Oliver har fått egne glass i plast

Siden Oliver har vært så ivrig på å drikke av glass sånn som voksne om dagen har jeg vært på utkikk etter plastglass. Vi har allerede noen fra Clas Ohlson, men der kan man ikke se drikken gjennom, så jeg var på utkikk etter noe annet. Jeg vil kunne se drikken gjennom fordi hvis jeg skal gi han drikke må jeg vite “hvor” i glasset vannet er. Om det gir noen mening? Jeg vil på en måte se når vannet nærmer seg munnen hans slik at jeg ikke heller for mye eller for lite.

Etter mye leting og frustrasjon over prisnivået på plastglass fant jeg noen på Søstrene Grenes. De billigste glassene jeg har sett som likner var på Jernia for 25 kroner pr stk. På Søstrene Grenes fikk jeg imidlertid 6 glass for bare 13 kroner.

…og som om det ikke er nok kan de vaskes i oppvaskmaskinen, fryses og tåler mikrobølgeovn.

Så nå gjenstår det bare å lære Oliver å ikke gjøre slik:


Eplejuice i vognen. Jippi…

 

Slik bor vi: Badet – Den nakne (rotete) sannhet

Jeg fikk jo spørsmål om å vise litt av leiligheten vår, og jeg tar som sagt rom for rom. Forrige rom var stuen.

Denne ukens rom er badet.

Noe å si til mitt forsvar: Badet er ikke ryddet. Og det er en flekk på dusjkabinettet som jeg så da jeg tok bildene. Men jeg vasket tøy – noe man ofte gjør, så jeg så ingen grunn til å gjemme det. Og jeg liker å ha sminke og hår-greier lett tilgjengelig, derav rotet rundt vasken. Flekken er smoothie som jeg kan blogge grunnen til senere, hehe.

   

    < klesvask
^(Roars svar på å skifte dorull, hehe)

Håndkleet på det tredje bildet hang faktisk pent brettet, så jeg hang det sånn det bruker å henge. Hehe.Kjempestor krok til vognen for å ha veske/poser på

Jeg har lenge hatt krokene fra norske Tinkafu som ser slik ut:

Men i dag røyk skulderreimen på vesken min, og disse krokene passer ikke til de korte reimene på vesken. “Yey, unnskyldning til å kjøpte ny veske” tenkte jeg (neida). På vei hjem fra jobben i dag fant jeg imidlertid denne kroken:

En enorm barnevognskrok. Haha. Den er så latterlig kul. For ikke å snakke om praktisk. Se hva jeg kunne gjøre når jeg skulle bære vesken og matvarene inn i dag:

SMART SMART SMART!

Kroken kjøpte jeg på Riktige Leker for 129 kroner (betydelig billigere enn en ny veske med andre ord). De har den også i nettbutikken sin her.Inbydelsen til Olivers ettårsdag


(Har sensurert klokkeslett og hvor vi bor her på bloggen. Paranoid, jeg? Hehe)


Nå har jeg laget invitasjonene til ettårsfeiringen til Oliver. Jeg tenker at jeg gir de til folk som er invitert for å minne dem på datoen. Alle Olivers besteforeldre og oldeforeldre er bedt, men jeg forventer ikke at folk flyr langveisfra på en mandag for å spise litt kake. Det er jo bare et lite selskap med kake og muffins. Jeg tror også at mamma og stefaren min er på påskeferie akkurat da, så vi får bare ha flere selskap.

Men vi må jo markere dagen litt selv om det er i påsken og på en mandag, så jeg har funnet ut tema (lyseblått og hvitt, siden dåpen var lysegrønn) og skal bake en egen kake bare til Oliver og muffins til gjestene.

Olivers nye (perfekte?) bok

Jeg er ganske sikker på at jeg har funnet den perfekte babybok. Den heter Naturen og er en lydeffektbok. Nå tenker dere kanskje:

“Åh, en lydeffektbok? Gjentagelser av motorlyder, sirener og hundebjeff konstant den nærmeste tiden? Nei takk”,

men nei! Dette er en lydbok med lyder fra Naturen. Lyden av bølgeskulp og regn. Lyden av vann som sildrer i bekken. Og en og annen ugle.

Den ser ikke ut som en lydbok med det første. Det er fordi lyd-“knappene” er plassert på sidene i boken. Først var jeg litt skeptisk og usikker på om Oliver kom til å skjønne det, men han tok det fort.


Her er knappen for elvelyden plassert i elven

For ikke å snakke om de fine illustrasjonene av Marion Billet. Helt min smak.

Edit: Boken er kjøpt på Ark og er utgitt av Fortellerforlaget. Det står ingen forfatter.


Oliver har fått seg kompis

I helgen var vi hos et vennepar som har en gutt på 6 måneder.

Minstemann fulgte spent med når Oliver gikk som en reser rundt bordet, og Oliver plukket og undersøkte på den lille mannen på størrelse med seg selv. Det var masse folk der, men man kan trygt si at guttene kuppet showet.