Så sitter du kanskje igjen en søndag kveld og har lyst på cookies, men mangler egg. Eller er det kakesalget på skolen som er like rundt hjørnet med en liten eggeallergiker i klassen?
Disse sjokoladekjeksene er helt fri for egg, og deigen er så god at du nesten kan spise den rå. Vel, ikke bare nesten – jeg spiste vel en hel del av denne deigen rå.
Oppskriften ble til litt etterhvert, så det er et under at kjemien ble riktig i røren til slutt, men de ble faktisk riktig så gode om jeg blir nødt til å si det selv.
Cookies uten egg
Ca 150 gram margarin
1 dl sukker
1/4 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 dl mel
3,5 ss bakekakao
2 dl sjokoladebiter (kan sløyfes om du ikke har)
Pisk margarin hvitt. Tilsett alt det tørre og rør til det blir en sammenhengene deig. Rør inn sjokoladebitene til slutt. Sett deigen inn i kjøleskapet, skru ovnen på 200 grader, og la deigen hvile i kjøleskapet til ovnen blir varm.
Fordel klumper av deig på en brett med bakepapir. Stek i ca 10 min. Avkjøl ordentlig før du flytter kjeksene etter stekingen, hvis ikke skjer dette:
Hups…
Utseendet vi leter etter er mer dette:
Kjeksene blir litt seige i midten, og crispy på kanten. Mine ble i hvert fall det. Håper de funker like bra for deg. Kom gjerne med tilbakemelding om du prøver oppskriften 🙂
#oppskrift #eggeallergi #cookies #sjokoladekjeks
Å, de så gode ut. Og en enkel oppskrift (det liker jeg)
Disse skal jeg jammen lage til svigerinna mi som har eggeallergi. (så kraftig at ikke engang ungene på 2 og 5 kan spise egg, og etter det sitte på fanget hennes) Vår gamle (noe senile) “farmor” baker kaker i alle bursdager, og en liten bit uten egg. Men sist hadde hun glemt å sile ut eggene i denne lille biten. Stakkars svigerinna mi, ble igjen på badet med døren låst hele bursdagen… Tusen takk for oppskrift 😀 hehe
De så noe innmari gode ut da, nammi:)
Anna Kristin Kalbach: Ja, de tar ikke så lang tid å lage, og man slipper flere boller 🙂 Håper oppskriften kommer til nytte og at svigerinnen din liker de 😀
malene fossum: Jeg blir like overrasket hver gang jeg baker noe allergivennlig og det smaker like godt som vanlig bakst, hehe. Til uken skal jeg bake en laktoseredusert ostekake til jobben, så jeg er spent på resultatet der. Fant laktosefri kremost på Meny, så håper det blir bra.
Er det ikke litt lite mel iforhold til det andre i oppskriften? Hvor mange blir det? Jeg skal prøve de, så godt ut❤️
Anonym: De blir veldig bløte før de blir kalde, men det virket som om det ble nok til å “binde” dem. Håper dine blir bra 🙂
vi glemte å avkjøle kjeksene før vi satte dem i ovnen, og da fløt smøret utover og alt ble en stor smørkake! anbefales ikke…
Hei, nå har jeg tenkt til å prøve dette:) men jeg lurer på hvor mange det blir?
Mia: Hei, det avhenger litt av hvor store du gjør dem, men ca 8-10 stk mener jeg å huske 🙂
sitter å spiser de nå:) kjempe gode…jeg brukte 2 dl mel istedefor 1 dl da vart de helt sprøe å gode..supert at du deler slikt.har en mann som har allergi mot det meste snart å dette var supert:)
linn: Godt tips, det skal jeg prøve neste gang 🙂 Hyggelig at de falt i smak!
Jeg fulgte oppskriften og avkjølte deigen i kjøleskapet, men under steking ble de til en stor pannekake!
Det samme skjedde med meg, men de ble en brent grøt til slutt, jeg er ikke fornøyd🙁
Marthe: Disse kjeksene kan bli ganske flate hvis man ikke har i sjokoladebiter, ettersom de ikke har hjelp av egg eller egg-erstatning for heving. Håper de smakte OK til tross for utseendet.
Hei, jeg og to venner prøvde denne oppskriften den ble helt mislykka selv om vi hadde gjort alt vi skulle dette kalles IKKE cookies men mislykka bakeklump. Men de ble gode i smaken 🙂
Du skulle nevnt at resultatet blir veldig annerledes uten sjokoladebitene… Sitter her med 2 skuffa gutter…
Laga dæm nættopp, har itj smakt enda, men dæm skjer vældi go ut, lagd litt min egen vri sia æ mangla bakepulver også, men love godt👌
bra oppskrift
den blei drit tørr og flat ble nesten kvalm av de sorry
For oss litt dumme i pappen så er det lurt å spesifisere de ikke skal presses ned som vanlige cookies. Her ble det en brent sjokoladegugge som fløt utover ovnen også. Smakte på deigen og det var virkelig en god blanding, men tror nok jeg holder meg til en blanding med mer mel slik at det ikke flyter ut.
Det samme skjedde med meg, men mine ble en brent grøt🙁
Når jeg lagde de så tror jeg at jeg tok de litt for nærme hverandre, så det første jeg sa når jeg tok dem ut av ovnen var:
– Det ble en kake det😂.
Men jeg kommer garantert å lage de mere, fordi at noen av plassene på “kaka” var litt svidd, men det smakte man ikke. Det var nesten bedre med de svidde sidene😊
Disse ble gode… Byttet ut sjokoladen med hasselnøtter så den ble vegansk (skulle lage de til en veganer).. 2dl nøtter (ikke hakket)… Kan eventuelt redusere litt, men ble ikke ille, de ble bare litt høyere enn ventet. Jeg finhakket nøttene, så neste brett så trykket jeg litt ned på kakene. Brukte barneskje og syntes strl var fin (16 cookies i god strl). Smaken minner ganske godt om brownies 🙂 Disse skal jeg nok lage igjen. Men skal også finne noe som kan erstatte nøttene så den kan passe veganer + egg- og nøtteallergiker 😂
Brukte også 2ss mer med mel da jeg leste gjennom kommentarene først…
Altså, veganeren har ei søster som er egg- og nøtteallergiker… Skrev kanskje litt dumt… Så vel, veganeren blir nok happy med disse ☺️ Har ei nøtt å knekke for å lage den passelig til begge…