Tilvenning i barnehagen med tvillingene

SAMSUNG CSC

Denne uken begynte tvillingene i barnehagen! <Sett inn alle tenkelige klisjeer om tid som går for fort og barn som vokser opp for fort her>. Jeg har hørt mye om tilvenning i barnehage med tvillinger, så jeg var spent. Kom de til å splitte dem? Kom de til å nekte oss å være to foreldre? Kom de til å nekte storebror til å være med å levere eller hente? 

 

Dag 1 

Første dagen dro jeg dit med tvillingene alene. Vi avtalte at jeg skulle komme når alle de andre barna sov, slik at de fikk full fokus uten at det ble skummelt med så mange andre barn. Guttene fikk utforske og synes det var kjempestas med masse nye leker. De var på samme gruppe på samme avdeling, og hadde samme kontaktperson under tilvenningen.

SAMSUNG CSC

Jeg prøvde å gå ut for å legge noen papirer i vognen, og det gikk veldig fint. For at det ikke skulle bli for mye den første dagen hadde de kort dag, og jeg var i barnehagen hele dagen. 

SAMSUNG CSC

 

Dag 2 

Andre dagen skulle de også komme når de andre sov, men denne dagen skulle jeg prøve å dra fra barnehagen, men være like i området. Storebror Oliver var med og leverte (uten at barnehagen sa noe på det) og guttene ble fort varme i trøya. Vi gikk hjem og jeg tok noen timer hjemmekontor mens storebror lekte og pakket til besteforeldrebesøk, før vi kom og hentet etterpå. 

SAMSUNG CSC

Det hadde visst vært ørlite sutring da de innså at jeg hadde gått, men ellers en veldig bra dag. Konstantin begynte imidlertid å hylgråte da han så meg komme, men forsvinne inn bak hjørnet når jeg skulle inn døren, og insisterte på kos når jeg kom inn. Hypotesen er at han kanskje var litt sliten, og kan ha sett meg og trodd at jeg skulle dra igjen da jeg forsvant fra synsfeltet hans. Etter at jeg hadde kommet og han skjønte at jeg ikke skulle dra igjen var han likevel i hundre, og ingen av de ville dra. 

 

Dag 3 

Vi trodde her hjemme et øyeblikk at tredje dagen skulle bli siste dag med tilvenning, og vi skulle prøve en lang dag. Jeg leverte sånn passe tidlig, og skulle dra hjem og jobbe samt følge Oliver for å møte Beste, før jeg skulle hente nærmere vanlig hentetid. 

Det skulle vise seg å være litt vel optimistisk, for den snørrete nesa Konstantin hadde fått på kvelden etter dag 2, hadde utover dagen utviklet seg til feber og slapphet. Så etter bare et par timer fikk vi en telefon om en pjuskete liten en, som trengte mammaen sin og hvile fra barnehagen. 

Etterhvert utover dagen ble Birk syk også: 

Så bursdagshelgen min har blitt feiret med to små pjuske ettåringer med sin første smak av barnehagesykdom. Party party! 

I morgen holder vi de hjemme for å være sikre på at de blir ordentlig friske, så får vi ta det som det kommer dagen etter. 

Noen andre som har hatt små som ble syke allerede under barnehagetilvenningen? 

 

#barnehage #barnehagestart #tvillinger #mamma #foreldre #baby #barn

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg