Fire Play Station spill (PS3) du kan spille sammen med dama/kona

Er madammen motvillig til å spille TV-spill med deg? Blir hun, som meg, forvirret av 3D verdener der man surrer rundt og går seg vill? Og har du en tendens til å gjøre det verre ved å kjefte henne huden full om hun går feil vei? Her er redningen for kresne koner som ikke vil spille ting som har med skyting, biler eller slossing å gjøre. Alle spillene er i 2D, slik at dere minimerer sjansen for å gå dere vill. 

1. Rayman Origins/ Rayman Legends

Stor underholdningsverdi og lett å forstå selv for de som ikke har spilt så mye Play Station før. Fare for småkrangling på hurtigbanene, men om kona lærer raskt kan det like gjerne være småbjeffing begge veier, noe som ikke er like demotiverende som at kun hun sliter. 

 

2. The Smurfs 2

Hakket lettere enn Rayman igjen, uten for mange hopp- og koordineringsting. Kan bli litt vel lett om dama har spilt noe før, men man kan ta både trophies og utfordringer på spillet som gjør det litt mer spennende. 

 

3. Little Big Planet 

En god blanding av Story Mode, noen lette tenkeoppgaver, sanking og morsomme hurtigbaner. Du kan også pynte din egen lille Sackboy, slik at dere får deres egne karakterer å spille med (også er de så søøøøte). 

 

4. Tales from Space: About a Blob

Dette er et mini-spill som du finner i Play Station Store. Et tenkespill der du spiller en liten klump (blob) som absorberer alt i sin vei, til du blir større og kan utføre større oppgaver. Veldig mye underholdning i et rimelig spill. 

 

 

Så får dere ha lykke til med spillkvelden deres. Mange anbefaler gjerne Tekken-serien til kjærestepar og ektepar for å “slå fra seg litt” på hverandre i spillet, men hvis kona di er som meg, og bruker denne dødelige slagkombinasjonen: OOOOXOXXXXXOΔΔΔΔΔΔOOOXXΔΔΔXXΔΔΔ (også kjent som “jeg aner ikke hva jeg driver med og trykker bare villt på alle knappene”), står du i fare for å få en flathånd IRL etter kampen der du gruset henne og har knust alle hennes håp og drømmer om å spille TV-spill noen sinne igjen. 

 

Disclaimer: Jeg tar ikke ansvar for samlivsbrudd eller liknende grunnet dårlig lagånd. Lykke til! 

 

 

#tvspill #playstation #PS3 

Rimelige alfabetstempler

Jeg elsker stempler. Jeg vet ikke hvorfor, men det er noe magisk og litt barnslig med å stemple. På må-gjøre-listen min har jeg en rekke ting som innebærer alfabetstempler, og jeg skal prøve å få laget noe julepynt med stempel i leire til i år. 

I nettbutikken min På Nytt Igjen har jeg fått inn et nytt stempelsett (bildet over) komplett med bokstavstempler og stempelputer, og jeg har allerede et stempelsett i treeske som er en bestselger og en flott gave: 

Du kommer til alfabetstemplene ved å trykke på bildet. 

 

Jeg har prøvd å holde meg under alle andre priser for bokstavstempler jeg har sett i norske nettbutikker, for å sikre at dere får den beste dealen, og settene koster henholdsvis 149 og 159 kroner.:) 

 

Treningsøvelser du kan gjøre hjemme med barn

Etter jeg fikk Oliver har treningsmedlemskapet mitt på Evo periodevis vært et støttemedlemskap, avbrutt av noen løpeturer på mølla i ny og ne. Likevel liker jeg å være i fysisk aktivitet, og har samlet noen av de enkle grepene jeg gjør i hverdagen for å “trene”:

– Gå av bussen en stopp eller to for tidlig

Dette er så klart avhengig av hvorvidt du tar buss og hvor langt det er mellom holdeplassene, men hovedessensen er at jeg går i oppoverbakke litt lengre enn jeg ellers ville gjort.

– Tren styrke når du ser på TV, med egen vekt/barnets vekt som motstand

Det er en rekke øvelser man kan gjøre hjemme samtidig som man ser på TV. Har du teppe eller en matte kan du ta sit-ups, eller noen av disse øvelsene:

* Knebøy med eller uten ekstra belastning

Det kan være vanskelig å få til teknikken riktig med et barn som spreller på ryggen, men da får du trent litt core som PT-venninnen min, Ida, sa. Hehe.

* Tricep mot bord

Har du et bord eller en benk, eller kanskje en sofakant kan du trene triceps foran TV-apparatet.

* Push-ups mot benk

Synes du det er litt tungt å ta vanlige push-ups (som meg), kan du ta det opp mot et bord/kjøkkenbenken eller noe annet, slik at de blir litt lettere.

* Tåhev i dusjen

Tren leggene lett med å gjøre tåhev når du pusser tennene, står i dusjen, er på vei opp trappen, eller står og venter på bussen.

Har du noen gode forslag til øvelser man kan gjøre hjemme?

 

 

#trening #mammablogg #mamma #hjemmetrening

Diamantring til baby/barn?

Jeg jobber som dere sikkert har fått med dere på miinto.no (en samling fysiske butikker rundt om i Norge i én nettbutikk) og i dag kom jeg over dette produktet fra en butikk i Ålesund: 

En diamantring til barn (!). Jeg fikk min første diamantring da jeg ble fridd til, og tenker hva i all verden skal et BARN med en diamantring, men like vel tar jeg meg selv i å tenke at jeg sikkert hadde kjøpt denne om jeg noen år fra nå får en jente. En del av meg har litt lyst til å kjøpe den til meg selv for å bruke den som fingerleddsring, hehe. Jeg ser jo mange små jenter med ulike sølvsmykker og armbånd, men disse regner jeg med ikke koster like mye som denne. Jeg husker også at jeg tygget i stykker gull- og sølvhjertene som jeg fikk lov til å ta ut av dåps-smykkeskrinet og ha på meg, så dyre smykker på små barn er kanskje ikke det smarteste trekket? 

Hva synes du? Diamantring til baby/barn: Unødvendig eller en fin dåpsgave? 

 

 

Ringen finner du her

#mamma #mammablogg #dåp #dåpsgave #hotornot #diamantring