutt stemmer. 

Ved et stortingsvalg har man imidlertid en så lang valgkamp og man vet så mye om de ulike partiene man kan stemme på fra før at det ikke nødvendigvis er avgjørende å høre den siste debatten mellom Jens og Erna/Siv. Det man ikke allerede vet, kan man finne på nettsider, TV-debatter i lang tid før valget og liknende. 

Så hvis du allerede vet hva du skal stemme i årets valg på så kan du stemme nå, eller vente til valgdagen 9. september. 

 Har du stemt i år? 🙂 

 

 

#valg2013 #stortingsvalg2013 #valg2013dato

Olivers barnehageutstyr i år

Jeg fikk i år som i fjor spørsmål om hvilket utstyr jeg har kjøpt inn til barnehagestart i år. Han har hatt noe fra før sommeren, men det har blitt noe nytt også.

Regnsettet til høst i år, og forhåpentligvis neste vår er fra merket Vill og kostet bare 199 kr (!) på tilbud på G-sport. Støvlene kjøpte vi på samme sted for 179 kroner.

Sekken hans er en LittleLife sekk fra Handysize. Han har den lille grønne som på bildet ovenfor, og også en litt større med plass til en liten drikkeflaske også. Drikkeflasken hans er en barnestørrelse Camelback som jeg ikke husker hvor vi kjøpte, men som jeg har sett på blant annet Anton Sport og Handysize om jeg ikke husker feil.

Oliver har fortsatt vinterjakker igjen fra jeg fant noen på halv pris av 70% for over et år siden og kjøpte inn tre ulike størrelser, hehe. Jeg supplerte imidlertid med en vinterbukse fra Didriksons som jeg var så heldig å få på halv pris.

Han har også en parkdress med utagbart ullfór fra Troll, men alle som har vært ute i snøen en solskinnsdag vet hvor deilig det kan være å ta av seg jakken og bare ha på seg utebukse, så da ble det plutselig begge deler.

Som mellomsko har Oliver noen Superfit halvhøye Gore-Tex sko som han fikk av oldeforeldrene på farmorsiden og farmor selv.

Ellers har han mye ull fra Tom & Trine (Sparkjøp) fra forrige vinter og en del ull fra Pierre Robert som var på salg før sommeren (ja da, jeg elsker salg og hater å betale fullpris for noe, haha).

Matboksene hans har jeg skrevet om tidligere: det er noen helt enkle billige matbokser fra Ark som han har fått lov til å dekorere selv:

Hva er utstyrslisten deres for barnehagestart?

#barnehage #barnehagestart #barnehageutstyr

Ting å gjøre i Oslo på en søndag: Reptilparken

Forrige helg var vi på reptilparken sammen med Olivers tante og lille kusine.

Det var stor stas for små og store. Jeg og Roar fikk holde en slange, men der feiget Oliver ut, hehe.

I Oslo reptilpark har de alt fra slanger og edderkopper, til aper og en papegøye (som er snill, men biter veldig hardt ifølge skiltet). Det ble ingen bilder av papegøyen siden jeg er redd for fugler.

Er du heldig kan du få være med og mate apene med små insekter. En mann som var der da vi var der fikk en av apene til å sitte på skulderen sin og spise. Vi fikk også se krokodillen bevege seg, etter at den hadde stått helt i ro i nesten en halv time.

Oliver fikk med seg en gummi-slange fra suvenirbutikken og brukte resten av dagen på å skremme fremmede damer i Oslos gater.

Tips til rimelige forlovelsesringer/gifteringer i gult gull på nett

Vil bare tipse om en nettbutikk der du kan få tak i billige gifteringer på nett: 

– 4mm gult gull, kr 2699http://www.miinto.no/p-125519-forlovelsesring

– 3mm gult gull, kr 2199:  http://www.miinto.no/p-125530-forlovelsesring

Butikken har også flere ulike forlovelsesringer og gifteringer fra Schalins, som er et svensk merke: http://www.miinto.no/brands/schalins?filter&sort=price 

 

Vil også advare litt mot å kjøpe forlovelsesringer på Ebay. Vi kjøpte noen billige ringer på Ebay etter at selgeren sverget på at de var ekte gull, men det selgeren unnlot å si var at ringene var hule (!). Linkene over går til Miinto.no der Nettgullsmeden i Ålesund er butikken bak ringene. Her er man beskyttet av kjøpsloven i Norge og slikt som du ikke er om du kjøper fra utlandet. 

 

Edit 17/8-15: Ringene er dessverre fjernet fra siden, men man kan finne Schalins gifteringer hos flere norske gullsmeder på nett, der prisene går fra ca kr 2300 og oppover: 
Juvelen.no 
Gullfunn.no 

 

#bryllup #gifteringer #forlovelsesringer #forlovelse

Forskjell på kommunal og privat barnehage?

Denne uken har Oliver hatt sin første mini-uke i ny barnehage. Han har vært eldst i barnehagen siden han begynte som ettåring så jeg tror det blir veldig sunt for han å komme i en storeavdeling med barn på hans alder og oppover.

Han stortrives i hvert fall og hadde ingen problemer med at mamma dro på jobb, så får vi se om trenden fortsetter. Han har gått over fra privatbarnehage med barn fra 0-3 år, til kommunal med barn i alle aldre, men jeg har ikke sett noen stor forskjell enda utover alderen på barna og størrelsen på lokalene.

Har du opplevd noen forskjell på privat og kommunal barnehage?

 

#barnehage #barnehagestart