Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Fødselshistorien

Publisert: 25.04.2010 @ 15:26 Kategori: Fødselshistorie Kommentarer: 21

Dette ble en veldig lang fødselshistorie/fødselsrapport. Jeg har delt de opp i små kapitler i håp om at det skal bli enklere å lese, men for de som kun vil vite om dramatikken og selve fødselen kan lese overskriftene og deretter begynne på "Rier uten pause".  Angst for å gå over termin

Natten før vannet mitt gikk lå jeg og gråt. Jeg hadde en inderlig angst for å gå over termin. I følge mensterminen min var jeg jo allerede en uke over termin, og man regnes jo ikke på overtid før to hele uker etter ultralyd-termin. Det hjelper ikke på at sjansen for fosterdød øker betydelig etter uke 41. Legen min bryr seg ikke om meg og har fylt ut helsekortet mitt mangelfullt hele svangerskapet. Dette fikk jeg ikke vite før i uke 37 når jeg var inne på Ullevål for premature rier. Da ringte jeg helsestasjonen på Vestre Aker. Helsestasjonen hadde ikke tid til meg, og jeg følte meg sårbar og alene. Hva skulle skje med oss om jeg gikk over termin? Jeg kjenner jeg får tårer i øynene bare av å tenke på det. Roar ble holdt våken av gråtingen min, men vi klarte å sovne rundt klokken fire.

 

Vannet går

På morgenen den 18.april våknet jeg, tross gråtingen min, klokken ni om morgenen. Jeg skulle til å sette meg opp idet jeg hørte et lite «knepp» og vann begynte å renne ned i sengen. Jeg spratt opp for å redde madrassen og begynte nesten å gråte av glede når jeg innså at det var vannet mitt som hadde gått. I ekstase vekket jeg Roar og forklarte at vannet hadde gått. Jeg var så lettet at jeg fikk hodepine av å holde igjen tårene.

 

Første møte med Ullevål etter vannavgang

Jeg ringte Fødestue B på Ullevål og jordmoren sa at jeg bare skulle komme. Vi fikk pakket det siste i sykehusbaggen og satt oss i bilen. Når vi kom til Ullevål ble jeg undersøkt for åpning og koblet til CTG. Da kom de første riene. De var som sist jeg var inne, og ikke veldig vonde. Jordmoren sa at vi kunne velge om vi skulle dra hjem og vente til de ble sterkere, eller om vi ville gå en tur på sykehusområdet om komme tilbake om en time. Det var så fint vær at vi valgte å gå rundt på området.

 

Ingen åpning og tilbake hjemme

Etter turen vår rundt på området sjekket jordmor om jeg hadde fått åpning, noe jeg ikke hadde fått. Hun likte egentlig ikke å sende meg hjem siden vannet mitt hadde gått og jeg hadde rier, men det var fullt på fødestuen, så hun sa at om jeg gikk greit for oss så kunne vi dra hjem og heller komme tilbake når riene ble sterkere. Vi dro hjem og jeg satt meg i sofaen og så på TV, mens Roar fikk seg litt søvn. Etterhvert ble riene sterkere og Roar gikk for å flytte bilen, men innen han rakk tilbake måtte jeg ringe han og be han holde motoren i gang, for nå var jeg klar til å dra til Ullevål igjen.

 

Andre møte med Føde B

Når vi kom tilbake møtte vi en mindre hyggelig jordmor som oppførte seg som om det var min feil at legen min ikke hadde fylt ut helsekortet mitt riktig. Jeg forklarte at jeg ikke visste at det var mangelfullt før jeg var inne til premature rier og hun bare «og enda fortsatte du å dra til henne». Jeg ble litt usikker og sa «jeg ringte helsestasjonen dagen etter, men de hadde ikke tid til meg», men hun overså meg og svarte med ikke. Det rareste er at jeg fortsatte jo ikke å gå til legen min. Jeg bestilte time hos henne, men det var turnuslegen hos Røalegene som tok den siste kontrollen, og hun tok veldig godt vare på meg, pluss at hun fylte ut alt riktig.

 

På isolert «høy smittefare»-rom på grunn av fastlegen

Siden legen min aldri skrev resultatet av blodprøvene mine på helsekortet og jeg ikke fikk egne papirer med resultatene måtte de behandle meg som om jeg hadde HIV og det som var, til legekontoret åpnet mandags morgen og de fikk bekreftet at jeg var frisk. Vi trodde alle at vi skulle rekke å få resultatene før Oliver kom. Han hadde andre planer.

 

Rier med pause

Først varte riene i rundt ett minutt, med en herlig pause mellom. Disse varte noen timer. Jeg fikk stå/sitte i dusjen for å lindre smertene, men etterhvert fikk jeg prøve lystgass. Det var ikke noe for meg, men jeg pustet i en times tid for å prøve og venne meg til det. Vålerenga scorte mot Brann som hjalp mer på riene enn lystgassen, men i pausen av kampen ble riene så sterke at jeg kastet fra meg lystgassen i smerte. Det var det siste av lystgassen for kvelden og jordmor fant ut at det kanskje var på tide med epidural (dette var en hyggelig jordmor). Jeg ble gjort klar til intravenøst og anestesilegen ble ringt.

 

Rier uten pause

Plutselig kom riene uten mellomrom og pausen som jeg telte ned til under hver rie ble borte. «Når gjør det vondt?» spurte jordmor og jeg husker at jeg skrek «nå, nå, nå, nå og nå! Hele tiden!». Jordmor sjekket åpningen min og så forbauset opp på jordmor nr. 2. «Kjenn her» sa jordmoren. «Hun hadde tre cm åpning for bare en halvtime siden». Det kom en lege og sjekket åpningen min han også og det viste seg at jeg hadde gått fra tre cm åpning, til full åpning på under 50 minutter (!). De absolutt hardeste 50 minuttene i mitt liv.

 

Pressrier, vakum og baby

Like etter at legen hadde sjekket åpningen min kom pressriene. De satt på meg CTG, og det viste seg at de ikke fant noe fosterlyd. Dette fant jeg ut først etterpå for jeg var så borte i smerteverden at jeg klarte ikke overhøre samtalene mellom leger og jordmødre. Legen var redd for at morkaken min hadde løsnet og de måtte handle raskt. De fikk forklart meg at de skulle inn med vakum og jeg fikk presse. Navlesnoren hadde havnet rundt halsen på Oliver og hadde jeg ikke klart å presse måtte de sendt meg på hastekeisersnitt. Pressingen gikk imidlertid bra og var ikke halvparten så vondt som konstante rier. Jeg har alltid trodd at det var pressingen som var verst, men der tok jeg grådig feil. Når Oliver var ute fikk jeg han ikke på brystet fordi de løp ut med han for å gi han oksygen. Ifølge fødselsrapporten fra sykehuset gråt han etter to minutter (jeg må skrive i følge rapporten, for jeg var så utslitt etter smertene at jeg lå i en boble uten tid). Det kom en jordmor inn og fortalte at babyen gråt og holdt døren oppe slik at vi fikk høre. Roar ble den første av oss til å holde Oliver og gledestårene kom når guttene mine entret rommet sammen. Jeg har aldri vært så stolt og glad noen sinne.

 

Oliver ble født den 18.april klokken 2242. Han veide 3368 gram og var 49 cm lang.


Jeg fødte forresten uten smertestillende, for de rakk ikke å gi meg det før jeg måtte presse.Gutten vår bare noen minutter gammel ♥

 

21 kommentarer

Postet av: ~

så nydelig <3
Dato: 25.04.2010 Tid: 15:36 URL: http://www.lindan91.blogg.no

Postet av: Sarah Brobakke

Åh, for en flott historie :) Kan tenke meg det var vondt. Du er utrolig sterk, og gratulerer så mye med den nydelige gutten ! :D
Dato: 25.04.2010 Tid: 15:40 URL: http://sarahbrobakke.blogg.no

Postet av: Mari - termin 19.april - dag 6 på overtid....!

Respekt til deg som ikke tok noe smertestillende!:) I dag er det sjette dagen min på overtid.. har vært skikkelig lei meg og grått mye i dag pga angst for at noe ikke skal skje snart... Kanskje vannet mitt går i natt eller i morgen slik som det gjorde med deg! Oliver er helt nydelig :-)
Dato: 25.04.2010 Tid: 15:49 URL: http://mariwalnes.blogg.no

Postet av: Reven

Du er en helt, Julie (:
Dato: 25.04.2010 Tid: 15:59 URL:

Postet av: Negldesigneren

nå er det jeg som gråter haha
Dato: 25.04.2010 Tid: 16:50 URL: http://www.katetyler.blogg.no

Postet av: Negldesigneren

ååå,hos hvem da?har du msn?
Dato: 25.04.2010 Tid: 17:14 URL: http://www.katetyler.blogg.no

Postet av: Negldesigneren

sendte invitasjon nå
Dato: 25.04.2010 Tid: 17:18 URL: http://www.katetyler.blogg.no

Postet av:

Noen detaljer syns jeg ærlig talt det går ann å holde for seg sjæl..!
Dato: 25.04.2010 Tid: 18:10 URL:

Postet av: Spitsy - Tobarnsmor <3

Gratulere med en liten prins :)

Flott fortalt :) høres jo kjempe skummelt ut :s Men så flott at alt er bra med mor og barn :)

Så slurvent av legen din å ikke ha papirene i ordne så du måtte bli behandla som so er hiv postitiv :s

Vist du vil kan du lese min fødsels historie her

http://spitsylife.blogg.no/1271854738_min_fdsel_.html
Dato: 25.04.2010 Tid: 19:17 URL: http://spitsylife.blogg.no/

Postet av: Camilla

Så søt han er! Jeg var også på Føde B på Ullevål :) Jeg fikk nesten ikke komme til sykehuset fordi sykesøsteren på telefonen mente det bare var kynnere, fordi det var over tre uker til termin. Så hun sa litt oppgitt: ja du får komme en tur da, så skal vi se hva dette er for noe. Var på sykehuset 1, 1/2 time så var ungen ute. Hadde "håpet" på å prøve lystgassen, men rakk ikke noe smertestillende siden hun kom i en lyn fart. Jeg er helt enig: Rier er MYE verre enn å presse ;)
Dato: 25.04.2010 Tid: 21:17 URL: http://frkhaga.blogg.no

Postet av: Nita

Nåh! får tårer i øynene når jeg leser! Så bra at alt gikk bra til slutt! Du er flink som greide deg ute smertestillende! Og jeg fikk forresten rett! Du fikk søndagsbarn! hihi! :D
Dato: 25.04.2010 Tid: 21:51 URL: http://nitapus.wordpress.com/

Postet av: Mona

Takk for at du deler :) Alltid spennende å lese fødselshistorier.. Huff, hørtes ut som du hadde en ganske tøff fødsel. Godt at det gikk bra til slutt! Og lille Oliver er nydelig!! Vil gjerne hilse på på ordentlig om litt også :)
Dato: 25.04.2010 Tid: 22:33 URL: http://mamma-mona.blogspot.com/

Postet av: kmsv

Åh, glad du la ut fødselshistorien din :) Håper min fødsel går like raskt, altså selve åpningsfasen. Oliver er forresten kjempe skjønn :)

Tror det blir litt rart når det hele er over og jeg faktisk har blitt mamma, jeg også.
Dato: 26.04.2010 Tid: 00:51 URL: http://kmsv.blogg.no

Postet av: Kulern.com

Enig med kommentaren til Reven. Du er en helt! Uten smertestillende...wow!

Jeg liker bloggen din ♥

Jeg har mange giveaways på bloggen min www.kulern.com

Kom gjerne innom og meld deg på=D
Dato: 26.04.2010 Tid: 11:39 URL: http://www.kulern.com

Postet av: Marthe - livet med ein liten William :)

Så flink du var!! Modig er du! Veldig moro å lese fødselshistorien din, har ikke fått det med meg før nå jeg, at du har lagt den ut :)
Dato: 28.04.2010 Tid: 16:04 URL: http://www.martheogwilliam.blogg.no

Postet av: andreaogdenlille

Kjempe flink, og en utrolig nydelig sønn du har!:D
Dato: 19.05.2010 Tid: 14:39 URL: http://www.andreaogdenlille.blogg.no

Postet av: Ann Kristin Røstad

Flott historie! Fikk tårer i øyene på slutten, å nå trillet de ut :')
Dato: 16.07.2010 Tid: 12:15 URL: http://kristin918.blogg.no/

Postet av: Julie - Når 3 blir 5

Ann Kristin Røstad: Takk, du får ha lykke til når din tur kommer :) (du har termin på bursdagen min - jippi)
Dato: 16.07.2010 Tid: 13:05 URL: http://juliecv.blogg.no/

Postet av: Caroline

Rørende å lese! :) Hvordan endte kampen mellom Brann og Vålerenga? (a)
Dato: 17.08.2011 Tid: 20:35 URL:

Postet av: Julie - Når 3 blir 5

Caroline: Hehe, husker ikke :D Roar husker heller ikke. Det er kanskje et godt tegn :)
Dato: 17.08.2011 Tid: 22:13 URL: http://juliecv.blogg.no/

Postet av: Caroline

Det er nok det! :p Har faktisk skjekket det opp, og kampen endte 1-1, hehe! :p <3 Brann <3
Dato: 17.08.2011 Tid: 23:27 URL:

Skriv en ny kommentar

hits