Lettere ostekake med kesam

Ostekaken min med cottage cheese er en poppis i søkemotorene, men jeg har lenge tenkt på å lage en enkel ostekake med kesam istedenfor. Ved å bruke kesam slipper man all mosingen av cottage cheese’n, og sparer både tid og oppvask; Men er det like godt? 

I oppskriften har jeg brukt mager kesam, og ekstra lett rømme, men jeg og en kollega konkluderte med at ettersom kesamen er ganske sur – hvilket cottage cheese’n ikke er, så kan det kanskje lønne seg å bytte ut spiseskjeen med sukker i begynnelsen, og heller bruke vaniljekesam. Kaken ble imidlertid ikke for sur i mine øyne, så dette er nok en smakssak. Del gjerne i kommentarfeltet om noen prøver med vaniljekesam. 

Slik ble i hvert fall oppskriften til slutt: 

Kjeksbunn
En halv pakke Digestive kjeks
3 spiseskjeer smeltet smør (ok, jeg brukte margarin. Juksemakeren)

Ostekrem
1 pakke sitrongele laget med halvparten av vannet i anvisningen
1 pakke kremfløte
1 ss sukker
1 boks mager kesam
3 ss ekstra lett rømme

Gelélokk
1 pakke valgfri gele laget på halvparten av vannet anvist

 

Fremgangsmåte: 

Knus kjeks og bland med smeltet smør. Press kjeksblandingen ned i bunnen av formen du skal bruke og sett kaldt.

Lag sitrongeleen med halvparten av vannet anvist på pakningen (2,5 dl istedenfor 5 dl). Sett til avkjøling. 

Pisk fløte og sukker til en myk krem. Vend inn mager kesam og rømme, litt etter litt for å beholde luften. Når geleen har romtemperatur eller lavere vender du denne inn i blandingen. Denne også litt og litt. Deretter heller du blandingen over kjeksbunnen før du setter den kaldt. 

Lag geleen til lokket med halvparten av vannet, avkjøl til romtemperatur, og hell over kaken når den har stivnet. Vent til lokket har stivnet før du serverer. Man kan også bruke bær i lokket, men vær obs på at enkelte bær og frukter kan gjøre slik at geleen ikke stivner. 

 

 

 

 

#oppskrift #mat #kake #ostekake #kesam

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg