Lage eget kostyme til barn? Her er 7 gjør-det-selv kostymer i siste liten:

Man trenger ikke nødvendigvis kjøpe ferdig kostyme til barna når det er karneval-tid. Jeg er vokst opp med at mamma har laget nesten alle kostymene mine selv. På tross av at jeg ikke er like flink med sy-maskinen som min mor har dere her noen tips til kostymer dere kan lage/sette sammen av klær som det kan hende barnet allerede har. 

1. Sjørøver-kostyme

Du trenger: Stripete overdel og dongeribukse klippet til piratlengde eller en annen bukse som kan minne om en sjørøverbukse. Skjerf til å ha på hodet. Øyelapp og andre pirat-tilbehør om ønskelig, som ørering, bart, sverd, krok eller muskedunder. 

 

2. Ninja-kostyme

Du trenger: Sorte klær, en hette og et belte med farge. Et sort tørkle til å dekke ansiktet med. Andre Ninja-accessories om ønskelig, som ninjasverd og kastestjerner (lages enkelt i papp). 

 

3. Tømmerhogger-kostyme 

Du trenger: Rødrutet skjorte, jeans, støvler, lue og øks (kan skjæres ut av papp eller kjøpes billig på en lekebutikk). Tegn på skjegg for en røff lumberjack-stil. 

 

4. Pantomime-kostyme

Du trenger: Sort/hvit stripete genser. Sort lue/hatt. Sorte bukser. Hvite hansker. Sort/hvit ansiktsmaling. 

5. Tyve-kostyme

Du trenger: Sort/hvit stripete genser, sorte bukser og sort lue. Klipp ut en maske av sort stoff og fest på strikk. To oppklipte hårstrikk kan fungere fint om du ikke har elastisk tråd hjemme. For å komplimentere looken kan man ha med en tøypose som man tegner et dollartegn på. 

6. Bjørnekostyme 

Du trenger: Heldress i brun/sort eller genser og bukse i matchende brun/sort farge. Lue. Tøy til å sy/lime på ører på luen (bruk et gammelt plagg som skal kastes eller ikke brukes lengre). Ansiktsmaling til bjørnenese og værhår. Sy gjerne på en bjørnehale på buksen. 

7. Fotballspiller

Veldig mange barn har allerede fotballdrakter liggende. Ta på hele drakten med strømper og sko, og send med minsten en fotball. 

 

Slike gjør-det-selv-kostymer er gjerne mer behagelige å leke og bevege seg i enn de billige ferdigkjøpte også, ettersom klær til barn gjerne er laget i bomull som puster istedenfor den tette polyesteren fra Kina-kostymene. Vil poden være en superhelt og man er litt handy kan man sy/lime på superheltmerker klippet ut av stoff i riktig farge på heldresser i rød/blå/sort (den respektive superheltdrakt-fargen). 

Håper dette var til hjelp for noen, om så kun for å trigge fantasien litt på hva man kan lage selv hjemme. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg