Havreflarn oppskrift i desiliter

havreflarn på en tallerken med julepynt i bakgrunnen

Det er mange oppskrifter der man trenger å måle ingrediensene i gram istedenfor desiliter. Havreflarn er ikke en av dem. Her har jeg målt opp ingrediensene i dl istedenfor gram, slik at du (og meg selv i fremtiden) slipper å ta opp kjøkkenvekten:

Oppskrift Havreflarn, uten kjøkkenvekt

75 gr smør (dette er ikke rakettforskning, bare bruk strekene på smørpakken)

2,5 dl havregryn, små lettkokte

1 egg

1 dl sukker

1 ts bakepulver

 

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og bland inn havregrynene. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn bakepulver og avkjølt havregrynsblanding.

Fordel på brett (ca 9 stk pr brett). Oppskriften gir rundt 18 havreflarn, litt avhengig av hvor store du lager dem. Stek til kantene er gyldne, ca 5-7 minutter (NB: havreflarn brenner seg fort, følg med underveis i stekingen).

 

havreflarn på en tallerken

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg