Mørke chocolate chip muffins oppskrift

SAMSUNG CSC

Ønsker du amerikansk-inspirerte muffins med sjokoladebiter? Disse er herlige og super-enkle! Jeg har brukt vanlige, små norske muffinsformer, ettersom jeg synes de store amerikanske fort kan bli litt mye. Husk å justere steketiden om du velger å bruke store. 

Oppskrift mørke sjokolademuffins med sjokoladebiter (ca 12 stk)

Ingredienser

150 gram mel

3-4 ss bakekakao

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

80 gram brunt sukker (kan byttes ut med hvitt) 

150 gram hakket kokesjokolade (spar ca 1/5 til å strø på toppen) 

1 egg 

0,8 dl flytende margarin med smør 

1,2 dl melk

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen på 180 grader. Sikt melet, bakekakao, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Bland inn sukkeret og det meste av sjokoladebitene (ca 4/5). Bland egg, det flytende margarinet og melk. Rør de våte ingrediensene inn i de tørre, men pass på å ikke blande for lenge. Fordel muffinsformer i et muffinsbrett (viktig for at muffinsene ikke skal flyte ut). Fyll formene ca halvfulle (mine ble litt over halvfulle) og strø over sjokoladebiter. Stek i ca 10 minutter – sjekk gjerne med en bakepinne om de er gjennomstekt. Pass på at muffinsene ikke blir overstekt; tørre muffins er ikke moro – spesielt når de ikke skal ha glasur. 

Værsågod! Smaker ekstra godt når de fortsatt er litt lune ♥ (hvem har tid til at de skal kjøle seg helt ned uansett?)

SAMSUNG CSC

 

#mamma #oppskrift #muffins #sjokolade #mat

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg