Tips til mødre som skal amme til vinteren

Da jeg ammet fikk jeg et tips fra en leser om å bruke sports-BH når jeg ammet. Jeg byttet ikke umiddelbart fordi jeg trodde det skulle være vanskelig å amme med sports-BH, men jeg er i ettertid glad jeg byttet. Mange amme-BH’er gir ikke god nok støtte og brystene kan henge mer enn nødvendig etter man er ferdig å amme. I går fant jeg en annonse for en sports-BH med ull innerst mot huden:

Jeg fikk jo brystbetennelse noen uker etter fødsel, og jeg vil oppmuntre alle ammende til å bruke ammeinnlegg i ull. Med denne sports-BHen i ull er man enda litt mer beskyttet mot brystbetennelse fra kalde bryster.

Tilbudet er på Apotek1 som har alt ulltøy for voksne på 30%.

Mine fisefine gutter

Mine fisefine gutter er tydeligvis ikke interesserte i å gå sammen med meg under en gigantisk gul og blå paraply kjøpt på IKEA.

Jaggu klarte de ikke å holde minimum ti meters avstand hele veien til bilen også. Jeg må virkelig finne igjen den sorte paraplyen min…

Med bart blir det fart

Vi skal ha halloweenfest her hos oss, og i den sammenheng har vi gått til innkjøp av løsbarter. Oliver ville også være med på morsomhetene, så her får dere en liten forsmak på hvordan Oliver kommer til å se ut som voksen når han anlegger bart:

Vi får ta frem bildet igjen om 20 år og se på likheten. Vi skal ikke se bort ifra at det er akkurat slik han kommer til å se ut, hehe.

 

 

Arvet sengetøy

Jeg må bare vise dere disse skjønne sengesettene vi fikk med oss fra Olivers bestemor sist vi var der:


Se for en oppmerksomhetssyk kanin til høyre <3 endelig en sengesettkarakter jeg kan identifisere meg med 😉Man må jo bare elske de nostalgiske og koselige motivene på sengetøyet, og de duse blå fargene. Det er jo ingen hemmelighet at jeg ikke er noen fan av mange forskjellige prangende farger, så disse var helt nusselige synes jeg. Jeg har ikke testet de på IKEA-dynen til Oliver enda, men om de ikke passer vurderer jeg å kjøpe en egen dyne som passer slik at vi får brukt de. Hehe.

 

Kjepp(hest)-jaget

De siste dagene har jeg og Roar blitt etterfulgt av en mann på hest. En veldig liten mann på en kjepphest for å være eksakt.

Denne moderniserte versjonen av kjepphesten fant jeg på TGR før jul i fjor og hadde helt glemt at den lå i skapet. Her om dagen fikk Oliver den fordi han har vært så flink til å slutte med bleie, for å slå en strek over andre belønningsmetoder og si oss ferdig med bleietrening på dagtid. Ingen flere småbelønninger for å gå på do. Det synes han var greit og koser seg masse med kjepphesten sin. Denne har en knapp i øret som man kan trykke på også kommer det lyder av en galopperende hest, som selvsagt er veldig stas.

 

 

 

Mitt siste Finn.no-funn

Det er jo loppemarked-sesong, så jeg har vært og lett litt på norges største loppemarked: Finn.no. Jeg mener at 2013 kommer til å bli skatollets år. På samme måte som at skatollet ble utfaset og glemt på 90-tallet ved datamaskinens inntog, føler jeg at skatollet nå bør bæres fram igjen i lyset etter at mange har valgt å fase ut den stasjonære PCen mot en bærbar. Om man borrer et hull i bakplaten på skatollet har man et fiks ferdig PC-møbel som kler 2013 som hånd i hanske. Med plass til laptopen og permer inni, og en eventuell skriver oppå har man et fiks ferdig hjemmekontor som med noen håndvendinger kan pakkes sammen og gjemmes bort. Man må jo bare elske et møbel som hjelper deg å skjule ting man gjerne vil ha tilgjengelig, men fortsatt gjemt bort.

Dette fikk jeg i Asker for gi-bort-pris:

Jeg planlegger å gi det et strøk maling eller lakk, men har ikke helt bestemt meg for hvilken farge. Alt jeg vet er at det ikke skal være hvitt. Jeg så et knæsj blått møbel på finn.no, så vurderer å gi det en klar blå farge. Eller kanskje gult. Jeg fant dette på Pinterest, og liker at man fortsatt kan se treverket gjennom:

Pinned Image
(Her skulle det stått kilde, men bloggen bildet er fra har blitt fjernet)

 

Men med gul lampe lurer jeg kanskje på om det blir litt smør på flesk. Blått er imidlertid litt vanskelig å kombinere med andre farger om jeg for eksempel vil bruke den grønne Hay-stolen min. Kanskje jeg bare skulle lakket den i lakk der treverket bare blir litt lysere, men fortsatt synes gjennom.

Kom gjerne med tips til farge om du har noen gode ideer.