Fjerne store nupper på ullkåpe (før- og etter-bilder)

SAMSUNG CSC

Her om dagen kjøpte jeg meg en kåpe i ullblanding, men hårene i kåpen har samlet seg, eller nuppet seg så veldig. Jeg har en elektrisk nuppefjerner hjemme, men nuppene på kåpen ble rett og slett for store. Etter litt googling kom jeg over noe jeg hadde sett for lenge siden; en type nuppe-kam av noe slag. 

Her er før- og etter-bilder av ermet, samt bilde av kammen: 

Den kammen jeg kjøpte meg, kjøpte jeg hos Woolland på Sandvika. De har den også i nettbutikken sin for kr 49. Jeg vet også at den finnes på blant annet Select.no (nå på salg til kr 29), og på Ebay for rundt en tier. Jeg følte like vel at en femtilapp var verdt det for å slippe ventingen. Produktet kalles visstnok Kashmir-kam, eller ull-kam. 

Woolland sier dette om kashmir og nupper: 

Nupping kan forekomme litt i begynnelsen. Dette kan skje fordi de korteste hårfibrene kommer ut. Disse kan lett fjernes med vår egen kashmirkam, og etter 1. vask vil ikke dette være noe problem lenger. Kashmir er altså ett plagg verdt å investere i ? den vil holde seg like myk og fin år etter år ved riktig pleie.

Jeg fant ut at det beste var å gre over nuppene med hårenes retning, og jeg synes faktisk det gikk over all forventning. Se bare på de store nuppene under ermet: 

SAMSUNG CSC
 

Så nå har jeg “kammet” hele kåpen, og den ser nesten så god som ny ut. Resultatet av kammingen ser imidlertid ganske heftig ut: 

Så jeg håper Woolland har rett i at det kun er i begynnelsen – for hvis jeg må fortsette å kamme kåpen slik som dette blir det ikke noe igjen til slutt. 

Jeg synes det var ganske kult å se, så tenkte det kanskje kunne være til nytte for noen andre som kanskje har noen nuppete plagg hjemme. Jeg tror like vel ikke denne funker like bra på babyplaggene i merinoull, så den elektriske nuppefjerneren blir nok ikke pensjonert helt med det første. 

 

#nupper #kjerringråd #mote #diy #mamma

Vi tester: Amerikansk godteri som Pop Tarts, Tootsie Roll, Twizzlers m.m.

Jeg og Oliver elsker å se disse “try Norwegian candy”-filmene der folk prøver norsk godteri – så vi kjøpte litt amerikansk godteri for å teste selv. Vi valgte ting vi hadde sett på film, i serier og i memes og ga dem karakter fra 1 til 5. Her er filmen: 

Haha, vi tenkte ikke før etterpå at vi kanskje fornærmet noen underveis, så håper ikke folk som elsker disse tingene blir lei seg. 

Har du smakt noen av disse før? 

 

#youtube #mamma #barn #godteri #vlog 

Guttene 9 måneder

Hei som den siste måneden gikk! Nå er guttene hele 9 måneder, og er så store: 

Birk 

SAMSUNG CSC

 

Konstantin 

SAMSUNG CSC

 

Nå som de begge snur seg rundt hele tiden er det ikke lett å få bilde av dem begge der man ser begge ansiktene. Etter mang et forsøk fikk jeg til dette: 

SAMSUNG CSC

Resten er ca slik: 

 

Resten av måned-for-måned-innleggene kan du finne her

 

#tvillinger #barn #baby #mamma #foreldre 

Patpat vs. Ebay – hvilken er best?

Ofte hvis jeg kommer over en ny nettside fra østen som ikke leverer helt, bruker jeg heller å anbefale Ebay. Der er man beskyttet både av Ebay sine garantier og eventuelt Paypal sine garantier om man betaler med Paypal. I min siste Patpat haul film anbefalte jeg å heller sjekke Ebay og handle derfra; Så jeg tenkte at jeg skulle teste min egen uttalelse. Er Ebay egentlig bedre enn Patpat? Se resultatet i min “Patpat vs. Ebay” film under: 

 

Har du handlet fra Patpat før? Er du fornøyd? 

 

#mamma #haul #ebay #patpat #vlog #foreldre #shopping 

Vlog: Lekekassen.no salgs-HAUL (vår første norske haul)

En vanlig greie på Youtube er såkalte “hauls”, der man pakker opp ting man har kjøpt på nettet eller i butikk. På Lekekassen.no har de en outlet-avdeling med masse gode tilbud, så vi tenkte vi kunne gjøre en “haul” i tilfelle noen andre ville få litt inspirasjon til hva man kan kjøpe på salg. Jeg har gjort én slik tidligere, på engelsk, men siden dette er en norsk nettside tenkte vi å ta det på norsk, og jeg har med meg Oliver for å forklare litt rundt tingene: 

Link til de ulike produktene: 

Bamse (lam): https://lekekassen.no/tinka-lam-staaende-18-cm-8-4620 
Bamse (hund): https://lekekassen.no/tinka-hund-staaende-18-cm-8-4622 
Vognleke: https://lekekassen.no/taf-toys-garden-spiral-12105 
Spiderman sett m/3 figurer: https://lekekassen.no/spider-man-web-city-figursett-c2408 (fra den siste filmen, så de er ikke utdaterte greier) 
Rocket, actionfigur: https://lekekassen.no/guardians-of-the-galaxy-titan-heroes-30-cm-rocket-raccon-c0310 (aktuell fra Guardians of the Galaxy vol. 2 i 2017) 
My little Pony: https://lekekassen.no/my-little-pony-fim-story-pack-medium-asst-hasbro 
Spiderman, actionfigur: https://lekekassen.no/spider-man-titan-hero-series-spider-man-30-cm-b9760 

 

Jeg bruker gjerne å slå til på slike supertilbud (typ 60% og oppover) og kjøpe litt til fremtidige bursdager. Da kan Oliver være med å plukke ut ting som han tror kompiser kommer til å like, samtidig som vi holder oss under den fastsatte “100 kroner spending limit” på bursdagsgaver. 

 

#haul #vlog #leker #barn #foreldre #mamma #youtube #salg

Nye vognposer til tvillingvognen: Reflex LUN dunpose

SAMSUNG CSC

Guttene har tidligere hatt denne dunposen samt en vognpose jeg hadde etter Oliver, men har nå vokst ut av disse slik at vi var nødt til å tenke nytt. Det endelige resultatet ble vognposene på bildet over. 

Etter to mislykkede Finn.no-prosjekt der vognposene viste seg å være enten for brede eller for lange for tvillingvognen vår, Mountain Buggy Duet, tok jeg med meg både babyer, vogn og gavekortet jeg fikk til jul av pappa på Barnas Hus. Jeg fant ut at denne gangen skulle jeg måle og teste først. På Barnas Hus fikk jeg god hjelp, og det viste seg at de vognposene jeg hadde sett meg ut rundt juletider, Reflex LUN dunpose, faktisk var på salg. 

SAMSUNG CSC

Dunposene har godt med vokserom enda, og bruker ikke for mye plass i vognen verken i lengden eller bredden: 

SAMSUNG CSC

LUN vognposene kommer også med forlengningsdel, og selv med denne passet de godt i vognen. 

SAMSUNG CSC
Sooo fluffy ♥ 

 

Med Refex Lun Vognpose viser Barnas Hus at de har årevis med erfaring når det kommer til vogn. Det er flere ulike forsterkede hull til seler, som kan tilpasses hvor vognen har selene sine, noe jeg ikke en gang visste at jeg savnet på de andre vognposene. I ryggen på vognposen er det isolert med en ulldyne inni, slik at man slipper at det blir kalde punkter om dunen har flyttet seg bort, samt anti-skli slik at posen ikke sklir like lett nedover. 

Alt i alt er jeg super-fornøyd. De kjennes velfylte og “fluffy”, også ser de så herlige ut rundt hodet: 

SAMSUNG CSC

 

 

#mamma #BarnasHus #vognpose #baby #tvillinger

Første møte med snøen

Her om dagen fikk guttene prøvekjørt vinterdressene jeg egentlig har kjøpt til dem til neste vinter. Til tross for alt for store dresser kledde vi på dem, slik at de fikk være med ut når storebror var ute og lekte etter skolen: 

SAMSUNG CSC

Ikke helt mobile, men det så ut som det var litt spennende. Vi får se om vi prøver igjen bare med ulldresser som de kan bevege seg litt mer fritt i. Birk var også litt småpjusk, så han endte til slutt opp slik: 

SAMSUNG CSC

Da skjønte vi at det var på tide å runde av… 

 

#mamma #baby #tvillinger #foreldre 

Slik bor vi: Kjøkkenet

Jeg vet ikke om slike innlegg fortsatt er spennende for de som leser bloggen, men fikk for en tid tilbake et spørsmål av en leser om å dele slike “slik bor vi”-innlegg, og siden vi har flyttet siden den gang tenker jeg at det kan være moro å legge ut noen bilder herfra også. Det er litt for min egen del også, fordi det er så moro å gå tilbake i arkivet og se hvordan man bodde. 

Slik er vårt (litt beskjedne) kjøkken: 

SAMSUNG CSC

Det er et Sigdal-kjøkken med ganske standard hvite fliser. Leiligheten vår har åpen løsning, så parketten i stuen fortsetter inn på kjøkkenet. 

Kaffemaskinen vi investerte i da vi bodde i gamleleiligheten er selvsagt med og flittig brukt. Siden vi flyttet inn har vi også satt inn oppvaskmaskin (halleluja). Det som var litt rart var at det var gjort klart uttak og avløp til oppvaskmaskin, men det var ingen steder å sette den. En snekker-kompis kom derfor innom og hjalp å fjerne det ene underskapet nærmest vasken og uttaket. 

Slik så kjøkkenet ut uten oppvaskmaskin (og rot, hehe): 

 

Det ser kanskje ikke ut som stort, men sannheten er at det er det største kjøkkenet jeg har hatt på mange år med små-leiligheter i Oslo og Bærum, så jeg er egentlig ganske fornøyd med plassen. Her har jeg plass til å bake og lage mat uten problem. Det eneste jeg gjerne skulle endret er benkeplaten. Denne er i laminat, og jeg er for tiden litt forelsket i denne i heltre: 


BARKABODA benkeplate, IKEA

 

#mamma #interiør #kjøkken