Ønsker du amerikansk-inspirerte muffins med sjokoladebiter? Disse er herlige og super-enkle! Jeg har brukt vanlige, små norske muffinsformer, ettersom jeg synes de store amerikanske fort kan bli litt mye. Husk å justere steketiden om du velger å bruke store.
Oppskrift mørke sjokolademuffins med sjokoladebiter (ca 12 stk)
Ingredienser
150 gram mel
3-4 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
80 gram brunt sukker (kan byttes ut med hvitt)
150 gram hakket kokesjokolade (spar ca 1/5 til å strø på toppen)
1 egg
0,8 dl flytende margarin med smør
1,2 dl melk
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen på 180 grader. Sikt melet, bakekakao, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Bland inn sukkeret og det meste av sjokoladebitene (ca 4/5). Bland egg, det flytende margarinet og melk. Rør de våte ingrediensene inn i de tørre, men pass på å ikke blande for lenge. Fordel muffinsformer i et muffinsbrett (viktig for at muffinsene ikke skal flyte ut). Fyll formene ca halvfulle (mine ble litt over halvfulle) og strø over sjokoladebiter. Stek i ca 10 minutter – sjekk gjerne med en bakepinne om de er gjennomstekt. Pass på at muffinsene ikke blir overstekt; tørre muffins er ikke moro – spesielt når de ikke skal ha glasur.
Værsågod! Smaker ekstra godt når de fortsatt er litt lune ♥ (hvem har tid til at de skal kjøle seg helt ned uansett?)
#mamma #oppskrift #muffins #sjokolade #mat