Barnesko fra H&M for 99 kr bedre enn Converse til 500 kr?

Oliver har et par Small Star sko fra Converse til rundt 500 kroner, men jeg bruker de kun som “pyntesko”, eller sko han kan ha på om han kun skal sitte i vognen. Grunnen til at han ikke får bruke de som hverdagssko er fordi jeg leste denne artikkelen i bladet Foreldre og Barn om at 7 av 10 barn har for dårlige sko.

Her er ekspertene sine kriterier for valg av sko til barn:

1. Ta med barnet i butikken: Dermed kan skoene prøves før dere kjøper dem. Den samme størrelsen kan være forskjellig fra merke til merke.

2. Sjekk lengden: Ta ut sålen inne i skoen og sett barnets fot på den. Det skal være 12 millimeter å gå på.

3. Sjekk bredden: Pass på at skoen også passer i bredden. Noen barn har smale føtter, andre har brede.

4. Ikke kjøp for store sko: De sitter ikke ordentlig på, og gjør at barnet lett kan snuble.

5. Stiv hælkappe: Noe av det viktigste med en barnesko, er at den har en god hælkappe som gir foten støtte. Sjekk om hælkappen er stiv ved å trykke på begge sider av den. Den skal ikke gi etter. At barnet har gode sko med støttende hælkappe, er ikke bare viktig når de er små, men i hele vekstperioden.

6. Mellomhard såle: Sålen må ikke være helt hard, men heller ikke så myk at du får vridd den rundt.

7. God bevegelse foran: Det eneste stedet hvor foten skal være stiv, er ved hælen. Forfoten skal ha god bevegelighet.

8. Kjøp sko om ettermiddagen: Føtter har en tendens til å hovne opp i løpet av dagen.

9. Velg sko som ventilerer godt: Barn er aktive, og blir lett klamme på føttene.

10. Bytt sko ofte: Barn vokser fort. Du må regne med å kjøpe flere par sko i løpet av samme sesong.

 

Converse sine sko feiler nemlig på flere punkter, men spesielt på punkt 5, der det står at noe av det viktigste med en barnesko er at den har en god helkappe som gir foten støtte. Small star er nemlig helt myke bak, som gjør at man tråkker ned skoen og foten går på innsiden av skoen istedenfor midt på.
? Barn som går på innsiden av foten, er mer utsatt for belastning på hofter, knær og rygg, samtidig som den motoriske utviklingen kan bli hemmet. Dette kan unngås ved at de bruker sko med god hælkappe, sier fysioterapeut Bruun Haugen.

Her om dagen var jeg imidlertid på H&M og så noen sko for 99 kr – en femtedel av Converse Small star, og disse hadde både stivere helkappe (uten at den er helt stiv), mellomhard såle (mykere enn Converse sine) og med god bevegelighet foran. De ble med oss hjem og har erstattet Small star skoene til Oliver.

598574-1-1306868655806.jpg
Sko fra H&M med helkappe

Så da er nok Small star skoene best til pynt, for kule er de jo.5 kommentarer
  1. Sko til de små er vanskelig. Du og du, så mye rart en blir fortalt, fra butikk til butikk, når en er på skojakt til arvingen. Skoene som du har kjøpt på HM virket jo veldig greie da, og det skal prøves:)
   Synes du kan lage en Oslo guide for turister fra Bergen, til fredag;) Da inntar vi byen, hoho:)

  2. Cecilie: Hehe, det som er så kjipt med å være fra Oslo er at vi gjør ikke så mye spennende Oslo-ting. Jeg har vært på operaen EN gang siden den ble bygd og selv om jeg bor i gangavstand fra Holmenkollen har jeg bare sett den en gang i vinter og en gang mens den ble bygd. Nå har jeg ikke sett etter noen Pascal når jeg har vært i Bergen, men hvis dere ikke har det i Bergen må dere jo innom Pascal mellom Nationaltheatret og Solli og spise et latterlig dyrt kakestykke (den i sentrum er ikke like stas synes jeg). Jeg ville jo shoppet, men spørs om du får med mannebeinet ditt på det ;D vi oslo-borgere tar gjerne en gåtur og utepils på aker brygge om det er fint vær, men dere har jo BRYGGEN, så spørs om det kan måle seg, hehe.

  3. Lucas har to par converse sko, men dei blir ikkje brukt til hverdagssko. Til hverdags har han superfit sko som sitter godt på foten og gir støtte der dei skal 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg