Tester “potetgull” for babyer: Mini Mi skumpinner

Da Oliver var liten var det helt nytt med snacks til babyer i butikken. Det var vel noen gulrotpinner fra et av de økologiske merkene tror jeg, og siden da har det tydeligvis kommet en rekke andre. Nå som guttene har blitt et halvt år og spiser grøt bestemte vi oss for å teste en av disse variantene. Den vi endte på ble disse ostepop-liknende greiene: 

SAMSUNG CSC
Nærmere bestemt: Mini mi, skumpinner av mais og hirse

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Smak 

Jeg tok en selv også, og skal vi være helt ærlig på smak smaker det ca som papp, bare med en bismak av mais-snacks. Snacksen er ikke saltet, sukret eller krydret, slik at babyer trygt kan spise de. Dessverre gjør jo ikke dette akkurat noe for smaken. Uten at guttene brydde seg nevneverdig. 

Trygt? 

Før vi startet var jeg veldig spent på om de klarte å spise snacksen uten å få det i halsen. Det gikk overraskende bra, og de fikk til slutt i seg store deler av skumpinnen. 

Moro! 

Også så gøy det var å faktisk kunne spise noe man hadde fått tak i og puttet i munnen! Små barn putter jo alt i munnen, men det er ikke ofte det faktisk kan fortæres når man er så liten som seks måneder. Så det virket som de synes det var stas. 

SAMSUNG CSC

 

#baby #snacks #tvillinger #foreldre 

Guttene 6 måneder

Her har vi feiret halvtårsdag med seksmånederskontroll og besøk av bestemor. Og såå store er guttene nå (i motsatt rekkefølge enn tidligere, slik at Birk ikke alltid er først. Se de andre bildene fra nyfødt til nå her): 

Konstantin 

SAMSUNG CSC

 

Birk 

SAMSUNG CSC

 

Begge to 

SAMSUNG CSC

 

De snur seg begge fra rygg til mage, og Konstantin snur seg også fra mage til rygg. Begge åler seg litt rundt, så snart blir det fart! 

Alle bildene fra fødsel til nå finnes under Måned for måned

 

#mamma #tvillinger #foreldre #baby #seksmåneder 

Første tur i sportsvogn-delen av vognen

Guttene har blitt så nysgjerrige av seg, og det ser ut som de ligger og gjør sit-ups der de ligger i vognbaggen og prøver å komme seg opp med overkroppen. Dermed fant vi ut at det var på tide å bytte til sportsdelen av Mountain Buggy’en: 

SAMSUNG CSC

Første tur gikk til Bekkestua, der vi fulgte storebror og pappa til Nadderudhallen. 

SAMSUNG CSC

Vognposene fra Voksi ser ganske voldsomme ut, men de lune og gode. 

Og sovne gjorde guttene også: 

SAMSUNG CSC

Bare seee på de søtnosene, a! Om jeg må si det selv 😉 

 

#sportsvogn #mountainbuggy #baby #tvillinger #foreldre #mamma 

Dunjakke til barn med pelskant akkurat i tide til snøen!

SAMSUNG CSC

I dag falt årets første snø i Bærum, utenom litt småfnugg som bare har regnet bort. Timingen kunne nesten ikke vært bedre, for i dag kom også dunjakken jeg hadde bestilt til Oliver. 

Han har tidligere hatt denne fra Ugly Childrens Clothing, og jeg har siden da lett etter en med fuskepels på hetten. Til slutt fant jeg en på Ebay (!) av alle steder. Jeg var litt småskeptisk først, ettersom kvaliteten på Ebay kan fort være så som så, men Ebay-selgeren hadde god feedback og jakken kostet over 300 kroner (les: dyrt til å være østen-vare), så vi tok sjansen. 

SAMSUNG CSC

Jeg ble veldig positivt overrasket over kvaliteten. Ytterstoffet er tykt og virker slitesterkt. Jakken er godt fylt opp av dun, og pelskanten på hetten var passe fluffy (selv om den var mye mindre fluffy enn den på produktbildet). 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Dunjakken får du tak i her, men husk at i perioder der valutaen gjør at prisen blir over kr 350 må du betale toll i tillegg (vi kjøpte på et punkt der totalsummen ble under kr 350, så slapp unna ekstra avgift. I skrivende stund ser jeg at Ebay sin egen valutaberegning estimerer denne til ca 10 kr over 350-kroners-grensen). 

 

SAMSUNG CSC

#dunjakke #barn #foreldre #Ebay #shopping #snø 

Vi tester: Organix babymat

Sponset via Buzzador

SAMSUNG CSC

Som jeg har nevnt tidligere er vi såkalte “Buzzadorer”. Det betyr at vi har registrert oss som produkttestere og stadig mottar produkter gratis, mot at vi tester og skriver en rapport.  

Denne gangen har vi mottatt babymat fra merket Organix. Guttene har akkurat begynt å spise annen mat enn morsmelk, så det var ekstra spennende! 

Konstantin skjønte ikke helt konseptet med disse klemmeposene enda: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Birk er generelt litt mer kresen enn Konstantin, så det ble noen morsomme grimaser: 

Han virket faktisk mer interessert i klemmeposene: 

SAMSUNG CSC

Konstantin var bittelitt skeptisk i begynnelsen, men så ville han plutselig ha mer: 

 

Det jeg synes var morsomst var faktisk å teste selv, og jeg vurderer faktisk å lage et eget innlegg med min egen mening om de ulike. Barnemat bør jo egentlig smake godt for voksne også? Litt tamt, men godt. Disse syntes jeg smakte friskt, om så noe nedtonet i forhold til voksen-smoothier. Glasset “apple and green beans” smakte litt “grønt”, men jeg tror det rett og slett bare ble en uvant smakskombo. 

Har dere prøvd disse hjemme hos dere? Eller er noen av leserne mine Buzzadorer, kanskje? 

 

#Buzzador #babymat #mamma #baby #foreldre #Organixjust

Shopping i Frederikshavn: Haul fra ulike butikker

Som jeg nevnte ble det litt shopping da vi var på barseltur til Frederikshavn. Ikke så mye som jeg bruker å kjøpe, for Birk og Konstantin var litt grinete, så det ble mye matpauser og avbrudd i shoppingen, som gjør det vanskelig å få med seg litt mer skjulte kupp (en gang fant jeg noen soveposer på nesten 90% rabatt i en salgskurv for eksempel – sånt finner man ikke med gråtende tvillinger på armen). 

Først var vi innom Føtex. Der hadde de kjempetilbud på babymat, med 7 for 50 kr og 3 for 20 kr: 

SAMSUNG CSC 

Deretter tok vi en tur i gågaten, innom masse hyggelige lokale butikker med dame- og barnemote, samt større kjeder som BR, H&M og Søstrene Grene. Den ene sportsoutlet’en jeg hadde tenkt meg innom var nedlagt, men det gjorde ikke så mye med så mange andre butikker – og ikke minst Føtex som har alt

SAMSUNG CSC 

Det ble en bluse på mor (noe krøllete for øyeblikket), samt en pakke med 6 suttekluter til bare kr 50 (woho, kupp!). Jeg fant også Snøballer fra Toms i miniversjon (!). De vanlige er jo kjempegode, men én Snøball-sjokolade er jo kjempestor. Disse er helt perfekte om man vil ha smaken av marsipan-snøballene uten å spise en hel stor. 

Her er forøvrig ulljakkene jeg måtte tilbake å kjøpe etter at jeg angret meg: 

SAMSUNG CSC

Seee på prisen da: 

SAMSUNG CSC

Det ble også litt shopping på båten til guttene (pluss litt “voksensaft” i taxfree’en):

SAMSUNG CSC

Det ble vel på under tusen kroner til sammen for alt, så jeg synes jeg gjorde noen kjempe-kupp. Angrer litt på at jeg ikke kjøpte flere gulpekluter blant annet. Men det blir vel en tur til om ikke så alt for lenge tenker jeg. 

 

#shopping #baby #mamma #foreldre #Danmark

Barseltur på danskebåten

Fra søndag til i dag har Birk, Konstantin og deres tremenninger med mødre vært på barseltur til Danmark. Det var ganske sprøtt, for da vi kom til terminalen var det tydeligvis flere som hadde tenkt tanken, og det var vel nesten 20 barnevogner til sammen: 

SAMSUNG CSC

I forhold til guttenes første tur, som var et 24-timerscruise, var vi denne gangen på et såkalt 36-timerscruise. Dette innebar at vi fikk 11 timer i Danmark, der vi fikk oppleve litt mer av Frederikshavn enn på de vanlige minicruisene der man bare har et par timer. 

Jeg glemte helt å ta bilder underveis, så jeg fikk noen bilder av Veronika, moren til William, som var med på turen: 


Litt heisventing måtte til med så mange barnevogner

 


På vei til handlegaten i Frederikshavn 

Vi var en tur på Føtex, også gikk vi nesten hele gågaten (som var mye lengre enn jeg trodde). Underveis tok vi en liten tur på båten igjen, før vi dro ut og tok en ekstra tur på Føtex fordi jeg angret på at jeg ikke hadde kjøpt noen ulljakker, hehe. 

 

SAMSUNG CSC

Det ble litt shopping i Danmark også, men resultatet av shoppingen får komme i eget innlegg. 

Har du vært i Frederikshavn før? 

 

#mamma #danskebåten #Danmark #baby #tvillinger