Selvsagt skal vi bruke en halvtime om morgenen på at Oliver skal klare alt selv – det skal jo forhindre trass

Hjemme hos oss har vi begynt å stå opp et kvarter tidligere hver morgen, for å rekke at Oliver skal klare alt selv. Jeg leste en gang at dette skulle forhindre trassalder, og at trassalder ikke egentlig fantes: det var bare foreldre som ikke lot barnet “klare selv” som førte til at barnet gjorde opprør.

Oliver klarer alt selv om morgenen: han skal kle på seg, han skal lage mat, han skal gjøre morgenstellet, han skal ta på seg yttertøyet, han skal sette igjen vognen og heller ta sparkesykkelen, han skal klare alt selv.

…så hvorfor det alltid ender med et opprør ett eller annet sted på veien til barnehagen, det lurer jeg jo litt på. For det finnes jo ikke trassalder. Det har jo tross alt en foreldreekspert sagt.

 

http://www.dagbladet.no/2012/11/23/magasinet/jesper_juul/barn/familie/24514374/ 

En norsk bryllupsblogg med DIY-ideer

Da har vi kommet i gang med vår nye blogg: Gjørdetselvbryllup

Dagens innlegg er en nydelig negle-tutorial fra bloggeren bak Michelle in wonderland

 

På den nye bryllupsbloggen kan du finne tips til ting du kan gjøre selv til bryllupet. Lag din egen brudebukett, brudefrisyrer du kan klare selv, bryllupsdekorasjoner o.l. 

Det som skiller den nye bloggen ut fra Pinterest og andre bryllupsblogger med inspirasjon er at alle DIY-prosjektene skal være testet av oss som skriver bloggen selv, og av Norske bloggere. På den måten kan man få tips til hvor man kan få tak i de ulike tingene i Norge eller på nettsider som sender til Norge, og vet at prosjektene er oppnåelige. 

Om dere har laget et kult Gjør-det-selv prosjekt til bryllupet selv og har egne bilder av dette tar vi gjerne imot på gjordetselvblogg(ætt)outlook.com. Om du sender inn tips/bilder og har en egen blogg linker vi selvfølgelig til bloggen din og legger bloggen under “Samarbeidspartnere” på hovedsiden. 

 

Håper dere finner noe dere liker. 

http://gjordetselvbryllup.blogg.no/ 

 

Oppskrift på enkel sjokolademousse med melk istedenfor fløte

OK, du har bestemt deg for at du bare trenger noe søtt, men sjokoladen du har i skapet blir bare for mektig. Kanskje frister sjokolademousse, men alle oppskrifter du finner har kremfløte i seg, og la oss innrømme det: De fleste har ikke kremfløte i kjøleskapet til alle tider. Spesielt ikke når du plutselig får lyst på en luftig og deilig sjokolademousse.

Ikke fortvil! Har du egg, melk og sjokolade kan du lage deg en kjempegod sjokolademousse på noen få strakser. 

Ingredienser: 

– 150 gram sjokolade

– 1/3 kopp (ca 0,75 dl) melk

– 1 eggeplomme

– 2 spiseskjeer sukker

– 4 eggehviter

 

Fremgangsmåte:

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt over vannbad.

Varm opp melken til den såvidt begynner å koke. Avkjøl melken litt før du gradvis blander den med kokesjokoladen. Når blandingen er lunken blander du inn eggeplommen. Du trenger ikke røre så mye – bare så den akkurat er blandet inn.

Pisk eggehvitene til du kan lage myke topper av skummet. Hell deretter i sukkeret gradvis og pisk deretter til den blir litt stivere, men fortsatt blank (ikke overpisk eggehvitene, da kan de implodere). 

 

Ta en tredjedel av eggehviten og legg den over i sjokoladeblandingen. Vend sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggeblandingen med en slikkepott. Vend deretter inn resten av eggehvitene gradvis inn i sjokoladeblandingen. 

 

La moussen stå i kjøleskapet en time eller to. Tiden sjokolademoussen bruker på å stivne avhenger litt av hvilken sjokolade du har brukt. Jeg brukte en Freia Premium sjokolade med karamellfyll, så min brukte lengre tid på å stivne. 

 

 

Vel bekomme! 

 

Fikk du lyst på sjokolademousse?


Akutt mesterkokk

Man blir med en gang en mesterkokk når man får litt urter på benken.

…ikke vet jeg hva de passer bra til, men fytti grisen så fancy omeletten blir med litt grønne kvister i. Til og med ferdigsausen til Dolmio blir restaurantmat med et utvalg ferske urter.

Vel bekomme!

Oliver er 3 år

I går ble Oliver tre år og dagen gikk i ett. Først hadde vi bursdagsfrokost med bursdagslys og åpning av en av pakkene. Deretter dro Oliver i barnehagen hvor denne flotte plakaten møtte oss:

Han fikk en superfin bursdagskrone og vi hadde med kake til hele barnehagen.

Oliver viser entusiastisk hvor mange år han ble.

Til slutt fikk han lov til å ta av seg buksa (for hvem vil vel egentlig gå med bukse på bursdagen sin?) og åpne resten av pakkene.

Min lille Chandler Bing

Oliver har ikke blant de peneste falske smilene jeg har sett. Det ekte smilet hans er selvsagt verdens nydeligste, men når jeg ber han smile på bilder blir det ikke alltid helt som jeg hadde tenkt. 

 

Han minner litt om Chandler Bing fra Friends, som heller ikke kan smile på kommando: 

 

Ble du overbevist av Olivers falske smil? Hehe. 


Mammatips: 20% rabatt på ALT på miinto.no

Akkurat NÅ starter 24 hour shopping spree på miinto.no

Rabattkoden er: 20prosent 

 

Her kan man gjøre noen kupp på ulltøy/parkdresser o.l. til barnehagestart. Noe av det jeg virkelig ønsker meg fra miinto.no akkurat nå er: 

Til Oliver: 

Regnsett fra Ugly Childrens Clothing. Før kr 700, nå kr 560

Bunadsskjorte og -bukse fra Name It. Før kr 460, nå kr 368 

Tapet fra Ferm Living. Før kr 539, nå kr 431

 

Til meg selv: 

Klokke fra Nixon. Før kr 1759, nå kr 1407 (I wish…) 

– Kjole fra Styleway by Lene Orvik. Før kr 699, nå kr 559.

 

Så kjære julenisse, om du ser dette: Ja takk, alt sammen (eller bare én ting – du er selvsagt sjefen).

 

Rabattkupongen er som sagt: “20prosent” og du plotter den inn når du kommer til handlekurven. Rabattkupongen varer i 24 timer fra NU!

http://www.miinto.no/ 

 

 

 

Når treåringen velger sko selv…

Her om dagen gikk vi innom H&M for å kjøpe noen tøysko i samme modell som Oliver hadde i fjor, men da jeg spurte hvilken farge han ville ha skjedde det noe jeg ikke var forberedt på…

Istedenfor å peke ut et par canvas-sko pekte han ut et par som stod et stykke unna oss: – Gul! Gul sko mamma!

Et par store dådyrøyne senere hadde Oliver fått seg gule sko. Neongule sko… Akkurat som han ville.