Babyenes navn: Når navnevalget blir stoppet av staten

Da har vi fått registrert guttenes navn på Altinn.no; eller “søkt om” er vel mer riktig. Fornavn 1 er i orden, men fornavn 2 som vi har valgt til guttene (eller mellomnavn som det gjerne kalles) har nemlig blitt stoppet for gjennomgang fordi det er for få i Norge som heter det.

Feilmeldingen vi fikk da vi prøvde å registrere navnene var at det var registrert for få med dette navnet i Norge, og at vi ble bedt om å dobbeltsjekke at vi hadde skrevet det riktig. Da vi bekreftet at de var stavet riktig ble vi bedt om å legge ved en begrunnelse på hvorfor vi skal få lov til å kalle barna de gitte navnene. Deretter må en saksbehandler vurdere navnene for å sørge for at navnevalget ikke kan være en “vesentlig ulempe” for guttene. 

Fornavnene til guttene er i hvert fall: 

Birk & Konstantin 

Mellomnavnene som har blitt midlertidig stoppet er blant annet navnet til en tippoldefar på min side, som også er et familienavn på fars side, samt et navn inspirert av Liv (oldemor på andre siden) og Oliver. Ettersom vi ikke er sikre på om mellomnavnene blir “godkjent” velger vi å vente med å skrive de her, men vi regner med de går gjennom. Vi måtte gjennom samme søknaden da vi valgte navnet “Gullik” som mellomnavn på storebror, og det gikk knirkefritt. 


Foto: Helena Krekling 

 

#baby #mamma #navnevalg #nyfødt #mammablogg

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg