Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Vi tester: 8 vogner på 9 måneder

Publisert: 01.02.2011 @ 14:51 Kategori: Olivers utstyr Kommentarer: 11

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne lage et innlegg om vognene jeg har hatt, og det er jo klart jeg kan. Vi har jo hatt en god del, og så sent som i går kveld tok jeg meg selv i å surfe på finn.no etter en Bugaboo Cameleon (nei, jeg skal ikke kjøpe enda en, jeg bare så en dame med en slik med vinterhjul på butikken og synes den var fin).

De kommer i den rekkefølgen vi kjøpte/fikk de i. Vi har hittil hatt 8 vogner, 7 forskjellige.

 

1. Babytravel Grizzly

Ett ord: TUNG. Det hjelper ikke hvor fint det er med vendbart håndtak eller at det er en kombivogn, det er ikke verdt det. Denne er fin om du skal ta av hjulene og bruke den som seng. Eventuelt en god sovevogn i barnehagen, for da slipper du å slite med den. Jeg fikk penger til vognen av mine foreldre og angrer fortsatt på at jeg skulle være så beskjeden og kjøpe denne vognen til 3500 kr istedenfor å bruke 1500 kroner mer på en Emmaljunga City Cross som jeg kunne hatt fortsatt den dag i dag.


2. Simo kombi m/alu understell

Vi kjøpte Simo-vognen brukt på finn, og den var en DRØM å trille i forhold til Grizzlyen. Jeg elsker den klassiske kalesjen på Simo-vognene, og det var flott med hardbag som lett kunne taes ut om Oliver sovnet i vognen. Simo selger ikke (så vidt jeg har forstått) disse lette understellene lenger, og Simo-vognene er nå tyngre. Noe jeg synes er trist, for de er virkelig pene og se på.

Vognen vi kjøpte var imidlertid knirkete og gammel, så vi satset den på gameshowet "Oppgrader" på TV2 og vant ny vogn.


3. Mountain Buggy Urban Jungle


Dette er vognen vi vant på Oppgrader, og en av mine tre favoritter. Hadde vi ikke trengt penger til en ny midlertidig ovn etter vi tapte komfyren vår på det samme programmet hadde vi nok hatt denne enda. Har faktisk ingen ting å utsette på denne, utenom at den har ganske stiv pris og at én av knappene på vår var løs (men det tror jeg den nye eieren fikk fikset på garantien).


4. Emmaljunga Duo m/alu understell

Dette er vognen vi har hos mormor (min mamma), og jeg er frelst. Har flere ganger vurdert å overbevise mamma om å la meg få ta den med til Oslo siden Oliver enda, ved en alder av 9 måneder, passer i vognbaggen sammen med vognpose (!). Man kan også sette opp ryggen i vognbaggen når babyen blir gammel nok slik at de kan se litt mer.

Om det ikke har kommet noe revolusjonerende på vognmarkedet innen nestemann (Simo tilbake med lettere understell?) tror jeg vi kjøper en slik. Det skal sies at dette er versjonen med aluminiums-understell så den er veldig lett og fin å trille. Vet ikke om jeg hadde likt den så godt om det var en av de tyngre versjonene.


5. Reisetrille fra Carrefour i Spania

Helt kurrant reisetrille for nesten halvparten av prisen av tilsvarende triller i Norge. Ingen planer om å kjøpe noen ny reisetrille med det første.


6. og 7. Teutonia Mistral 05 og 08-modell


05-modellen

Dette skulle vel egentlig være en midlertidig vogn fordi vi solgte Mountain Buggy'en, men det er en av de to vognene vi har nå. Det er supre vogner og jeg ble så fornøyd med den første vi kjøpte at jeg likesågodt kjøpte en til å ha hos morfar (min pappa). Det er litt tungvint å ta med seg vogn hver gang vi skal på besøk til Narvik de neste 2-3 årene, så jeg fant ut at en slik passet fint å ha der.

Grunnen til at Mistral-vognene er blant favorittene er at de ser ut til å holde seg godt, de er lette og fine og de blir veldig små når man klapper de sammen slik at de passer i de fleste biler (selv vår gamle kjempelille bil). De har vendbart håndtak som er flott i overgangsperioden fra vognbag til sportsdel og er alt i alt en god vogn så langt jeg har erfart.


8. Babytrend joggevogn

Joggevognen fra Babytrend er veldig lik Instep sin joggevogn, KS Nobilis joggevogn og er som en billigversjon av Mountain Buggy Urban Jungle. Den kostet meg i underkant av 1200 kroner inkludert frakt, og vi bruker den som hverdagsvogn nå. Den har svingbart forhjul, og det meste som sportsdelen til Urban Jungle har, utenom justerbart håndtak og mulighet til hardbag. Grunnen til at jeg bruker den som hverdagsvogn og ikke Teutonia Mistral, er fordi den er litt smalere, og kommer seg derfor gjennom dørene på skolen min enklere. Den er imidlertid stødig og fin selv om den er smal.

Hvis man ikke tar av hjulene når man slår den sammen tar den litt stor plass i bilen i høyden, pluss at vognposen berører gulvet i bagasjerommet om du ikke tar den ut - noe som er uheldig fordi det gjerne blir vått av snøen samme årstid som man bruker vognpose, og å ta inn og ut en vognpose ikke er bare-bare.

 

Har noen av leserne mine erfaringer med noen av disse?

Jeg vet at Mari har en ny Simo og Camilla har City Cross som jeg skulle ønske jeg kjøpte, er dere fornøyde?

Hvilken vogn har du? Hvor mange har du hatt, og er du fornøyd?

11 kommentarer

Postet av: Ingrid - Photography

bugaboo cameleon er såå god og trille! syns alt er bra med den jeg :) anbefaler deg og kjøpe den! der er det jo så gigantisk bag, at han har sikkert fortsatt plass oppi der. Men man må ha egen vognpose da. hverfall når man bytter til sportsdelen. :)
Dato: 01.02.2011 Tid: 15:52 URL: http://ingridtj.blogg.no

Postet av: Silje

Så mange vogner :) Den fra oppgrader ser fin ut :)
Dato: 01.02.2011 Tid: 16:35 URL: http://niborlysende.blogspot.com/

Postet av: Anka

Veeldig fornøyd med min TFK Joggster Twist.
Dato: 01.02.2011 Tid: 17:23 URL:

Postet av: Jeanette

Jeg har selv Teutonia vogn, kjøpt ny i 2009 da Kim ble født. Jeg er kjempe fornøyd med den:-) ENESTE var at jeg syns baggen var litt smal. Men når jeg kikker meg rundt på andre "nymotens" vogner, så er de fleste i den str. Den passet til Kim så lenge han brukte ligge delen, så det gjorde ikke oss noe:-)
Dato: 01.02.2011 Tid: 18:31 URL: http://sjantis.blogg.no

Postet av: heidi uuuuu

i og med at æ har jobba i bhg i 5 år,så har æ jo prøvd dem fleste vognan og det va ikke nå tvil,vi skull ha emmaljunga city cross med hardbag.vi e strålende fornøyd med den asså,den e liten,lett,smal,kort,trygg og bare utrolig fin:)æ kjøre ikke bil,så vi tar my buss,og det e mi vogn som tar minst plass uansett,dem andre e alltid my lenger eller breiar,tom trehjul vognan.city baggen brukt vi te hu va ca 7 mnd,vi fikk voksi pose oppi også:)kjæm aldri te og skaff mæ nå ainna vogn,enest ei lita trille te vi sk apå syden tur i sommer.
Dato: 01.02.2011 Tid: 19:08 URL: http://www.princessheidii.blogg.no

Postet av: Cecilie

Emmaljunga City Cross + MacLaren Techno Xt :) Jeg ELSKER de begge:)
Dato: 01.02.2011 Tid: 23:30 URL: http://babyblog.blogg.no

Postet av: Baby - og brudeblogg

Vi har Brio :) Happy understell og Sing bag, kjøpt ny i mars -10 :) Er strålende fornøyd så langt, og nå tar vi snart i bruk sportsdelen :) bittelitt misfornøyd med kalesjen, den kan bli litt slapp bak..
Dato: 02.02.2011 Tid: 07:00 URL: http://finestebabygutten.blogg.no

Postet av: Renate

Tusen takk for flott innlegg! :D Vi har selv en 2010 modell Simo kombi. Den er tung, men jeg eeeelsker vogna :) Vesla er 7 måneder og ligger kjempegodt i den.
Dato: 02.02.2011 Tid: 07:16 URL:

Postet av: Mari - mamma til verdens beste <3

Jeg (vi) er veldig fornøyd med simo vognen vår. Den er god å trille og Nikolas sover godt. Den er litt tung, men så lenge dekkene er godt pumpa opp er den "lett" å trille fordi. Den tar veldig stor plass i bilen, men vi har stasjonsvogn så vi får faktisk både plass til simo vognen og den nye tralla. Når vi er på shopping eller på tur bruker vi instep vognen. Den er vi kjempe godt fornøyd med. Nikolas elsker å sitte å se ut og han sovner fort i den!:)
Dato: 02.02.2011 Tid: 14:36 URL: http://mariwalnes.blogg.no

Postet av: Mona

Vi hadde bugaboo cameleon til å begynne med. Jeg var fornøyd med den, men syntes han begynte å få litt dårlig plass i den på slutten. Da den ble ødelagt under en flytur i sommer, kjøpte vi heller en annen vogn. Så nå har vi Babyjogger city elite. Den er jeg superfornøyd med! Eneste negative er at den er bred i forhold til bugabooen, så den tar litt mye plass i den lille gangen vår.
Dato: 02.02.2011 Tid: 20:58 URL: http://mamma-mona.blogspot.com/

Postet av: Camilla

Superfornøyd med City Cross :) Perfekt til alle årstider, perfekt utseende og perfekt vekt og størrelse, ja den er rett og slett helt perfekt :)

Jeg håper det blir din vogn nummer 9 :D
Dato: 02.02.2011 Tid: 22:54 URL: http://www.frkhaga.blogg.no

Skriv en ny kommentar

hits