Leste en artikkel om at marengs hører påsken til, men det stod ikke noe oppskrift. Innstilt på marengs fant jeg denne oppskriften: 2 eggehviter og 1 dl sukker. Man skal egentlig piske inn litt og litt sukker, men det visste ikke jeg, så jeg helte alt i bollen og begynte å vispe. Det funket det og, men mine ble litt seige.
Bilde før de gikk inn i ovnen i en time på 100 grader for å tørke/steke.
Så nå må jeg bake flere scones for å bruke opp eggeplommene. Hehe.
Nedoverbakke
Når vi hadde lagt oss i går kommer Roar nærmere for å kjenne på magen og bare "Oi, det er nedoverbakke her jo!". Hehe. Så kanskje det er på tide å kutte ned på marengsen.
Har dere flere marengsoppskrifter? Andre gode ting man kan lage med egg?
Edit: Nå har de lagt ut oppskrifter også
Åh, jeg elsker marengs 🙂
hvordan fikk du de så fine?jeg tok tipset ditt og løp på kjøkkenet for å lage men det ble jo helt flytende på brettet..
bertaa:
Det er jeg neimen ikke sikker på. Pisket veldig lenge. Helt til blandingen ikke slapp bollen. Men de flateste ble faktisk best etter steking, fordi de andre tørket ikke helt gjennom.
okei da har jeg nok pisket litt for lite.