Tvillingmagen uke 35

Nå får jeg kynnere av nesten ingenting, så etter kontrollen tidligere i uken ble jeg til slutt 100% sykemeldt. Med tanke på at tvillinggravide ofte blir sykemeldt allerede i uke 20/24 føler jeg uke 34/35 får være en liten seier. Nå begynner det virkelig å bli tungt, men det skulle vel bare mangle med to babyer i magen og maks 2-3 uker igjen. 

Til uken skal de vurdere om de ønsker å sette meg i gang, ettersom den minste av dem ikke har vokst helt som de ønsker, så for alt jeg vet blir dette den siste mageoppdateringen. Ganske sprøtt å tenke på. Samtidig så føler jeg ikke magen er SÅ stor som jeg hadde trodd nå helt på slutten? Altså – jeg våkner stadig av halsbrann, kan ikke sitte behagelig i nesten noen sittestillinger, og kjenner at det er ekstremt liten plass der inne – men da jeg ble tvillinggravid googlet jeg jo tvillingmager til den store gullmedalje, og der var det mange skrekkeksempler. Sånn sett føler jeg meg bare som en stor enlinggravid. 

Så da blir det en spennende uke – kanskje blir det babyer, eller kanskje blir de inne litt til. Jeg håper bare alt er bra med de to ♥

To be continued… 

 

#gravid #tvillinger #mamma #mammablogg

Ebay-test: Levering 4 og 5

Da begynner de siste bestillingene fra Ebay-eksperimentet mitt å komme inn. Denne gangen kom første ordentlige skuffelse. Den ene jumpsuiten til jente var kjempesøt, men den stripete var en kjip, tynn polyester-kvalitet, enda det stod i Ebay-annonsen at det var 100% bomull. 

SAMSUNG CSC

Sammenlinket med produktbildene: 

Jeans-romperen er ganske spot on, men den stripete. Åh, den stripete. Den er jo OK, men det er jo selve symbolet på Kina-handel på nettet føler jeg. Fargen, materialet og mønsteret er annerledes. Passformen ser også ganske annerledes ut med en kjempe-utringning. 
 

Konklusjon 

Jeansdressen (her) er absolutt verdt prisen på 42 kroner. Den likner bildet sitt, og virker som den har god kvalitet. 

Den stripete dressen derimot (her), er så ulik bildet og beskrivelsen sin at jeg vurderer å åpne en “case” på Ebay der jeg ber om en partial refund. Ikke fordi drakten i seg selv er så gal, men de har jo solgt den inn som noe helt annet. Den kostet 40 kroner, noe som er blant de dyreste plaggene i testen, så at den er en kjip poly-blend istedenfor 100% bomull er ekstra skuffende. 

 

Hva synes du? Verdt å be om penger tilbake for, eller fin nok til å la det være? 

 

#mamma #mammablogg #Ebay #shopping 

Vippeextensions BOTEA Majorstuen erfaringer

I påsken klarte jeg å feilbooke dag, slik at jeg ikke kunne ta vippeextensions der jeg vanligvis tar det. Jeg prøvde derfor nabosalongen Botea i Kirkeveien. Siden jeg ikke fant noen erfaringer på vipper her tenkte jeg at jeg kunne dele mine. Det finnes jo mange skrekkhistorier om vippe-extensions, så når man finner et sted som er rimelig og bra synes jeg man kan spre det glade budskap. 


Før og etter påfyll


Før og etter påfyll
 

Pris: Kr 600 for påfyll av vipper (og de har sporadisk tilbud på nytt sett) 

Førsteinntrykk: Aurora er kjempehyggelig og profesjonell. Hun tar seg tid til å høre hva du ønsker, og sa ja til å fylle på vippene mine selv om det var en annen salong som hadde lagt de jeg allerede hadde. Ofte er vippesteder forsiktige med dette, fordi man ikke kan garantere for den andre salongens kvalitet. Hun kammet imidlertid gjennom og sjekket vippene mine, og så at vippene jeg allerede hadde var av god kvalitet. Det virker som hun kan sakene sine, og forteller hva hun gjør og hvorfor. 

Resultat: Det var først uvant med punktvipper og 2D vipper, ettersom jeg vanligvis har 5 vipper pr egen øyenvipp, men jeg kjente at det var veldig deilig at det ikke så “tomt” ut hvis jeg mistet noen vipper. Resultatet ble veldig pent, og hun satt veldig detaljert vippene på én og én egen øyenvipp. Jeg fikk ingen allergiske reaksjoner på limet, ingen egne vipper som ble limt sammen (dette kan skape irritasjon når den ene av vippene faller av) og vippene holdt seg på i normal tid. 

 

Konklusjon: Veldig fornøyd – kan anbefales 🙂 

 

#skjønnhet #vippeextensions #vipper #sminke #Oslo 

Nye hjemreiseantrekk ♥

Jeg og Oliver hadde jo allerede kjøpt noen hjemreiseantrekk til tvillingene, men når vi fikk disse fra oldemor Liv i posten måtte vi bare implementere de i hjemreiseantrekket: 

SAMSUNG CSC

Så nå har vi byttet ut buksene med disse, og sokkene med strømpebukser. Gleder meg så til å få de to små med hjem ♥

 

#hjemreiseantrekk #gravid #hjemmestrikk #mamma #mammablogg 

Når den ene tvillingen er mindre enn den andre

Et tvillingsvangerskap er regnet som et “høyrisiko-svangerskap”. Det betyr hyppigere kontroller, og enda flere ultralyder enn normalt for å sjekke at begge vokser som de skal. Hos oss har den ene av tvillingene vært mindre fra ca midten av svangerskapet. Dette betyr at kontrollene er enda hyppigere. I tillegg til å sjekke alle de vanlige tingene, sjekke tvilling 2, sjekker de også den minste av tvillingene hyppig på ultralyd. Her sjekker de at den følger sin egen vekstkurve. Det trenger nemlig ikke være farlig om den er mindre enn den andre, så lenge den følger en grei kurve og vokser nok. Nå på slutten vurderes det også om den bør bli i magen, eller om de ønsker å sette i gang fødselen for å kunne passe på at den får nok næring på utsiden istedenfor. 

Her om dagen måtte jeg ligge inne til observasjon i CTG-en for å overvåke minstemann, så man kjenner litt ekstra på risikoen ved to i magen: 

I skrivende stund er de fortsatt inni magen, men jeg skal tilbake i begynnelsen av neste uke for å se om han har vokst nok eller om de må tenke på igangsettelse. Jeg har stadig regelmessige sammentrekninger, men de har enda ikke gått over i rier. Så jeg kjenner jeg gleder meg litt til å komme meg tilbake og se om alt står bra til med de to små. 

 

#gravid #tvillinger #mammablogg

Ebay-test: Levering 3

Da har levering nummer 3 kommet. Jeg hadde ikke helt tenkt på at dette kom til å bli sykt mange leveringer. Nesten alle plaggene jeg kjøpte er fra ulike Ebay-selgere, så dette er vel den største leveringen jeg har fått så langt, med totalt fire plagg. 

Her er plaggene, samt førsteinntrykk: 

SAMSUNG CSC

Mot produktbildet: 

Ikke så mye å utsette på disse. Flott kvalitet, trykket virker som et trykk som holder seg godt i vask, og plastknapper som føles trygt mot sart babyhud. Passformen virker litt rar bare: litt kort og bred i forhold til bodyer fra skandinaviske merker, men det kan være bare meg. 

 

Og del 2 av forsendelsen: 

SAMSUNG CSC

Mot produktbilde: 

Veldig fine, men den ene bodyen hadde metallknapper rett mot huden på skulderen. Jeg har selv nikkelallergi, så er veldig skeptisk til metall rett mot huden – spesielt fra Kina, der de er litt mer liberale på hva som kan være mot huden. 

Konklusjon

Få eller ingen forskjeller fra beskrivelsen/produktbildet. Virker som god kvalitet (med forbehold om at jeg ikke har vasket det enda). Så langt veldig fornøyd. 🙂 

Pris/link:

– Kr 30 for bodyene (link

– Kr 50 for heldressen (link

– Kr 30 for body med metallknapper (link

 

#baby #mamma #ebay #haul #shopping

Kjønnet på tvillingene

Jeg har jo innsett at jeg ikke egentlig har skrevet noe om kjønnene til tvillingene på bloggen. Det ble vel nevnt da jeg annonserte graviditeten og begynte å blogge igjen, men siden da har jeg for det meste kalt dem “tvillingene” og “babyene”. Det er nok litt fordi jeg føler at man aldri helt vet før de kommer ut, og jeg er ikke nødvendigvis så fan av å velge farge til barna før de kommer (som er veldig lett å gjøre hvis man vet kjønnet). 

Vi venter i hvert fall to gutter. Så vidt vi vet i hvert fall. 

SAMSUNG CSC
 

Eller som kommende storebror Oliver sa: “Yes – da vinner guttene!”. 

 

#gravid #mamma #tvillinger

Ebay-test: Levering 2

Like etter første levering av mitt Ebay-eksperiment av babytøy fikk vi levering nr 2. Slik ser resultatet, samt pluss og minus ut: 

Slik så den ut på produktbildet:


 

Feilsøm

Drakten jeg mottok ser ved første øyekast fin ut, men da jeg skulle prøve å kneppe igjen heldressen ser jeg at det er en feilsøm nederst som faktisk gjør at man ikke kan lukke den som den skal (!). Dette kan jo skje, men fortsatt litt ergerlig at det ikke er plukket opp av verken produsenten eller Ebay-selgeren. Jeg har derfor bedt om en refund/partial refund via Ebays systemer, så da blir det spennende å se hva selgeren svarer. Noen er veldig raske med å gi pengene tilbake, enkelte insisterer på å sende nytt plagg, og noen få krever at man sender plagget i retur for å få nytt plagg eller pengene tilbake (noe jeg føler er et sleipt triks, ettersom de vet at det koster kunden mer å sende plagget tilbake til Kina enn det plagget koster). 

 

Konklusjon 

Konklusjonen på denne er at det enda ikke er noen konklusjon. Kan man forvente mer av en heldress til 40 kroner? Hva vil selgeren svare? To be continued… 

 

 

#mamma #Ebay #gravid #babytøy

Tvillingmagen uke 34

Nå begynner det å bli tungt. På dagtid går det greit, men etter en hel dag kjenner jeg det i halebeinet (av alle steder). Hvis jeg sitter lenge eller sitter skjevt krangler bekkenet fort. Nå begynner jeg å kjenne på de tingene jeg leser gravide gjerne sliter med. 

Ellers jobber jeg fortsatt 50%, og jeg føler det går bra, men jordmor fikk helt hakeslepp når hun fikk vite det, så jeg må diskutere med legen hvor lenge jeg kan/bør fortsette å jobbe. Jeg har i hvert fall satt meg som mål å jobbe ut april/svangerskapsuke 35. 

Veldig spennende at de kan komme når som helst nå. I morgen er det ultralyd-kontroll, så da skal de sjekke om alt står bra til med de to små 🙂 

 

#gravid #tvillinger #mamma

Ebay-test: Levering 1

Da har vi fått første levering av Ebay-eksperimentet mitt, og her er innholdet, samt pluss/minus med første forsendelse: 

SAMSUNG CSC

Slik så den ut på produktbildet: 

Forskjellene er: 

– Det kan se ut som det er en påsydd applikasjon på plagget, men plagget har egentlig trykk (hadde forventet trykk, så den er egentlig grei) 

– Ikke helt samme søm rundt bena/i halsen

Så det var ikke de helt store forskjellene fra bildet som det fort er på voksen-klær. Selv om jeg har satt det at den ikke er 100% bomull som et “minus”, er dette kun et minus fordi de har oppgitt 100% bomull som materiale. Den er i realiteten en stretchblanding som jeg (etter over 6-7 år i klesbutikk) vil anta er ca 95% bomull og 5% elastan – så den er superdeilig og myk. ♥

Andre pluss er at sømmene er av god kvalitet (her kan man møte på mye rart når man bestiller fra Kina), samt at de har brukt plastknapper (i østen har de ofte ikke de samme kravene på innhold i metall i klær mot huden, så plast føles tryggest mot sart babyhud). 

Ordre fra østen tar gjerne 3-4 uker – denne tok imidlertid under to uker, som kan indikere at de sendte den like etter jeg bestilte den. Postgangen får ikke selgeren gjort noe med, men jo fortere de sender varen etter bestilling, dess fortere kommer den jo. 

Link til produktet: http://www.ebay.com/itm/222061473794?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=520924386876&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT 

Pris: 34 kroner, inkl. frakt

Konklusjon: Absolutt verdt prisen. Vurderer å kjøpe en til, slik at babyene har en hver 🙂 

 

Har du bestilt babyklær fra Ebay før? Hva var eventuelt erfaringen? 

 

#gravid #mamma #mammablogg #Ebay