Idiotsikre hjemmelagde kjøttkaker

Helt siden jeg i heimkunnskapen hadde hjemmelekse og presterte å servere kjøttkakene “al dente” til familien har jeg hatt en aversjon mot å lage disse kjøttfulle klumpene. Jeg har imidlertid fått testet litt her hjemme (med en frossenpizza eller to i reserve), og har endelig kommet fram til en måte å lage kjøttkaker på som er Julie-sikker; med andre ord: Idiotsikker.

Jeg har ingen anelse om hva som egentlig skal være i kjøttkaker – da jeg brukte oppskriften fra heimkunnskapen stod det potetmel, og det skal jeg ikke prøve igjen. Så min oppskrift er som følger:

– 5-600 gram kjøttdeig
– 1 egg
– en halv finhakket løk
– 2 ss strøkavring
– salt og pepper etter smak
– 1/2 ss muskatnøtt

Kna sammen til ingrediendene er blandet, men ikke for mye. Jeg er helt overbevist om at de steinharde klumpene jeg serverte til familien da jeg gikk på ungdomsskolen var fordi jeg blandet for lenge. Blant annet.

Min måte gir ikke så pene kjøttkaker, men man tar i hvert fall en scoop av deigen og legger den i pannen.

Så moser jeg dem nesten helt flate (ta det med ro, de kryper litt sammen og blir høyere) og steker dem på medium høy varme.

Når de er ferdigstekte pipler det litt gjennom på toppen og voila! Kanskje ikke så pene kjøttkaker at man kan be svigermor på de, men de smaker i hvert fall godt. Roar er rene Helstrøm på kjøkkenet, og han elsker de.

 

 

 

11 kommentarer
    1. Du har glemt ingefæren ! 😛 Også skal de jo ikke gjennomstekes! brunes, så kokes i sausen i 10 min 😀
      Alle har hver sin måte å lage disse kjøttkakene på :p Jeg bruker jo nærmere 2 løk jeg, i deigen. mer løk enn kjøtt 😛

    2. Aili Veronica: Hmm, ingefær må jeg prøve neste gang. Jeg liker de med saus ved siden av, så gjennomsteker de heller. Har du forresten egg og strøkavring i? For jeg vet ikke om det er vanlig, men de blir veldig gode av det 🙂

    3. egg ja, og litt potetmel.. men ikke kavring .
      Tar bare bittelitt potetmel da.. for jeg liker de mer “porøse” enn harde og faste som medistekaker f.eks.
      Derfor jeg liker best å koke de og:P For da blir de mer porøse.
      Men det er vel liksom muskat og ingefæren som lager den gode kjøttkakesmaken! Og så klart, MÅ man ha tyttebær, makaroni og poteter 😛 mao, farmors kjøttkaker :p

    4. jooh. poteter, makaroni, saus og tyttebær.. Det er kjøttkakemiddagen for meg 😛
      Men tyttebær MÅ man ha..
      Vi lagde kjøttkaker til folka i australia. Ble jo så klart ikke som norske, da sausen omtrent ble hvit , men da hadde vi stua kål og poteter til.. de er jo vant med heftige biffer og grillmat osv.. og syntes den norske maten (som er fakta, norsk mat ER kjedelig!) var smakløs og kjedelig.. Men introduserte dem for tyttebær til kjøttkakene, da pøsa de på og ble storfornøyde 😛

    5. Hei, ser bra ut dette 🙂 Personlig foretrekker jeg litt potetmel, ingefær og hakket chili i tillegg til det du bruker….og karbonadedeig.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg