Ny paraply, treige NAV, nye negler og sjokoladekake til middag – heia mammapermisjon

Hvorfor har man aldri en paraply for hånden når man skal ut i regnet?

Klarer ikke en regnpåske uten paraply, så ble nødt til å kjøpe. 

Så finner jeg jo selvfølgelig ut at NAV ikke har klart å sette over penger før påsken (fyttirakkern, jeg blir så sur!), så jeg manglet 50 kroner for å fikse neglene mine. Jeg var virkelig helt sikker på at NAV skulle klare det innen fem i dag, ettersom folk gjerne vil ha noe å leve på i påsken. Men NEIDA, pengene har ikke kommet over, så de kommer ikke før neste uke igjen. Hva slags system er det?? Tror NAV at vi slutter å spise med en gang man går i permisjon? Jeg har et brev fra NAV på stuebordet som sier at pengene kommer i dag. Da regner jeg jo med at pengene skal komme i dag! Det er ihvertfall siste gang jeg stoler på at NAV klarer å gjøre jobben sin.

Uansett. Jeg fikk lov til å sette over de resterende 50 kronene når de kom (tuusen takk Kate), så det ble ihvertfall negler på meg:


(Se bort ifra at jeg har vann i kroppen og derfor pølsefingre de luxe).

Må bare legge til at datteren til Kate (Lilly) er så nydelig at jeg satt med tårer i øynene når hun kom tassende ut etter luren sin ♥ (en liten dose gravid-hormoner som gjør meg litt emosjonell om dagen, ja).

Jeg bakte kake tidligere i dag, så det blir sjokoladekake til kvelds! Jippi!

Bildeopplasteren klikket, så dere får bare se for dere en kvikklunsjkake. Den er med sjokoladekrem – ikke glasur der man smelter smøret. Her er oppskriften om noen vil bake den for å se hvordan den ser ut: 
http://www.skaare.net/kvikklunsjkake.htm  

Jo! Pluss at Roar hentet bilsetet i dag, men han bar det ikke inn, så jeg får legge ut bilde i morgen. Det er så fiiint!

“Hvilken av musklene dine tror du jeg liker best?”

I går satt jeg og Roar og så på TV, da jeg spurte han dette spørsmålet. "Hvilken av musklene dine tror du jeg liker best?". I fare for å høres overfladisk ut siktet jeg til tricepsen hans. Han ser meg imidlertid dypt inn i øynene og sier smilende:

"Hjertet mitt?"

Jeg smeltet helt. Hehe. Stakkar Roar skjønte ingen ting når jeg begynte å le. Hadde jeg bare vært så romantisk at det var svaret jeg hadde planlagt.

Hjertet hans er jo den muskelen jeg liker best ♥


Her snakker mannen med det store hjertet til sønnen sin. Noen ganger hvisker de, sånn at mamma ikke skal høre hemmelighetene deres. Hehe.

Pyntet til påske

Jeg skrev en gang et essay om hvor mye jeg mislikte påskepynt. Jeg fikk ikke en sekser, men en femmer og læreren leste det høyt i klassen. Det var helt ok.

Nå har redebyggerinstinktet imidlertid overmannet meg, og instinktet mitt sier at jeg trenger påskepynt (på tross av at jeg er livredd for fugler – også pyntefugler).

Dette er pynten vi har:Skumle påskekyllinger (ok, disse går greit)

Pynter dere til påske?

Marengs til påske og nedoverbakke i sengen

Leste en artikkel om at marengs hører påsken til, men det stod ikke noe oppskrift. Innstilt på marengs fant jeg denne oppskriften: 2 eggehviter og 1 dl sukker. Man skal egentlig piske inn litt og litt sukker, men det visste ikke jeg, så jeg helte alt i bollen og begynte å vispe. Det funket det og, men mine ble litt seige.

Bilde før de gikk inn i ovnen i en time på 100 grader for å tørke/steke.

Så nå må jeg bake flere scones for å bruke opp eggeplommene. Hehe.

Nedoverbakke
Når vi hadde lagt oss i går kommer Roar nærmere for å kjenne på magen og bare "Oi, det er nedoverbakke her jo!". Hehe. Så kanskje det er på tide å kutte ned på marengsen.

Har dere flere marengsoppskrifter? Andre gode ting man kan lage med egg?

Edit: Nå har de lagt ut oppskrifter også

Babyhjørnet pyntet og sengen redd opp


Veggklistremerker fra Søstrene Grenes

(Mellomnavnet er hemmelig inntil videre.)

Og her har jeg fått redd opp. Konkluderte med at det gikk greit å re opp allerede nå. Kanskje gjøre som Iselin (mamma1993.blogg.no) og legge et teppe over sånn at det ikke blir støvete. Man vet jo aldri om han velger å komme lenge etter termin.

Jeg fikk tips av Marianne om å ha babyteppe øverst, men vet ikke helt om jeg la det riktig.

Men nå er ihvertfall sengen klar for prinsen min, så vidt jeg vet 🙂

Jeg skal kjøpe et termometer å ha på soverommet, for jeg og Roar sover med vinduet på gløtt nesten 365 dager i året, og jeg er litt redd det skal bli for kaldt for babyen. Hvor varmt skal egentlig babyer ha det på soverommet?

Påskemorgen med hjemmelagde scones og omelett

Hjemmelagde scones. NAM!

Jeg brukte ikke noen spesiell oppskrift. Det ble noe sånt som dette:

Scones oppskrift
ca 600 gram mel
ca 3 dl melk
en dæsj (kanskje 25-50 gr) smør
2 eggeplommer
4 ts bakepulver
salt (kanskje en ts eller to, jeg kvernet bare rett i melblandingen)
2 ss sukker (eller var det én?)

Bland alt til en deig (mer/mindre melk/mel om de estimerte målene mine ikke stemmer helt). Jeg blandet alt i et desilitermål, så knadde inn det melet som ikke kom med til det ble en deig på benken. Kjevle ut til en lefse (kanskje 3 cm?) og stikk ut scones med et melkeglass (eller former, for de som har det). Stek til de blir gyldne på 225 grader.

Det må vel være verdens mest svevende oppskrift, men jeg er ganske sikker på at det var de målene jeg brukte.

Alt av mat ser blasst ut med mobilkameraet mitt, så orker ikke legge ut bilde av omeletten. Ser ut som en blass grøt med grå pølsebiter i. Ikke sånn veldig delikat. Scones'ene var egentlig fine og gyldne, men det kommer ikke fram på bildet.