Roar har begynt å tilpasse dietten sin til treningen, så nå skal vi begynne å spise sunt. Jeg er bare kjempehappy for da kan jeg endelig lage litt mer spennende retter enn taco, kjøttboller og burger.
De kriteriene jeg har fått av Roar er
– høyt proteininnhold
– lavt fettinnhold
Så det gir meg ganske stort spillerom.
Her er ukens meny:
Mandag – Pasta med tunfisk
Pastasaus
2 bokser tunfisk i olje
1 stor løk
2 sjampinjonger
1 beger ekstra lett rømme
2 hvitløkbåter
Tirsdag – Kyllingsalat
Dressing
1 dl olje
1 stk sitronbåt, eller litt mer etter smak
1 stk hvitløkfedd
1 ts sennep
Onsdag – Ytrefilet av svin med chillikål
Chillikål
1 stk spisskål eller sommerkål
2 båt hvitløk
1 stk rød chili
2 dl eplejuice
Torsdag – Laksepai
Paifyll
Spinat
Røkt laks
3 egg
2 dl melk
Revet ost
Fredag – Biff med asparges og "bernaise"
Bernaise-erstatingssaus
1/2 kopp lettyogurt
6 ss lettmajones
1 ts tørket estragon
1 ss saft av sitron
1 ss vann
2 ts Dijon sennep
Salt og pepper
Lørdag – Stekt ris
Ingredienser
200 g røkt skinke
1 båt finhakket hvitløk
2 ss olje til steking
4 dl kokt basmatiris
2 stk gulrot i små terninger
200 g dypfryste erter
1 stk egg
2 ss fiskesaus (asiatisk)
½ ts pepper
Søndag – blank
Hva synes dere? Noen forslag til søndag?
(Håper dette innlegget var til nytte for noen, for det tok meg kjempelang tid å skrive.)
Interessant, og veldig kjekt med middagstips! Blir liksom litt matlei i blant.. Jeg er veldig gla i pestomarinert kyllingfilet, med gresk inspirert salat 🙂 (Isberg salat, rødløk, fetaost, oliven, tomat, pinjekjerner osv)
Marthe: Åh, det hørtes godt ut. Hva har du i marinaden da? Jeg har prøvd å lage kyllingpesto med de barilla-glassene, men jeg fikk det ikke til.
Jeg kutter opp kyllingbitene og bare smører et tjukt lag på og steker det. Vet ikke om det fins andre måter jeg, men jeg syns det smakte godt 🙂 Mener det er barilla jeg også bruker!
Marthe: Jeg får prøve det. Jeg stekte først, og tok deretter på. Sikkert derfor det ble rart.:P
Hehe 🙂 Det er hvertfall nydelig…og sunt!!! 🙂