Elektrisk pizzaovn på nett

Etter flere måneder uten ovn (og derfor uten pizza) har jeg lett lenge både online og i butikker etter en elektrisk pizzaovn til å ha på benken/bordet. Etter mye om og men fant jeg denne på Alphageek.no for kr 499: 

Noen dager senere fikk jeg hentelapp på mobilen og dro for å hente den. Først skjønte ikke Roar hva jeg skulle med en pizzamaskin, men da vi laget pizza i går måtte han innrømme at det var et av de smarteste rare-ting-kjøpene mine 😉 Vi ba venninnen min Helena på pizza-kveld og alle fikk lage sin egen pizza med valgfri topping. 

Pizza-ovnen er elektrisk og trenger ingen forvarming. Den kan stå enten på benken, eller rett på bordet. 

Dreieplaten snurrer under steking og gir en perfekt sprø bunn. 

Så uansett om dere skal ha pizzafest, ikke har ovn, eller leter etter den perfekte gaven til den som har “alt” får denne mine varmeste anbefalinger. 

 

P.s. Den passer også perfekt til å lage deilige ostesmørbrød 😉 

P.p.s. Pizzaovnen finner du på nett her: http://www.alphageek.no/Pizza-Maker.html 

Slik bor vi: Oliver har fått eget rom

For en uke siden flyttet vi til Bærum, ikke langt unna der jeg bodde med min mamma og pappa da jeg var på Olivers alder. Oliver har i den nye leiligheten fått sitt eget rom, noe som alle som har snakket med han på telefon har fått høre gjentatte ganger. Her om dagen fant vi en vokseseng på Finn.no Gis Bort, og rommet hans begynner å ta form. Slik ser det ut nå: 

Trancherbordet er fra IKEA og stolen er fra HAY. Sengen er en eldre IKEA-seng. Vi har også en bokstavplakat som skal opp på veggen, men vi har ikke kommet helt dit enda. Det ser litt sterilt ut foreløpig, men vi regner med å sette inn litt lekeoppbevaring til høyre for stolen/nattbordet hans, og lekene kommer nok fort nok utover gulvet igjen. 

Hva synes dere? 

 

 

#barnerom #mammablogg #interiør #mamma #IKEA #HAY

7 sunne søte snacks

Året er i full gang, og mange folk kjenner allerede på nyttårsforsettet de satt seg ved nyåret. Er nyttårsforsettet ditt å kutte ned på søtsaker og raffinert sukker kan søtsuget ofte bli stort. Personlig trener Ida Baardseth tipser om syv sunnere alternativer i tilfelle du skulle ha lyst på noe søtt.


Ida har en formell utdannelse fra Akademiet for Personlig Trening, og en treningsbakgrunn innenfor håndball, som spinningsinstruktør og innenfor styrketrening. Hun er kurset innenfor Vektreduksjon og Fettforbrenning, og jobber mye med strategi og motivasjon for folk som ønsker å gå ned i vekt på en effektiv måte.

 

 1. Vaniljekesam med bær og frukt

Vaniljekesam er en klassiker, og jo nærmere sommeren kommer, dess større utvalg får vi også i bærdisken. Friskt, søtt og mettende. Legg gjerne noen nøtter på toppen, og voila! En skikkelig næringsbombe som stagger søtsuget. Mandler og valnøtter er fulle av sunt fett, men er også kaloririke, så en liten neve er nok. Cashewnøtter, paranøtter og macademianøtter er også gode alternativer. Hvis du ønsker mer crunch kan du bruke solsikkefrø, linfrø, gresskarkjerner eller ristede havregryn.

 

 
Her blandet med cottage cheese
 

 1. Eplebåter med peanøttsmør

Jeg er hekta på eplebåter eller bananbiter med peanøttsmør! Peanøttsmør kan være nokså sunt så lenge du velger riktig type. Vær nøye med å lese næringsinnholdet på boksen ? høy prosentandel peanøtter er bra. Green Choice og Meridian Natural er gode alternativer. Nøkkelordet her er Økologisk. En del helsekostbutikker har et godt utvalg nøttesmør til en OK pris. Alternativt kan du lage dette selv ved å kjøre usaltede nøtter i kjøkkenmaskin og eventuelt tilsette salt etter ønske. Mandelsmør og Cashewsnøttsmør bør prøves.

 

 1. Fruktspyd

Alle vet at det er mye mer moro å spise frukt i biter! Her kan du også teste å tre på dadler, ulike typer pålegg for litt saltsmak, ost eller kanskje litt grønnsaker. Noen gode kombinasjoner er:

 • Melon og skinkespyd

 • Ost, druer og kiwi

 • Dadler og melon

 • Agurk, jordbær og sharon

 

Her er det bare å bruke fantasien!

 

 1. Hjemmelaget bringebæris

En pakke frosne bringebær kjøres med stavmikser eller kjøkkenmaskin sammen med en klatt vaniljekesam og eventuelt søtning. Jeg bruker noen dråper Stevia vanilje. Sett det i fryseren ett par timer og vips! Kjempegod bringebæris. Du kan også tilsette litt sukkerfri bringebærsaft og helle alt i ispinneformer hvis du vil ha pinne-is. Jeg syns bringebær blir supergodt, men her er det bare å prøve seg frem. Mango, banan, jordbær, skogsbærmiks. Slå deg løs i frysedisken.

 

 1. Søtpotetchips

Dette er en veldig god erstatning for vanlig chips. Jeg lager det enten som vanlige chips eller som pommes frittes. Skjær opp, legg utover en stekeplate med bakepapir. Dryss over olje, jeg bruker raps eller olivenolje, og fingersalt eller annet krydder. Paprikakrydder er en favoritt hos meg, men det er også supergodt med for eksempel hvitløk eller chili. Søtpoteten er proppfull av gode næringsstoffer og slår knockout på vanlig potet. Liker du ikke den søtlige smaken kan du også lage egne chips av vanlige poteter ? alt slår ferdigchips.

 

 1. Mørk sjokolade

Når sjokoladesuget virkelig melder seg er sjokolade med 70% kakao eller mer absolutt lov. Hvis jeg er litt fysen på noe mer spennende enn vanlig mørk sjokolade pleier jeg å smelte en plate i vannbad og helle over i små muffinsformer. Deretter topper jeg sjokoladen med hakkede nøtter, tørket kokos eller peanøttsmør og et lite dryss fingersalt før jeg putter det i kjøleskapet i en halvtimes tid. Konfekt på 1-2-3.

 

 1. Hjemmelaget müsli

Jeg har testet mange kombinasjoner, men lager stort sett alltid müsli på slump etter hva jeg har i skapet. Her er et eksempel på hvordan det kan se ut:

 

Idas müsli:

1 kopp store havregryn

1 kopp gresskarfrø

1 kopp linfrø

1 kopp solsikkefrø

½ kopp kokosmasse

1 pk (200/250 gr) mandler

1 boks valnøtter

2-3 ss havrekli eller kruskakli

2-3 ss honning

½ ts fingersalt

kanel

 

Hakk nøttene i passe store biter, bland alt godt i en bolle, tilsett 3-4 ss nøytral olje og 2-3 ss flytende honning. Rør godt sammen. Stek müslien på en bakeplate med bakepapir, rør litt underveis så alt blir skikkelig stekt. Fargen skal bli litt gylden, men ikke brun. Jeg steker den i to porsjoner for at alt skal blir skikkelig sprøtt. Etter den er stekt liker jeg å blande inn tørket banan og tranebær.

Denne kan jeg spise som den er, rett fra boksen, på tyrkisk yoghurt, med melk som frokostblanding, som kakebunn til ostekake eller sammen med vaniljekesam og hjemmelaget eplemos som en variant av tilslørte bondepiker.

 

Idas eplemos til sunnere tilslørte bondepiker:

 

Skrell 2 sure epler og del i biter, varm opp sammen med 3 ss vann, saften av en kvart sitron og litt sukrin. Mos! Enkelt og greit.  

 

Håper du ble inspirert til å lage deg noen søtsaker med litt bedre samvittighet 😉 

 


Ida og Oliver som trener

 

#oppskrift #helse #trening #vektnedgang #kosthold #trening