Oppskrift på enkel sjokolademousse med melk istedenfor fløte

OK, du har bestemt deg for at du bare trenger noe søtt, men sjokoladen du har i skapet blir bare for mektig. Kanskje frister sjokolademousse, men alle oppskrifter du finner har kremfløte i seg, og la oss innrømme det: De fleste har ikke kremfløte i kjøleskapet til alle tider. Spesielt ikke når du plutselig får lyst på en luftig og deilig sjokolademousse.

Ikke fortvil! Har du egg, melk og sjokolade kan du lage deg en kjempegod sjokolademousse på noen få strakser. 

Ingredienser: 

– 150 gram sjokolade

– 1/3 kopp (ca 0,75 dl) melk

– 1 eggeplomme

– 2 spiseskjeer sukker

– 4 eggehviter

 

Fremgangsmåte:

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt over vannbad.

Varm opp melken til den såvidt begynner å koke. Avkjøl melken litt før du gradvis blander den med kokesjokoladen. Når blandingen er lunken blander du inn eggeplommen. Du trenger ikke røre så mye – bare så den akkurat er blandet inn.

Pisk eggehvitene til du kan lage myke topper av skummet. Hell deretter i sukkeret gradvis og pisk deretter til den blir litt stivere, men fortsatt blank (ikke overpisk eggehvitene, da kan de implodere). 

 

Ta en tredjedel av eggehviten og legg den over i sjokoladeblandingen. Vend sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggeblandingen med en slikkepott. Vend deretter inn resten av eggehvitene gradvis inn i sjokoladeblandingen. 

 

La moussen stå i kjøleskapet en time eller to. Tiden sjokolademoussen bruker på å stivne avhenger litt av hvilken sjokolade du har brukt. Jeg brukte en Freia Premium sjokolade med karamellfyll, så min brukte lengre tid på å stivne. 

 

 

Vel bekomme! 

 

Fikk du lyst på sjokolademousse?


11 kommentarer

Siste innlegg