Har man ikke gjær, men ønsker å lage rundstykker å ha omeletten på i påsken er scones et godt altenativ. Bruker man ikke hele deigen kan man ha deigemnene i kjøleskapet over natten og steke de dagen etter. Man kan også bytte ut noe av melet med grovere mel om man ønsker det.
Oppskrift på scones
600 g mel
3 dl melk
50 gram smør
2 eggeplommer
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
Sett ovnen på 225 grader. Smelt smøret. Hold igjen litt av melet og bland resten med de andre tørre ingrediensene. Bland alt sammen og tilsett melet du holdt igjen til det blir en smidig deig. Kjevle ut deigen til en lefse på ca 3 cm og stikk ut scones med den åpne enden et glass. Stek sconesene til de blir gyldne.
Scones smaker ekstra godt mens de er lune etter stekingen. Jeg liker de best med brelett og valgfritt pålegg. Egg og bacon eller bringebærsyltetøy – både salte og søte pålegg passer til disse herlighetene. Vel bekomme.
Nam, nam, de rundstykkene så veldig smakende ut må jeg si!
digger deg
De så gode ut, også så kjekt at de er uten gjær:)
Hjemmelagde scones er et must i påsken, her går det i scones med revet appelsinskall, appelsinsaft og rosiner. Nesten like gode som de på kaffebrenneriet :))