Ukens sunne meny

Roar har begynt å tilpasse dietten sin til treningen, så nå skal vi begynne å spise sunt. Jeg er bare kjempehappy for da kan jeg endelig lage litt mer spennende retter enn taco, kjøttboller og burger.

De kriteriene jeg har fått av Roar er
– høyt proteininnhold
– lavt fettinnhold

Så det gir meg ganske stort spillerom. 

Her er ukens meny:

Mandag – Pasta med tunfisk
Pastasaus
2 bokser tunfisk i olje
1 stor løk
2 sjampinjonger
1 beger ekstra lett rømme
2 hvitløkbåter

Tirsdag – Kyllingsalat
Dressing
1 dl olje
1 stk sitronbåt, eller litt mer etter smak
1 stk hvitløkfedd
1 ts sennep

Onsdag – Ytrefilet av svin med chillikål
Chillikål

1 stk spisskål eller sommerkål

2 båt hvitløk

1 stk rød chili

2 dl eplejuice

Torsdag – Laksepai
Paifyll
Spinat
Røkt laks
3 egg
2 dl melk
Revet ost

Fredag – Biff med asparges og "bernaise"
Bernaise-erstatingssaus

1/2 kopp lettyogurt

6 ss lettmajones

1 ts tørket estragon

1 ss saft av sitron

1 ss vann

2 ts Dijon sennep

Salt og pepper

Lørdag – Stekt ris
Ingredienser

200 g røkt skinke

1 båt finhakket hvitløk

2 ss olje til steking

4 dl kokt basmatiris

2 stk gulrot i små terninger

200 g dypfryste erter

1 stk egg

2 ss fiskesaus (asiatisk)

½ ts pepper

Søndag – blank

Hva synes dere? Noen forslag til søndag?

(Håper dette innlegget var til nytte for noen, for det tok meg kjempelang tid å skrive.)

5 kommentarer

Siste innlegg