Pizzabunn uten gjær (med bakepulver)

Pizzasulten, men tom for gjær? Det var vi på hytta i sommerferien! Eller, det skulle vise seg at vi hadde gjær innerst i et skap i ettertid, men da bakingen startet var vi sikre på at vi var gjær-lens, med kun bakepulver for hånden. Etter litt googling fant vi ulike versjoner, men med relativt dårlige bilder og forklaringer, så her kommer vår fremgangsmåte i håp om at den kan komme andre til nytte.

pizzabunn uten gjær ferdig

Ingredienser pizzabunn uten gjær (2 små eller én stor)

5 dl mel

1,5 ts bakepulver

1,5-2 dl vann

Flytende margarin

0,5 ts salt

 

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen på 200 grader. Her skal ikke deigen heve, så man kan sette på ovnen før man starter å blande deigen. Ha melet i en bolle sammen med saltet og bakepulveret. Bland vann og en god sprut flytende margarin (ca 3 spiseskjeer), og rør blandingen inn litt og litt i det tørre til det blir en deig som minner om pizzadeig. Kna deigen litt (jeg knadde et minutt eller to bare) for å få deigen smidig og la glutenet binde seg litt. Kjevle ut til en tynn bunn på melet bord og forstek i ovn 5-6 minutter. Legg til slutt på ønsket fyll og stek i ytterligere 8-10 minutter, eller til kanten har fått litt farge.

 

pizzabunn uten gjær under baking

Vi valgte å kjevle pizzabunnen ganske tynn, ikke mer en halvannen centimeter tykkelse.

pizzabunn uten gjær mellomstekt

Pizzadeigen hevet like vel litt under forstekingen og man kan se at den har boblet opp flere steder.

pizzabunn uten gjær med tomatsaus

Deretter hadde vi på ønsket fyll på den forstekte pizzabunnen og stekte på nytt.

pizzabunn uten gjær ferdig

Bunnen smakte godt, litt som en blanding av scones og pizzabunn, men det er ikke sikkert jeg hadde lagt merke til at det var noe merkelig med deigen om jeg ikke laget den selv og visste at den var uten gjær.

Her er pizzabunnen slik den så ut da den var kuttet:

pizzabunn uten gjær tverrsnitt

 

Har du prøvd å lage pizzadeig uten gjær før? 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg