Enkel ostekake med cottage cheese

I dag prøvde jeg meg på ostekaken jeg skal lage i dåpen til Oliver. Det gikk over all forventning for en som aldri har laget ostekake før.

Oppskrift på Enkel ostekake med cottage cheese

Bunn
Ca 3/4 av en pakke Digestive kjeks
75 g smør

Fyll
1 pakke kremfløte (1/3 liter)
sukker (etter ønske. Jeg brukte ca 1 ss)
1 pakke cottage cheese
4 spiseskjeer ekstra lett rømme
1 pakke freia sitrongelé (pulver)

Lokk
1 pakke jordbærgele (eller annen valgfri pulvergele)

Mos kjeksen og bland med smeltet smør. Klapp bunnen i en springform.

Lag sitrongeléen med 2,5 dl vann (ikke 5 dl som anvist på pakken) og sett til avkjøling.

Visp fløte og sukker til en myk krem. Press cottage cheese gjennom en sil eller kjør i foodprosessor for å få vekk klumpene. Vend inn cottage cheese massen og rømme. Når geléen er avkjølt til ca håndtemperatur bland den inn i osteblandingen. Hell så blandingen over bunnen.

Når kaken er avkjølt og stivnet (sånn at den nesten ikke rører seg om du dytter på formen) kan du lage gelépakke nummer 2, også med kun 2,5 dl vann og sett den til avkjøling. Når denne er ca 30-40 grader kan du helle den forsiktig over kaken.

Sett igjen til avkjøling og om litt er den klar til og nytes.

6 kommentarer

Siste innlegg